Widok

studia zaoczne!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiem dziewczyny ze to nie bedzie na temat, ale na was zawsze mozna liczyc:)))

mam kłopot zeby zdecydowac sie na szkole, jedna jest Wyzdza Szkoła Finansów i Rachynkowosci w Sopocie, i tu chciałabym isc na zarządzanie finansami, natomiast drugą szkoła jest Wyzsza Szkoła Zarządzania na Zabiance i tu na ubezpieczenia.

moze jest tu ktos kto jest albo był studentem której z tych szkoł?????? prosze dziewczynki bardzo pomozcie, nie chodzi tak bardzo o kierunek, ale przedewszystkim o szkole, czy jest godna polecenia.z góry dziekuje wam bardzo:))) Natalia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o Wyzszej Szkole Zarządzania słyszałam dużo pozytywnych opini..... Moj ex chodzi tam od dwoch lat a moja psiapsioła od roku! bardzo sobie chwala tą szkołe....fakt troszke pięniedzy trzeba wyłożyc ale ogolnie jest fajnie:) też sie zastanawiam czy nie isc tam od października

Zdecydowanie wybierz PANSTWOWA UCZELNIE, np. UG, AM,
Nie polecam prywatnych! Wiem z doswiadczenia znajomych - bardzo zaluja!
Dokładnie, u mnie jak się nie pouczysz to nie zdasz, dużo generalnie osób nie zdaje, dużo ma poprawki i warunki. Oczywiście jest też druga strona, powłazisz komuś w dupę to ci ocene naciągnie, ściągać też się da u co niektórych wykładowców, jak napiszesz skargę na jakiegoś wykładowcę (piszemy też takie anonimowe ankiety - oceny) to na kolejnym semestrze jakaś zdzira jest już o wiele milsza.

Wszędzie jest tak.. czasami wychodzą takie afery - UG wydział prawa! Niby państwowa i co? Nie zgadzam się, że w państwowych robi się od razu Mgr .. teraz i tak najpierw jest licencjat a później Mgr - rekrutacja (na pedagogice -akurat) to konkurs indexów.. (Są tylko 3 lub 4 kierunki pięcioletnie reszta działa na systemie bolońskim= 3+2)
Zgadzam się z wypowiedzią, powyżej, że w prywatnej uczelni najpierw jest student później wykładowca, – ale to oczywiście nie znaczy, że można sobie pofolgować i nic nie robić.
Tak naprawdę jak ktoś chce się uczyć to się nauczy czy to w szkole prywatnej czy państwowej.. a jak nie … to ani tu ani tu nic nie osiągnie!

A w większości prywatnych uczelni w Trójmieście wykładowcy są z UG, AM lub PG … :)
Ja studiuję w Wyższej Szkole Zarządzania w Gdańsku ale socjologię, szkoła jest dość droga, za każdy papier się płaci ale generalnie ok. Chociaż właśnie się ostatnio dowiedziałm jak to na zaocznych biorą łapówki i szlak mnie trafił. Kurde człowiek jes uczciwy, uczy się do egzaminów a tu tacy się znajdą.

WSAiB...ale za jakie pieniądze?

Tytuł MGR nie tylko można zdobyć na państwoych uczelniach np. na WSAiB również możesz go mieć, a wykładowcy są z UG.
Przde wszystkim traktują Cię jak człowieka na prywatnych a nie jak przedmiot. Zawsze na pierwszym miejscu jest student a później wykładowca.

Ja też skończyłam studia na UG i bardzo polecam państwowe uczelnie, a choćby z tego względu, że uzyskujesz tytuł MAGISTRA a nie licencjat jak na prywatnych uczelniach. Mgr masz już na zawsze przed nazwiskiem (no chyba, że ktoś jest bardziej ambitny i ma dr albo prof.) Żeby zdobyć tytuł naukowy (a o to chyba chodzi na wyższych uczelniach) z licencjatem znów trzeba zdawać egzamin do państwowej uczelni ;-)

ja tez polecam UG w sopocie;) bo jesli chcesz isc na studia zaoczne to lepiej na publiczna uczelnie

ja bardzo polecam uniwersytet gdański w sopocie- kierunek finanse i bankowość!!!!!!!!!!!!!
do góry