Widok

suplementy przed ciążą?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Czy brałyście jakieś suplementy przed ciążą? Warto? Jak tak to jakie? Na co powinnam zwrócić uwagę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę o tych witaminach mamadha bo widziałam, że dużo dziewczyn je poleca? Wktórej aptece kupujecie? Bierzecie jeszcze dodatkowo żelazo albo coś innego? Bo widziałam że w tych witaminach go nie ma

Przede wszystkim najważniejsze są kwas foliowy i witamina D3. Ale warto kupić dobre witaminy dla mam w aptece, farmaceuta na pewno doradzi. Polecam też afrodytę do sprawdzania płodnego czasu.

terminatorka powinnaś zwrócić przede wszystkim uwagę na to, zeby produkt, który będziesz brała nie zawierał witaminy A, która jest bardzo niebezpieczna dla rozwijającego się płodu i nie zawierał żelaza- jeśli po wynikach badań wyjdzie, ze nie masz z nim problemu. Bardzo ważne są oleje dha, duża ilość kwasu foliowego i witaminy d, dla prawidłowego rozwoju szkieletu dziecka. Moim zdaniem jdynym produktem, który zawiera substancji niezbędne dla prawidłowego rozwoju jest mama dha premium +, wszystko jest zawarte w jednej kapsułce i jest w dobrej cenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tego wszystkiego jest tyle, że zgłupieć idzie a ginekolog chyba poleca czego aktualnie ma ulotki na biurku, ja brałam tylko naturell folian, a dzieć zdrowy jak ryba, a raczej jak wielorybek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też brałam naturell, ale mi akurat poleciła koleżanka ginekolożka, podkreślając rolę folianów i 100% aktywnego kwasu w składzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki za polecenie Naturell Folian, też kupiłam. Wcześniej doczytałam o co chodzi z tą aktywną formą kwasu - szczerze? Wcześniej miałam pojęcia o tym, że są problemy z metabolizowaniem kwasu w innej formie.

to prawda idzie złupieć, ale na stronie ptg masz wyraźnie napisane jakie składniki są niezbędne o prawidłowego rozwoju dziecka. I masz tam wymienione- kwas foliowy, witamina d3, oleje dha, jod i magnez- jak na razie wszystkie te składniki zauważyłam dotychczas tylko w jednym produkcie mama dha premium+. Owszem mozesz wydawać miliony monet na każdy skłądnik z osobna, który być moze i tak Ci się nie przyswoi albo spróbować połykać wszystkie w jednej kapsułce i nie wydawać miliona monet. Porozmawiaj o tym suplemencie ze swoim lekarzem, może on Ci rozjaśni sprawę.

W jakim czasie zaszłas w ciążę

jestem bardzo ostrożna w przyjmowaniu jakichkolwiek leków a jeśli chodzi o suplementy to chyba jeszcze bardziej, ale niestety mój organizm potrzebował dodatkowej dawki kwasu foliowego i wit d3 i jodu i szukałam odpowiednigo preparatu, który zawierałby to wszystko, był skuteczny i dobry cenowo i nie zawierał żelaza. Z moim ginekologiem ustaliliśmy, że spróbuje od mama dha premium+, bo wsszystko co PTG zachęca do brania podczas ciąży i w zasadzie na tyym suplemencie przystałam, bo moj organizm bardzo dobrze na niego reaguje, nie mam zmienności humorków, badania są dobre, cena też się zgadza i nie musze połykać miliona tabletek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kwas foliowy i witaminy nie zaszkodza na pewno, wręcz przeciwnie. Ja akurat byłam zmuszona do przyjmowania suplementu bo miałam strasznie hormony rozregulowane. Dlatego brałam Ovarin dzi ęki któremu łatwiej mi było zajsc w ciąże https://ovarin.pl/

Przyjmowałam ovarin by wyregulować gospodarkę hormonalną. Bezpieczny jest, zawiera witaminy, kwas foliowy i inozytol . Polecam

Mogę Wam wszystkim polecić oferte, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolona z efektów. Staram się korzystać z usług najlepszych w danej branży, aby osiągnąć jak najlepsze możliwe rezultaty, dlatego wszelkie suplementy diety dla kobiet zamawiam w sprawdzonym sklepie internetowym.

Warto stosować http://uart.pl/duza-skutecznosc-suplementow-terranova/ zauważysz poprawę.

ja mialam problemy z zajsciem w ciaze, myslalam ze juz nigdy nie zajde. pomogly mi jednak suplementy nmn nad+ Booster 30 g. spelnic moje marzenie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry