Widok

sucha skóra

Odkąd mam problem z tarczycą ( niedoczynnośc) nie mogę sobie poradzic z suchą skórą... do mycia używam zazwyczaj olejków, po prysznicu smaruję sie serum do skóry suchej i niestety nic nie pomaga... po paru minutach mam suchą łuszczącą się skórę, mogę sie smarowac kilka razy dziennie:( macie może jakieś sprawdzone kosmetyki do ciała które pomagaja na taką wysuszona skórę? Z góry dziękuję za podpowiedzi:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

moją skórę uratował balsam do ciała vegan smoothie z bielendy zawiera tylko naturalne oleje i składniki roślinne super się po nim czuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie go kupilas? nie widzialam w drogerii

mase kosmetykow z bielendy masz na notino :)

a te nowe serie tez tam kupie? az popatrze z ciekawosci :D

Pewnie moja odpowiedź za wiele nie pomoże. Wprawdzie troszkę mi się skóra czasami przesusza, jednak wystarczy, że co jakiś czas użyje jakiegoś kremu lub olejku nawilżającego i tyle wystarczy. Używam kosmetyków z avon. W najnowszym katalogu avon 8/2021 https://www.mojavon.pl/katalog-avon-8-2021-sierpien/ ma pojawić się linia kosmetyków nawilżających oxypure więc pewnie wypróbuję. Poleciłabym Ci ją wypróbować, ale w mojej ocenie, Twój problem może mieć bardziej złożoną przyczynę i stosowanie nawet najlepszych kosmetyków pomoże tylko na jakiś czas lub w ogóle nie pomoże. Może trzeba będzie dobrać specjalne kosmetyki, dostępne tylko w aptekach. Myślę, że warto to skonsultować z lekarzem.

U mnie jest to samo. Spróbuj kosmetyków Pilomax - szczególnie oleju konopnego. Bedziesz zadowolona :)

Gorąco polecam dexeryl, bardzo fajnie nawilża i natłuszcza. Miałam spory problem z suchą skórą po zimie i ogólnie też skóra na dłoniach była mega przesuszona z powodu ciągłego dezynfekowania i mycia. Musze przyznać, ze krem bardzo dobrze nawilżył i skóra jest teraz odżywiona. Proponuję też zmienić zwykłe mydło na krem do mycia z tej samej serii. Takie połączenie czyni cuda jeśli chodzi o poprawę kondycji skóry

Na suchą skórę rewelacyjny jest Olejek Busajna, super nawilza ale i ujędrnia rozciągnięta skóre z cellulitem czy rozstępami
Polecam konsultację kosmetolog z Bydgoszczy - https://divineclinic.pl mozliwa konsultacja online

Idealny i bardzo skuteczny do walki z suchą skórą jest dexeryl. Stosuję krem do mycia i drugi do smarowania. Maja bardzo dobre składy, są naturalne i bezpieczne. Działanie nawilżające i kojące.

Balsam kokosowy Pahwash z mango, lepszego nie ma. Mega nawilżenie nawet dla chorych na łuszczyce, a i bezpieczny dla kobiet w ciąży. Moj ulubiony

Boryakalam sie z podobnym problemem, nic mi nie pomagalo ma sucha skóre. niedawno w drogerii kupilam Good Skin Hydra Boost. bardzo fajnie nawilza skore. Bardzo delikatne jest te serum. naprawde fajnie dziala.

Długo borykałam się z suchą i podrażnioną skórą, wieczne uczucie ściągnięcia, dobrze to znam Na szczęście koleżanka poleciła mi świetny balsam Atoderm Intensive baume, który szybko ukoił moją skórę. Łagodzi świąd i podrażnienia, za pomocą mechanizmów biologicznych odbudowuje barierę ochronną skóry co jest istotne, bo skóra pozostaje nawilżona i gładka.

Fajnie nawilza skóre Balsam ujerniajacy z Bielendy z linii Złote Ceramidy. z 24 karatowym złotem w składzie, witaminami i olejem kameliowym

Ja kupuje http://mesign.pl/najlepszy-produkt-do-skory-suchej-i-wrazliwej/ jest dużo lepiej.

Mnie przy suchej skórze pomógł taki naturalny olejek Busajna. Sporo kremów uzywałam i nie pomagało nic, po tym olejku wreszcie skóra doszła do równowagi. Ponadto - wyczytałam, że ujędrnia i likwiduje cellulit - spróbowałam i praktycznie wyeliminowany !!! kłuł w oczy od roku :/ Przed latem - ogromnie mnie to ucieszyło !!!

Nawilżenie skóry proponuję rozpocząć od odpowiedniego nawadniania. Najlepiej wypijać około 1,5l- 2l wody dziennie. Wtedy też świetnie się oczyszczamy z toksyn, nie mamy wyprysków, zaskórników etc. Następna sprawa to odpowiednia pielęgnacja. Oczyszczanie skóry i nawilżanie. Tutaj z pomocą powinny przyjść dobrej jakości kosmetyki z naturalnym składem bez silikonów czy parabenów jak np. tutaj https://vegetalis.pl/

widocznie masz zly kosmetyk dobrany, kup sobie busajne z pachnącej krainy ona pieknie nawilza

A próbowałaś terapii w salonach kosmetycznych? Tutaj czytałam o różnych zabiegach dla osób z wysuszoną skórą: https://perfectlook.clinic/problemy/cera-sucha/

tez miewam sucha skóre i najlepiej mi pomaga w nawilzeniu kokosowy balsam pahwash z mango ze sklepu pachnacakraina :) nie jest drogi ale dzialanie ma boskie

Podsumowanie:

Sucha skóra związana z niedoczynnością tarczycy wymaga kompleksowego podejścia łączącego odpowiednią pielęgnację, zmianę stylu życia i konsultację specjalistyczną. Społeczność rekomenduje stosowanie bogatych kremów hydrolipidowych i emolientów takich jak Dexeryl, Emolium, Pharmaceris czy Avene zamiast lekkich serów, które mogą podrażniać. Kluczowe jest nawilżanie skóry od wewnątrz poprzez picie odpowiedniej ilości wody (1,5-2 litry dziennie) oraz stosowanie naturalnych olejków konopnych, kokosowych czy z awokado. Popularne są również balsamy Pahwash z mango, produkty Bielendy z ceramidami i olejkami naturalnymi oraz maści konopne wspierające regenerację. Wiele osób podkreśla znaczenie konsultacji dermatologa w celu doboru kosmetyków dostosowanych do indywidualnych potrzeb, a także zwraca uwagę na unikanie produktów z alkoholem, parabenami i silikonami. Suplementacja kolagenem morskim, zioła wspierające tarczycę oraz zabiegi dermatologiczne mogą przyspieszyć poprawę kondycji skóry.

Inne tematy z forum Moda i uroda

Pomóżcie - permanentny brwi !!! (60 odpowiedzi)

Zdecydowałam się na makijaż permanentny brwi. Dziewczyny, moje typy to: - Klinika Anti-Aging...

do góry