Widok

św. Bernard Sopot

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś brał lub będzie brał ślub w kościele św. Bernarda w Sopocie?
Kościół jest piękny ale ciekawi nas czy w związku z tym cena za ślub jest wysoka? Może być info na priv. Pozdrawiamy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieliśmy tam ślub w zeszłym roku wszyscy zachwyceni okolica i kościołem i ks.Darkiem.On b.sympatyczny, dalismy 300 zł razem z organista i dekoracją.przyjechaliśmy na gotowe.dodatkowo mielismy skrzypaczkę ale to juz poza, która zagrała nam 2 kawałki.
cudownie
wszystkiego naj naj
Ja też brałam tam ślub, dwa tygodnie temu. Proboszcz rewelacja, a cennika żadnego nie ma. 100 zł. płacisz za organistę, 100 za wystrój, a resztę co łaska. Myśmy dali 300 zł, bo tak byliśmy zachwyceni i księdzem
Darkiem i kościółkiem.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
A my tam mamy ślub kościelny 5 sierpnia 2006:-) (cywilny mamy juz za 3 miesiace:-)))))) )Tez jestesmy zachwyceni pieknem kosciolka i jego otoczenia...Warto wiedziec ze trzeba dac 300 zl,mniej wiecej jak wszedzie...ale faktem jest ze zadnego tak pieknego kosciolka o takim polorzeniu w trojmiescie nie ma-a oboje nie jestesmy z Sopotu i wybralismy wlasnie tam:-) Wszystkiego naj wszystkim mlodym parom:-)

Czy ksiądz Darek robi już zapisy na przyszły rok????!!!???????!!!!!!???????

image
Slonko, dać nie trzeba, ale my uważaliśmy że naprawdę warto. Poza tym organista jest super, młody, ale gra i spiewa pięknie, wystrojem nie musieliśmy się martwić, a okazał się bardzo ładny, więc po stówce dla nich to nie był problem. Natomiast 300 zł daliśmy na kościół ze względów jw.
I na pewno wrócimy do św. Bernarda, choć też nie jesteśmy z Sopotu :)))

image
[/url]
Dzieki serdeczne za info. My tez nie jestesmy z Sopotu ale chcemy miec slub wlasnie tam. Bylismy na rozmowie. Proboszcz super facet i to calkiem zyciowy. Jesli chodzi o zapisy na przyszly rok, to jeszcze nie robia ale w polowie listopada bedzie juz mozna sie kontaktowac. Pozdrawiamy wszystkich.
mówiłam że super ksiądz, identyczne wrażenie z kościółka.pozdrówcie ks.darka przy okazji od mojego męża hokeisty ślub sierpień 2005
mały błąd !jak ten czas leci sierpień 2004
pozdrowimy.
czy ktoś może mi napisać w jakich godzinach można podejść do proboszcza aby uzgodnić szczegóły dotyczące ślubu, od razu mówię że nie jest to moja parafia, czy z tego powodu są jakieś problemy aby tam wziąść ślub,
Mam te same pytania,w jakich godzinach i w jakie dni? mozna jakos popoludniami czy wieczorami? albo weekend?

W soboty biuro jest czynne od 9, w czwartki 16-17, i w piątki chyba też rano od 9...

image
[/url]
Mam gazetke z tego kosciolka,wiec biuro czynne jest w poniedzialek i wtorek 16-17,piatek i sobota godz.9-10 .Tel.551-41-32. Ksiadz Piotr tez jest super,powiedzial nam piekne kazanie na slubie i caly czas byl usmiechniety.Dalismy 500zl na wszystko i osobno spiewaczce.Wszystkim bardzo sie podobalo.Zycze Wam powodzenia.Pozdrowka
A w czwartki zamkniete??:-( Kiedy najlepiej isc sie juz zapisywac na termin??na przyszly rok teraz juz mozna czy w styczniu nie bedzie za pozno???

Ups... sorry. Jak zwykle pomyliłam wtorek z czwartkiem :))) Niestety my też parę razy przyjechaliśmy w czwartek i się nacięliśmy...

image
[/url]
To jak w koncu jets czynne w czwartki popoludniami tez bo nie kumam?? I mozna juz zaklepywac termin slubu??

najlepiej zadzonic i zapytac
Z tego co wiem, to chyba dopiero w listopadzie można zacząć się zapisywać na przyszły rok! :)

image
potwierdzam. Dopiero w listopadzie. Bylismy i rozmawialismy.
Ale na poczatku czy w polowie listopada?? (ps kto z was jest na sierpien i jakie dni??)

Powiedzcie mi jeszcze czy idac do ksiedza w listopadzie w takim razie zeby sie zapisac na termin w przyszlym roku,trzeba ze soba miec jakies papiery ze swojej parafii?? Czy te rzeczy sie donosi pozniej,jelsi tak to kiedy???I jeszcze jedno pytanie,czy majac za soba slub cywilny a biorac koscielny 8 miesiecy pozniej rowniez trzeba odbyc nauki przedmalzenskie i poradnictwo rodzinne?( to chyba nielogiczne skoro juz sie jest malzenstwem...)Bylabym wdzieczna za odpowiedzi

Slonko, slub cywilny nie ma w tym przypadku znaczenia,wszystkie nauki trzeba odbyc.Jesli chodzi o jakies dokumenty z parafii,to musisz wziasc ze swojej parafii,Licencjat tj taki protokol ,w ktorym napisane sa wszystkie twoje dane dotyczace chrztu sw,komunii sw,bierzmowania.Najlepiej zadzwon do Parafii Sw.Bernarda,tel podalam Ci wczesniej,tylko w tych godz urzedowania,to wszystkiego sie dowiesz.Zycze powodzenia
Niestety, dla kosciola slub cywilny nic nie znaczy, gorzej dla kosciola od slubu cywilnego " zyjecie oficjalnie w grzechu" - tak uslyszelismy od ksiedza w kosciele sw. Bernarda - ale nie od Darka.Nauki przedmalzenskie musielismy wiec zrobic mimo ze bylismy po slubie cywilnym..na szczescie ks. Darek bardzo liberalnie nas potraktowal i mielismy przepiekny slub koscielny!!!
I te papiery zanosimy juz w listopadzie,w niu kiedy wybieramy termin,czy donosimy je pozniej??

Rozumiem ze poradnie malzenska tez trzeba wtedy zaliczyc??hmm

Slonko, idź tam, pogadaj z proboszczem a wszystkiego sie dowiesz... Myśmy szli bez niczego, bez żadnych papierów i dopiero potem donosiliśmy po kolei co było potrzebne. Najlepiej ze źrodłem uzgodnić co, jak i kiedy, bo tu każdy ci powie co innego...
PS. Karola- chyba wiem od kogo usłyszeliście o życiu w grzechu- ten sam ks. spisywał z nami protokół, :-/// ble

image
[/url]
No właśnie! czy jest już ktoś na sierpień przyszłego roku?? :)

image
My jednak na lipiec bo tak nam z sala pasuje:-) wiec odpadamy z grona sierpniowych :-)

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry