Widok

suknia świadkowej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy świadkowa musi mieć długa suknie czy może być w ładnej eleganckiej ale krótkiej sukience? a swoja droga gdzie można kupić naprawdę ładna oryginalną suknię dla świadkowej? dzięki za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja swiadkowa bedzie miala bordowa sukienke za kolanko kupila na gildzie moze i malo orginalna ale ja slub mam w swinoujsicu i tutaj moze byc orginalna
image

image
moja miała sukienke za kolano w kolorze ciemnej brzoskwini
Moja napewno nie będzie miała długiej...
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
moim zdaniem ogolnie dluga suknia jest zarezerwoana na wielkie bale, gale itd. po godziie 20-tej natomiast w dzien slubu dluga sukienka jest tylko dla Pani mlodej, goscie nie powinni przychodzic w dlugich sukniach bo to raczej nie wypada o 16:00 pojawic sie w uroczystej kreacji.
image
wesele to raczej nie elegancki bal a bardziej potancowka wiec dlugie suknie sa zbedne.
A ja uważam, ze wesele to nie zwykła potancówka, ale na tyle poważna okazja, żeby założyć długą sukienkę. Oczywiście nie mam też nic przeciwko przychodszeniu gości w krótkich eleganckich sukienkach, ale nie jest to konieczność. Myśle, że wszystko zależy od tego, w czym dana osoba lepiej się czuje. W każdym razie sukienka musi byc przynajmniej koktajlowa, bo zwykła letnia kiecka to jednak za mało eleganckie na taką okazję.
dokladnie uzwyłas odpowiedniego slowa koktajlowa!! nie dluga !! wesele to nie jest powazna okazja jak rozdanie oskarow czy koncert wiedeński...
image
moja swiadkowa bedzie miala dluga zielona suknie, i uwazam ze ona powinna sie w tej sukni dobrze czuc, a np jak dziewczyna ma krzywe nogi? to tez ma ubrac suknie przed kolano i wygladac nie ciekawie? wydaje mi sie ze to bzdura. Moze wesele to nie gala rozdania oskarow ale tez bardzo wazny dzien i jesli mialabym sie martwic ze ktos bedzie mial suknie dluga a nie przed kolano to bylm chyba oszalala, co innego gdyby ktos zalozyl biala suknie , takie jest moje zdanie.
image
image
Bianka & Vincent ;)
Dokladnie, zgadzam się z Jonką. Dluga suknia nie oznacza od razu nie wiadomo jakiej gali. Ja np. długo mialam komleksy na punkcie swoich nog i załamalabym się wtedy gdybym miala wystapic na weselu w krótkirej kiecce. I obstaję przy tym, ze wesele to jednak elegancka okazja.
Moje druchny mialy dlugie suknie i przyznam, ze prezentowaly sie bardzo klasycznie, elegancko i uwazam, jak najbardziej adekwatnie do okazji:

image
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
ubralas druhny w takie same sukienki?
image
Tak, jak widac... I tym razem cos Ci sie nie podoba??
kazdy ma swoje zdanie co nie? :)
image
No co, tak przeciez robia we wszystkich amerykanskich filmach, wiec pewnie tak jest najmodniej ;)
ostola wybacz ale kolor tych sukienek okropny, chyba ze jest to kwestia zdjęcia.......
A ja jestem zachwycona :)
Wszyscy razem tak przepięknie wyglądacie :) Miałaś naprawdę pięką sukienkę. Bardzo elegancką i sukienki druhen bardzo tutaj pasują.

Ale oczywiście każdy ma inny gust i co się jednym podoba niekoniecznie musi iinym :)

Dziękuję za maila.
I jeszcze raz wszystkiego dobrego życzę.

Pozdrawiam.
image
image
Nie jak w amerykanskich filmach, bo nie o to chodzilo. Mialam wesele miedzynarodowe i musialam pogodzic obie tradycje. Co akurat w przypadku druchen bylo mi na reke, bo mam 2 serdeczne przyjaciolki jedna z Polski, druga z Iralndii i nie umialabym wybrac jednej... A skoro byly dwie, to najwygodniej bylo kupic im takie same kiecki... Zupelnie nie rozumiem co Was w tym razi...
Dzieki olla!
:)

Wiesz jak to jest... jak ktoś mocno będzie się chciał przyczepić to zawsze powód znajdzie, żeby kogoś bądź coś skrytykować...

image
image
jejku dziewczyny ale zamieszczajac swoje zdjecia na forum musicie sie liczyc z tym ze beda różne, często skrajne opinie.
swoja droga ostola to na Nk niektóre zdjecia sa fajowe :)
dokladnie Aleksandra, zamieszczasz swoje zdjecia zeby slyszec tylko ochy i achy???
image
Nie, no krytyka co do koloru itp jest ok. Kazdy ma swoje preferencje. Jedne sie lansuja w bezach i z diademami a inne w ktorkich kieckach... Wazne zeby sie dobrze czuc. Nie spodobal mi sie tylko komentarz co do koncepcji, bo nie o "amerykanskosc" chodzilo...
Ostola moja świadkowa ma identyczną sukienkę jak Twoje ale zieloną :) piękno i klasyka. świadkowa tez musi sie wyróżniać :)
przepraszam ale wydaje mi się że moje pytanie nie dotyczyło zdjęcia koleżanki które umieściła tylko opinii na temat sukni świadkowej.....
swiadkowa jest osoba dorosla wiec pozwol jej ubrac sie jak chce. jakby mi panna mloda powiedziala jak mam sie ubrac na jej slub to zrezygnowalabym z bycia swiadkiem.
No i wlasnie o to chodzi, ze kazdy niech sie ubiera po swojemu, a nie jak sobie jasnie panna mloda wymysli, zeby jej do ogolnej koncepcji pasowalo. A ja z tymi amerykanskimi filmami to ma skrzywienie jakies, bo ostatnio dwa takie obejrzalam, jak ktos stroi stadko swoich druhen w takie same sukienki i jeszcze kaze na taki sam kolor paznokietki malowac. Ble :/
Mozesz powiedziec gosciom, jesli sie beda pytac, ze np raczej stroj koktajlowy, wieczorowy, czy jaki tam sobie wymyslisz styl imprezy. Niech sie juz w ramach tego sami ubiora. Jesli sama jestes swiadkowa, to spytaj po prostu, czy ma byc bardziej na gala, czy mniej i cos tam na pewno sie znajdzie.
a co byscie powiedzialy jakby druhna ubrala czarna dluga suknie, to jest dopiero porazka. znam taki przypadek niestety.
image
dlaczego porazka? czern jest bardzo elegancka.
sama nie raz na weselu miala czarna sukienke ale krotka. w du*** mam co ktos sobie pomysli.
omg czy wy nie przesadzacie??? to moze piszcie na zaproszeniach w jakich kolorach goscie maja kreacje sobie kupowac i i jakiej dlugosci.
Ja jak byłam druchną to też miałyśmy wszytskie takie same sukienki (niebieskie) i wszystki się to podobało. Ostola - jak dla mnie super!
Czemu porazka? Wszystko zalezy pewnie, jak ta konkretna sukienka i ta konkretna dziewczyna w niej wygladaly. Wcale nie musi sie w czarnym wygladac pogrzebowo, zalezy od sukienki, dodatkow....
czerń jako gosc ok, ale jako rodzic swiadek to niebardzo, za smutno, to moze niech i panna młoda wskoczy w jakąś małą czarną skoro to taka elegancja? to chyba wy przesadziłyscie
Ostola bardzo ladnie wygladalas, i twoje druhny tez, mimo ze mialy takie same suknie, zadko sie zdaza ze 2 babeczki wygladaja swietnie w tym samym ale widac mozna, jesli chodzi o kolor? nie rozumiem pewnych komentarzy... ale ok wolnosc slowa mi sie kolor podobal nie jest oklepany i pasowal do dziewczyn, na temat tego czy dluga czy nie juz sie wypowidzialam, a do autorki tego tematu nie badz okropna panna mloda i pozwol decydowac swiadkowej o tym jaka chce miec suknie jest dorosla kobieta i skoro ja wybralas to jej ufasz i nie wystapi w sexy panterce. tyle;]
image
image
Bianka & Vincent ;)
ostola fajnie to wyglada mnie sie to podoba a czerwone sukienki druchen jak najbardziej:)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Karolla - jeśli rzeczywiście długie suknie ubierałoby się tylko na okazje takie jak rozdanie oscarów albo koncert wiedeński to 99,9% kobiet na naszej planecie nie miałoby prawa ubrać długiej sukni. Jak już chcesz krytykować to z sensem i rozsądnie, bo czepiasz się byleby się przyczepić. A poza tym wesele do nie jest jakaś tam potańcówka tylko wielka uroczystośc (chyba że ktoś taki właśnie luźny styl celowo wybierze)
A dla mnie porazka jest wystepowanie swiadkowych w garsonkach,ostatnio co na wesele ide to taka tendencja jest.Swiadkowa tez musi slicznie wygladac bo ona tez jest w tym dniu wazna a co do dyktowania to juz kazdy ma swoje.Ja sobie zazyczylam akurat zeby byly pod kolor slubu i zadna nie miala nic przeciwko.Na cywilnym kolorem przewodnim byl zolty i kazda cos w tym kolorze miala a na koscielnym zielony i moje przyjaciolki nawet same chcialy sie podpasowac i wynalazly zielone kiecki albo buty-koordynacja to moj mocny punkt i jak cos nie pasuje to sie stresuje ;-))
ja nikogo nie krytykuje to po pierwsze ! a po drugie czytalam co nieco o ubiorze w savuar vivie i stad to wiem. Tak samo jak to, ze w zadnym wypadku Pan Mlody nie moze isc w smokingu przed 20:00 a tym bardziej na slub. A moj K. pojdzie w smokingu i tyle...ale to, ze kilka zdan wrzucialam to od razu krytyka????
Ostola - jesli możesz wrzuć więcej fotek swojej sukni :) przyglądam się jej ile mogę (podoba mi się), ale z chęcią zobaczyłabym ją w iinym świetle jeszcze
Ja ostatnio kupowalam sukienke na poprawiny dla siebie a w miedzy czasie wyszlo ze mam byc swiadkowa wiec poszłam w tej co juzkupilam.Zwiewzna delikatna do kolanka kolor morski i bylo ok;)
Mi sie bardziej podobaja krotsze dla swiadkowej bo bylam na slubach gdzie swiadkowa wygladala lepiej niz panna mloda niestety wiec lepiej cos delikatnego niz 'suknie balowe':)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
iwonka, zapraszam do mojej relacji, jest tam wiecej zdjec.
To jest moja relacja: http://forum.trojmiasto.pl/Ciagle-pijana-szczesciem-Zona-t115867,1,11.html

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry