Widok

suplementy przed ciążą?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Czy brałyście jakieś suplementy przed ciążą? Warto? Jak tak to jakie? Na co powinnam zwrócić uwagę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mialam problemy z zajsciem w ciaze, myslalam ze juz nigdy nie zajde. pomogly mi jednak suplementy nmn nad+ Booster 30 g. spelnic moje marzenie

Warto stosować http://uart.pl/duza-skutecznosc-suplementow-terranova/ zauważysz poprawę.

Mogę Wam wszystkim polecić oferte, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolona z efektów. Staram się korzystać z usług najlepszych w danej branży, aby osiągnąć jak najlepsze możliwe rezultaty, dlatego wszelkie suplementy diety dla kobiet zamawiam w sprawdzonym sklepie internetowym.

Przyjmowałam ovarin by wyregulować gospodarkę hormonalną. Bezpieczny jest, zawiera witaminy, kwas foliowy i inozytol . Polecam

Kwas foliowy i witaminy nie zaszkodza na pewno, wręcz przeciwnie. Ja akurat byłam zmuszona do przyjmowania suplementu bo miałam strasznie hormony rozregulowane. Dlatego brałam Ovarin dzi ęki któremu łatwiej mi było zajsc w ciąże https://ovarin.pl/

jestem bardzo ostrożna w przyjmowaniu jakichkolwiek leków a jeśli chodzi o suplementy to chyba jeszcze bardziej, ale niestety mój organizm potrzebował dodatkowej dawki kwasu foliowego i wit d3 i jodu i szukałam odpowiednigo preparatu, który zawierałby to wszystko, był skuteczny i dobry cenowo i nie zawierał żelaza. Z moim ginekologiem ustaliliśmy, że spróbuje od mama dha premium+, bo wsszystko co PTG zachęca do brania podczas ciąży i w zasadzie na tyym suplemencie przystałam, bo moj organizm bardzo dobrze na niego reaguje, nie mam zmienności humorków, badania są dobre, cena też się zgadza i nie musze połykać miliona tabletek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W jakim czasie zaszłas w ciążę

to prawda idzie złupieć, ale na stronie ptg masz wyraźnie napisane jakie składniki są niezbędne o prawidłowego rozwoju dziecka. I masz tam wymienione- kwas foliowy, witamina d3, oleje dha, jod i magnez- jak na razie wszystkie te składniki zauważyłam dotychczas tylko w jednym produkcie mama dha premium+. Owszem mozesz wydawać miliony monet na każdy skłądnik z osobna, który być moze i tak Ci się nie przyswoi albo spróbować połykać wszystkie w jednej kapsułce i nie wydawać miliona monet. Porozmawiaj o tym suplemencie ze swoim lekarzem, może on Ci rozjaśni sprawę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki za polecenie Naturell Folian, też kupiłam. Wcześniej doczytałam o co chodzi z tą aktywną formą kwasu - szczerze? Wcześniej miałam pojęcia o tym, że są problemy z metabolizowaniem kwasu w innej formie.

Też brałam naturell, ale mi akurat poleciła koleżanka ginekolożka, podkreślając rolę folianów i 100% aktywnego kwasu w składzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tego wszystkiego jest tyle, że zgłupieć idzie a ginekolog chyba poleca czego aktualnie ma ulotki na biurku, ja brałam tylko naturell folian, a dzieć zdrowy jak ryba, a raczej jak wielorybek :)

terminatorka powinnaś zwrócić przede wszystkim uwagę na to, zeby produkt, który będziesz brała nie zawierał witaminy A, która jest bardzo niebezpieczna dla rozwijającego się płodu i nie zawierał żelaza- jeśli po wynikach badań wyjdzie, ze nie masz z nim problemu. Bardzo ważne są oleje dha, duża ilość kwasu foliowego i witaminy d, dla prawidłowego rozwoju szkieletu dziecka. Moim zdaniem jdynym produktem, który zawiera substancji niezbędne dla prawidłowego rozwoju jest mama dha premium +, wszystko jest zawarte w jednej kapsułce i jest w dobrej cenie.

Przede wszystkim najważniejsze są kwas foliowy i witamina D3. Ale warto kupić dobre witaminy dla mam w aptece, farmaceuta na pewno doradzi. Polecam też afrodytę do sprawdzania płodnego czasu.

Myślę o tych witaminach mamadha bo widziałam, że dużo dziewczyn je poleca? Wktórej aptece kupujecie? Bierzecie jeszcze dodatkowo żelazo albo coś innego? Bo widziałam że w tych witaminach go nie ma

Czy można brać suplementy bez koordynacji lekarza? Wydaję mi się, że nie

Tak, Naturell ma aktywny kwas foliowy w 100%, a wiele tego typu preparatów ma zawartość z obniżoną aktywnością i to nawet o połowę. Wiem, bo od niedawna biorę i poleciła mi pani w aptece tłumacząc takie istotne rzeczy.

Czy to jest ten aktywny kwas foliowy? Czytałam niedawno o tym, że ponad połowa społeczeństwa może mieć problem z wchłanianiem i przyswajaniem kwasu foliowego, więc faktycznie lepiej chyba brać folian.

Ja biorę tylko kwas foliowy, ale nie taki zwykły, bo wolę dmuchać na zimne i brać ten lepiej przyswajalny, aktywny. Mam Naturel Folian, 15 czy 16 zł na 2 miesiące, więc cena też bardzo dobra.

Najlepsze witaminy dla kobiet w ciąży od 1 trymestru to mama dha premium. Zawiera jedynie potrzebne składniki a nie niepotrzebne witaminy, które można spokojnie dostarczać w jedzeniu. Najważniejsze, że jest tam w składzie kwas foliowy i dha.

ewka
2018-12-10 22:07:06
no to co w końcu brać?
tyle tego na rynku , że cięzko się zdecydowac. Ja jednak wybrałam Ovarin skład dobry, opinie dobre, nie zaszkodzi a wielu pomógł więc i ja brałam Ovarin

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

księgowa?? czy warto? (46 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Dobry ortodonta (46 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry