Widok

suchy, uporczywy kaszel

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie macie sposoby, skuteczne leki na suchy, meczacy kaszel u dzieci, ja juz nie moge sluchac jak moj syn kaszle od tygodnia, nic nie pomaga, osluchowo czysty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sinecod jest b.dobry na kaszel, u nas pomaga tez Acodin (ale chyba jest na recepte)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No moja też była osłuchowo czysta, a na rtg zapalenie oskrzeli od Rsv.
image
Najlepiej wizyta u lekarza bo możesz skończyć w szpitalu.
moje kaszlą od 2 tygodni, byłam u 2 lekarzy , osluchowo nic nie ma ! a kaszel jest,syrop to juz chyba trzeci im daję,
imageimage
Najlepiej wizyta u lekarza bo możesz skończyć w szpitalu.

~jaka ja

tak jak napisalam u lekarza bylismy , wczoraj, lekarz twierdzi , ze jest czysty
Mi lekarz na suchy kaszel zalecił przez 4 dni inchalacje mukosolwanem w kroplach i solą fizjologiczną 2xdz.
Moj mial przez 3 tyg kaszel.Osluchowo nic.chlal te syropy litrami i co?po 3 tyg zapalenie oskrzeli i antybiotyk!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam inhalacje z soli fizjologicznej (nigdy nie zaszkodzą),
syrop z cebuli w duzych ilościach ( naprawde skuteczny w przypadku wszekich przeziebień ) i regularne czyszczenie nosa
nie wiem jak wasze dzieci - ale moj synek z upodobaniem wciaga i połyka wszelkie gilony i w ten sposób bakterie rozwijaja sie dalej

u nas kaszel zawsze łączy sie z katarem ( czesto trudno zauważalnym - bo własnie połykanym) dlatego podaje Xyzal - syrop i buderin - do nosa ale na to potrzebna jest recepta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jeszcze oprócz inchalacji mukosolwanem krople pulneo działające przeciwzapalnie i rozkurczająco na oskrzela,po 4 dniach gdy pojawił się mokry kaszel odstawiłam mukosolwan i wspomagałam się inchalacjami z pulmikortu i atroventu -pomogło.
u nas pomaga syrop prawoślazowy- najzwyklejszy i najtańszy :) daje taką fajną osłonę gardła dzięki czemu nic nie drapie więc nie wymusza kaszlu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mojej córce na taki kaszel zawsze pomaga syrop Levopront.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Majka123 levopront działa ale to ekstremum bo tego syropu nie wolno duzo dać bo chamuje odruch kaszlowy ale nie leczy przyczyny my tez dalismy naszemu synkowi ale tylko 3dni i tylko na noc
też kaszlał jak smok pomógł antybiotyk bo choć był osłuchowo czysty coś jednak było
byliśmy u pediatry i alergologa i ten polecił oczywiscie sól i adventer no nubilizatora i nie pomogło myslała ze moze mykoplazma tez nie wyszło, dała klacid i to pomogło choć powiedziała ze jak to niepomorze to idzemy do szpitala na obserwacje kaszel po 2 dawce minął
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry