Widok
A ja uważam, ze wesele to nie zwykła potancówka, ale na tyle poważna okazja, żeby założyć długą sukienkę. Oczywiście nie mam też nic przeciwko przychodszeniu gości w krótkich eleganckich sukienkach, ale nie jest to konieczność. Myśle, że wszystko zależy od tego, w czym dana osoba lepiej się czuje. W każdym razie sukienka musi byc przynajmniej koktajlowa, bo zwykła letnia kiecka to jednak za mało eleganckie na taką okazję.
moja swiadkowa bedzie miala dluga zielona suknie, i uwazam ze ona powinna sie w tej sukni dobrze czuc, a np jak dziewczyna ma krzywe nogi? to tez ma ubrac suknie przed kolano i wygladac nie ciekawie? wydaje mi sie ze to bzdura. Moze wesele to nie gala rozdania oskarow ale tez bardzo wazny dzien i jesli mialabym sie martwic ze ktos bedzie mial suknie dluga a nie przed kolano to bylm chyba oszalala, co innego gdyby ktos zalozyl biala suknie , takie jest moje zdanie.
A ja jestem zachwycona :)
Wszyscy razem tak przepięknie wyglądacie :) Miałaś naprawdę pięką sukienkę. Bardzo elegancką i sukienki druhen bardzo tutaj pasują.
Ale oczywiście każdy ma inny gust i co się jednym podoba niekoniecznie musi iinym :)
Dziękuję za maila.
I jeszcze raz wszystkiego dobrego życzę.
Pozdrawiam.
Wszyscy razem tak przepięknie wyglądacie :) Miałaś naprawdę pięką sukienkę. Bardzo elegancką i sukienki druhen bardzo tutaj pasują.
Ale oczywiście każdy ma inny gust i co się jednym podoba niekoniecznie musi iinym :)
Dziękuję za maila.
I jeszcze raz wszystkiego dobrego życzę.
Pozdrawiam.
Nie jak w amerykanskich filmach, bo nie o to chodzilo. Mialam wesele miedzynarodowe i musialam pogodzic obie tradycje. Co akurat w przypadku druchen bylo mi na reke, bo mam 2 serdeczne przyjaciolki jedna z Polski, druga z Iralndii i nie umialabym wybrac jednej... A skoro byly dwie, to najwygodniej bylo kupic im takie same kiecki... Zupelnie nie rozumiem co Was w tym razi...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Nie, no krytyka co do koloru itp jest ok. Kazdy ma swoje preferencje. Jedne sie lansuja w bezach i z diademami a inne w ktorkich kieckach... Wazne zeby sie dobrze czuc. Nie spodobal mi sie tylko komentarz co do koncepcji, bo nie o "amerykanskosc" chodzilo...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
No i wlasnie o to chodzi, ze kazdy niech sie ubiera po swojemu, a nie jak sobie jasnie panna mloda wymysli, zeby jej do ogolnej koncepcji pasowalo. A ja z tymi amerykanskimi filmami to ma skrzywienie jakies, bo ostatnio dwa takie obejrzalam, jak ktos stroi stadko swoich druhen w takie same sukienki i jeszcze kaze na taki sam kolor paznokietki malowac. Ble :/
Ostola bardzo ladnie wygladalas, i twoje druhny tez, mimo ze mialy takie same suknie, zadko sie zdaza ze 2 babeczki wygladaja swietnie w tym samym ale widac mozna, jesli chodzi o kolor? nie rozumiem pewnych komentarzy... ale ok wolnosc slowa mi sie kolor podobal nie jest oklepany i pasowal do dziewczyn, na temat tego czy dluga czy nie juz sie wypowidzialam, a do autorki tego tematu nie badz okropna panna mloda i pozwol decydowac swiadkowej o tym jaka chce miec suknie jest dorosla kobieta i skoro ja wybralas to jej ufasz i nie wystapi w sexy panterce. tyle;]
Karolla - jeśli rzeczywiście długie suknie ubierałoby się tylko na okazje takie jak rozdanie oscarów albo koncert wiedeński to 99,9% kobiet na naszej planecie nie miałoby prawa ubrać długiej sukni. Jak już chcesz krytykować to z sensem i rozsądnie, bo czepiasz się byleby się przyczepić. A poza tym wesele do nie jest jakaś tam potańcówka tylko wielka uroczystośc (chyba że ktoś taki właśnie luźny styl celowo wybierze)
A dla mnie porazka jest wystepowanie swiadkowych w garsonkach,ostatnio co na wesele ide to taka tendencja jest.Swiadkowa tez musi slicznie wygladac bo ona tez jest w tym dniu wazna a co do dyktowania to juz kazdy ma swoje.Ja sobie zazyczylam akurat zeby byly pod kolor slubu i zadna nie miala nic przeciwko.Na cywilnym kolorem przewodnim byl zolty i kazda cos w tym kolorze miala a na koscielnym zielony i moje przyjaciolki nawet same chcialy sie podpasowac i wynalazly zielone kiecki albo buty-koordynacja to moj mocny punkt i jak cos nie pasuje to sie stresuje ;-))
ja nikogo nie krytykuje to po pierwsze ! a po drugie czytalam co nieco o ubiorze w savuar vivie i stad to wiem. Tak samo jak to, ze w zadnym wypadku Pan Mlody nie moze isc w smokingu przed 20:00 a tym bardziej na slub. A moj K. pojdzie w smokingu i tyle...ale to, ze kilka zdan wrzucialam to od razu krytyka????
Ja ostatnio kupowalam sukienke na poprawiny dla siebie a w miedzy czasie wyszlo ze mam byc swiadkowa wiec poszłam w tej co juzkupilam.Zwiewzna delikatna do kolanka kolor morski i bylo ok;)
Mi sie bardziej podobaja krotsze dla swiadkowej bo bylam na slubach gdzie swiadkowa wygladala lepiej niz panna mloda niestety wiec lepiej cos delikatnego niz 'suknie balowe':)
Mi sie bardziej podobaja krotsze dla swiadkowej bo bylam na slubach gdzie swiadkowa wygladala lepiej niz panna mloda niestety wiec lepiej cos delikatnego niz 'suknie balowe':)