Widok

św. Bernard Sopot

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś brał lub będzie brał ślub w kościele św. Bernarda w Sopocie?
Kościół jest piękny ale ciekawi nas czy w związku z tym cena za ślub jest wysoka? Może być info na priv. Pozdrawiamy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieliśmy tam ślub w zeszłym roku wszyscy zachwyceni okolica i kościołem i ks.Darkiem.On b.sympatyczny, dalismy 300 zł razem z organista i dekoracją.przyjechaliśmy na gotowe.dodatkowo mielismy skrzypaczkę ale to juz poza, która zagrała nam 2 kawałki.
cudownie
wszystkiego naj naj
Ja też brałam tam ślub, dwa tygodnie temu. Proboszcz rewelacja, a cennika żadnego nie ma. 100 zł. płacisz za organistę, 100 za wystrój, a resztę co łaska. Myśmy dali 300 zł, bo tak byliśmy zachwyceni i księdzem
Darkiem i kościółkiem.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
A my tam mamy ślub kościelny 5 sierpnia 2006:-) (cywilny mamy juz za 3 miesiace:-)))))) )Tez jestesmy zachwyceni pieknem kosciolka i jego otoczenia...Warto wiedziec ze trzeba dac 300 zl,mniej wiecej jak wszedzie...ale faktem jest ze zadnego tak pieknego kosciolka o takim polorzeniu w trojmiescie nie ma-a oboje nie jestesmy z Sopotu i wybralismy wlasnie tam:-) Wszystkiego naj wszystkim mlodym parom:-)

Czy ksiądz Darek robi już zapisy na przyszły rok????!!!???????!!!!!!???????

image
Slonko, dać nie trzeba, ale my uważaliśmy że naprawdę warto. Poza tym organista jest super, młody, ale gra i spiewa pięknie, wystrojem nie musieliśmy się martwić, a okazał się bardzo ładny, więc po stówce dla nich to nie był problem. Natomiast 300 zł daliśmy na kościół ze względów jw.
I na pewno wrócimy do św. Bernarda, choć też nie jesteśmy z Sopotu :)))

image
[/url]
Dzieki serdeczne za info. My tez nie jestesmy z Sopotu ale chcemy miec slub wlasnie tam. Bylismy na rozmowie. Proboszcz super facet i to calkiem zyciowy. Jesli chodzi o zapisy na przyszly rok, to jeszcze nie robia ale w polowie listopada bedzie juz mozna sie kontaktowac. Pozdrawiamy wszystkich.
mówiłam że super ksiądz, identyczne wrażenie z kościółka.pozdrówcie ks.darka przy okazji od mojego męża hokeisty ślub sierpień 2005
mały błąd !jak ten czas leci sierpień 2004
pozdrowimy.
czy ktoś może mi napisać w jakich godzinach można podejść do proboszcza aby uzgodnić szczegóły dotyczące ślubu, od razu mówię że nie jest to moja parafia, czy z tego powodu są jakieś problemy aby tam wziąść ślub,
Mam te same pytania,w jakich godzinach i w jakie dni? mozna jakos popoludniami czy wieczorami? albo weekend?

W soboty biuro jest czynne od 9, w czwartki 16-17, i w piątki chyba też rano od 9...

image
[/url]
Mam gazetke z tego kosciolka,wiec biuro czynne jest w poniedzialek i wtorek 16-17,piatek i sobota godz.9-10 .Tel.551-41-32. Ksiadz Piotr tez jest super,powiedzial nam piekne kazanie na slubie i caly czas byl usmiechniety.Dalismy 500zl na wszystko i osobno spiewaczce.Wszystkim bardzo sie podobalo.Zycze Wam powodzenia.Pozdrowka
A w czwartki zamkniete??:-( Kiedy najlepiej isc sie juz zapisywac na termin??na przyszly rok teraz juz mozna czy w styczniu nie bedzie za pozno???

Ups... sorry. Jak zwykle pomyliłam wtorek z czwartkiem :))) Niestety my też parę razy przyjechaliśmy w czwartek i się nacięliśmy...

image
[/url]
To jak w koncu jets czynne w czwartki popoludniami tez bo nie kumam?? I mozna juz zaklepywac termin slubu??

najlepiej zadzonic i zapytac
Z tego co wiem, to chyba dopiero w listopadzie można zacząć się zapisywać na przyszły rok! :)

image
potwierdzam. Dopiero w listopadzie. Bylismy i rozmawialismy.
Ale na poczatku czy w polowie listopada?? (ps kto z was jest na sierpien i jakie dni??)

Powiedzcie mi jeszcze czy idac do ksiedza w listopadzie w takim razie zeby sie zapisac na termin w przyszlym roku,trzeba ze soba miec jakies papiery ze swojej parafii?? Czy te rzeczy sie donosi pozniej,jelsi tak to kiedy???I jeszcze jedno pytanie,czy majac za soba slub cywilny a biorac koscielny 8 miesiecy pozniej rowniez trzeba odbyc nauki przedmalzenskie i poradnictwo rodzinne?( to chyba nielogiczne skoro juz sie jest malzenstwem...)Bylabym wdzieczna za odpowiedzi

Slonko, slub cywilny nie ma w tym przypadku znaczenia,wszystkie nauki trzeba odbyc.Jesli chodzi o jakies dokumenty z parafii,to musisz wziasc ze swojej parafii,Licencjat tj taki protokol ,w ktorym napisane sa wszystkie twoje dane dotyczace chrztu sw,komunii sw,bierzmowania.Najlepiej zadzwon do Parafii Sw.Bernarda,tel podalam Ci wczesniej,tylko w tych godz urzedowania,to wszystkiego sie dowiesz.Zycze powodzenia
Niestety, dla kosciola slub cywilny nic nie znaczy, gorzej dla kosciola od slubu cywilnego " zyjecie oficjalnie w grzechu" - tak uslyszelismy od ksiedza w kosciele sw. Bernarda - ale nie od Darka.Nauki przedmalzenskie musielismy wiec zrobic mimo ze bylismy po slubie cywilnym..na szczescie ks. Darek bardzo liberalnie nas potraktowal i mielismy przepiekny slub koscielny!!!
I te papiery zanosimy juz w listopadzie,w niu kiedy wybieramy termin,czy donosimy je pozniej??

Rozumiem ze poradnie malzenska tez trzeba wtedy zaliczyc??hmm

Slonko, idź tam, pogadaj z proboszczem a wszystkiego sie dowiesz... Myśmy szli bez niczego, bez żadnych papierów i dopiero potem donosiliśmy po kolei co było potrzebne. Najlepiej ze źrodłem uzgodnić co, jak i kiedy, bo tu każdy ci powie co innego...
PS. Karola- chyba wiem od kogo usłyszeliście o życiu w grzechu- ten sam ks. spisywał z nami protokół, :-/// ble

image
[/url]
No właśnie! czy jest już ktoś na sierpień przyszłego roku?? :)

image
My jednak na lipiec bo tak nam z sala pasuje:-) wiec odpadamy z grona sierpniowych :-)

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry