Widok

sukienka dla mamy panny młodej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć. Chciałabym poprosić Was o poradę w kwestii sukienki dla mamy panny młodej. Otóż moja mama ma ogromny problem ze znalezieniem odpowiedniaj sukni, pomimo że nosi rozmiar ok.36-38. Właściwie jedynym wyznacznikiem jest to, że powinna być co najmniej do połowy łydki. Jakoś nie mamy pomysłu, a po pierwszej rundce po sklepach wyszłyśmy z niczym. Proszę Was, abyście pokazały, jakie suknie będą miały Wasze mamy oraz powiedziały, gdzie warto szukać :) Z góry bardzo dziękuję.
P.S. Od razu przepraszam, jeśli dubluję wątek, ale nie znalazłam aktualnego na ten temat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba też zależy ile mama ma lat?
W forum Kobieta i dziecko był taki wątek .
Może opisz dokładnie czego szukasz.
Będzie łatwiej.
Mama ma 54 lata. Chciałaby coś lekkiego, zwiewnego (nie strojną suknię balową), ale odpowiedniego do wieku. Właściewie nie ma za bardzo pomysłu i ja też nie. Ważne jest, aby sukienka zakrywała łydkę (żylaki), a większość jakie widziałyśmy, była do kolana lub maxi (takie balowe).
kejt podaj @. I podaj wzrost
kasiama@buziaczek.pl
Aha, wzrost ok. 164 cm
Proponuje uszyć dla Mamy na miarę :) wybiera sobie kolor materiału i wszystko szyją pod Twoją Mamę :) właśnie moja Mama skorzystała z takiej opcji, bo podobnie do Twojej nie mogła znaleźć dla siebie nic odpowiedniego a u Niej był problem z rękami :) Warto wydać parę groszy więcej, ale mieć coś porządnego i dostosowanego pod siebie :)
image
Dzięki Olesia, to dobry pomysł. Tak czy inaczej nadal potrzebujemy inspiracji - chętnie zobaczyłabym, co ubierają inne Mamy :)
image
Moja będzie mieć coś pomiędzy tymi 2, choć może bardziej 1, w bardzo podobnym kolorze.

http://www.groszki.pl/groszki/51,95942,7749202.html?i=13

http://ozdoby.turystka.com.pl/entry-image/sukienki-na-wesele
http://www.dressempire.com/tadashi-yv7097l.html moja mama ma tę suknię, kupiła w auchan w Rumi. Cena jest kosmiczna, ale efekt super.
HEJ

możesz podac cenę sukni??? One jest bajeczna o takiej marzy moja mama:) Jak sklep sie nazywa tak ja w linku??? jestem spoza trójmista więc sie wogóle nie orientuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem, czy do mnie bylo kierowane pytanie, ale ten sklep chyba nazywa się Scarlet, rzuca sie w oczy, bo na wystawie ma suknie a w tle futra;) suknia kosztowała 1400zł
Dziekuje;)

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry