Widok

suknia świadkowej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy świadkowa musi mieć długa suknie czy może być w ładnej eleganckiej ale krótkiej sukience? a swoja droga gdzie można kupić naprawdę ładna oryginalną suknię dla świadkowej? dzięki za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja swiadkowa bedzie miala bordowa sukienke za kolanko kupila na gildzie moze i malo orginalna ale ja slub mam w swinoujsicu i tutaj moze byc orginalna
moja miała sukienke za kolano w kolorze ciemnej brzoskwini
Moja napewno nie będzie miała długiej...
moim zdaniem ogolnie dluga suknia jest zarezerwoana na wielkie bale, gale itd. po godziie 20-tej natomiast w dzien slubu dluga sukienka jest tylko dla Pani mlodej, goscie nie powinni przychodzic w dlugich sukniach bo to raczej nie wypada o 16:00 pojawic sie w uroczystej kreacji.
wesele to raczej nie elegancki bal a bardziej potancowka wiec dlugie suknie sa zbedne.
A ja uważam, ze wesele to nie zwykła potancówka, ale na tyle poważna okazja, żeby założyć długą sukienkę. Oczywiście nie mam też nic przeciwko przychodszeniu gości w krótkich eleganckich sukienkach, ale nie jest to konieczność. Myśle, że wszystko zależy od tego, w czym dana osoba lepiej się czuje. W każdym razie sukienka musi byc przynajmniej koktajlowa, bo zwykła letnia kiecka to jednak za mało eleganckie na taką okazję.
dokladnie uzwyłas odpowiedniego slowa koktajlowa!! nie dluga !! wesele to nie jest powazna okazja jak rozdanie oskarow czy koncert wiedeński...
moja swiadkowa bedzie miala dluga zielona suknie, i uwazam ze ona powinna sie w tej sukni dobrze czuc, a np jak dziewczyna ma krzywe nogi? to tez ma ubrac suknie przed kolano i wygladac nie ciekawie? wydaje mi sie ze to bzdura. Moze wesele to nie gala rozdania oskarow ale tez bardzo wazny dzien i jesli mialabym sie martwic ze ktos bedzie mial suknie dluga a nie przed kolano to bylm chyba oszalala, co innego gdyby ktos zalozyl biala suknie , takie jest moje zdanie.
Dokladnie, zgadzam się z Jonką. Dluga suknia nie oznacza od razu nie wiadomo jakiej gali. Ja np. długo mialam komleksy na punkcie swoich nog i załamalabym się wtedy gdybym miala wystapic na weselu w krótkirej kiecce. I obstaję przy tym, ze wesele to jednak elegancka okazja.
Moje druchny mialy dlugie suknie i przyznam, ze prezentowaly sie bardzo klasycznie, elegancko i uwazam, jak najbardziej adekwatnie do okazji:

image
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
ubralas druhny w takie same sukienki?
Tak, jak widac... I tym razem cos Ci sie nie podoba??
kazdy ma swoje zdanie co nie? :)
No co, tak przeciez robia we wszystkich amerykanskich filmach, wiec pewnie tak jest najmodniej ;)
ostola wybacz ale kolor tych sukienek okropny, chyba ze jest to kwestia zdjęcia.......
A ja jestem zachwycona :)
Wszyscy razem tak przepięknie wyglądacie :) Miałaś naprawdę pięką sukienkę. Bardzo elegancką i sukienki druhen bardzo tutaj pasują.

Ale oczywiście każdy ma inny gust i co się jednym podoba niekoniecznie musi iinym :)

Dziękuję za maila.
I jeszcze raz wszystkiego dobrego życzę.

Pozdrawiam.
Nie jak w amerykanskich filmach, bo nie o to chodzilo. Mialam wesele miedzynarodowe i musialam pogodzic obie tradycje. Co akurat w przypadku druchen bylo mi na reke, bo mam 2 serdeczne przyjaciolki jedna z Polski, druga z Iralndii i nie umialabym wybrac jednej... A skoro byly dwie, to najwygodniej bylo kupic im takie same kiecki... Zupelnie nie rozumiem co Was w tym razi...
Dzieki olla!
:)

Wiesz jak to jest... jak ktoś mocno będzie się chciał przyczepić to zawsze powód znajdzie, żeby kogoś bądź coś skrytykować...

do góry