Widok

światła spowalniające - pytanie

Banino Temat dostępny też na forum:
Cześć. Mam takie pytanie. Czy ktoś z Was się orientuje jak wygląda procedura zainstalowania świateł spowalniających? To co się dzieje na ulicy Gdańskiej w Pępowie oraz na Lipowej między Baninem a Pępowem przechodzi ludzkie pojęcie. Te 40 km/h to tylko teoria. Tiry, dostawczaki i osobówki "lekką stopą" przekraczają ww dwukrotnie i więcej; "normą" jest także wyprzedzanie na podwójnej ciągłej.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

2018-08-15 16:08:24
Znajduje się przed skrzyżowaniem znak: kontrola prędkośći? Bo jeśli nie to kamery robią tylko zdjęcia przejazdu na czerwonym.
a to nie wiedziałem, dzieki za korektę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyłapują tylko przejazd na czerwonym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znajduje się przed skrzyżowaniem znak: kontrola prędkośći? Bo jeśli nie to kamery robią tylko zdjęcia przejazdu na czerwonym.

tiroriro
2018-08-14 15:34:06
na skrzyżowaniu Miszewo/Pępowo nie ma radaru fakt ale są kamery które wyłapują przejazd na czerwonym świetle i pewnie jazdę z niedozwoloną prędkością również. Pisali kiedyś o tym zaraz po przebudowie tego skrzyżowania
kamery są pomalowane na żółto i spełniają dwojaką funkcję: wyłapują tych co wjeżdzają na czerwonym świetle oraz tych co przekraczaja prędkość
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no właśnie bo tak jak wcześniej zostało przez kogoś napisane, że nic to nie daje - kierowcy informują się i wszyscy grzecznie jadą.

Ja dużo jeżdżę po Baninie, Pępowie, Czaplach i nie ma nigdzie żadnej policji, żadnej kontroli. Sporadycznie może raz na dwa miesiące widać tu radiowóz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Całkiem możliwe.Jednak nadal często się zdarzają się kolizje.

na skrzyżowaniu Miszewo/Pępowo nie ma radaru fakt ale są kamery które wyłapują przejazd na czerwonym świetle i pewnie jazdę z niedozwoloną prędkością również. Pisali kiedyś o tym zaraz po przebudowie tego skrzyżowania

Fotoradar stoi w Miszewie, a nie na żadnym skrzyżowaniu...tymbardziej Miszewo/Pępowo. W woli ścisłości. Powinni zwinąć asfalt i zrobić tę drogę jak przed 12 -stoma laty :-) Wtedy Lipowa była bezpieczną drogą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To po co w ogóle są skoro, jak twierdzą, ich praca nie ma sensu? Tradycyjne polskie "niedasie"

gadałem ostatnio z policjantem...powiedział jedno: oni mogą przyjechać..ale co z tego skoro za 20 minut wszyscy jadą jak po sznurku jak bóg przykazał bo każdy się ostrzega światłami...i ma w sumie racje. dlatego takie kontrole mają może jakiś sens, ale de facto nic tak dobrze nie działa jak światła spowalniające (luksusem byłby fotoradar jak na skrzyżowaniu Miszewo/Pępowo)
Strach dzieci wypuścić do szkoły. Jeżdżą jak na autostradzie, szczególnie na Lipowej. Myślę że jakby policja stała chociaż raz w tygodniu i łapała tych piratów drogowych to by się nauczyli jeździć zgodnie z przepisami. Ile już na Lipowej straciło prawko jak stali w zeszłym roku koło lasu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Łapka w dół za słownictwo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba nie ma sensu pisać ... tłumaczyć. Mi również zdarza się być wyprzedzanym, mimo że się aż tak rygorystycznie nie trzymam 40 na godz. ale nie ma znaczenia czy jedziesz przez wieś 50 czy nawet 60 i tak się zawsze znajdzie jakaś łajza której za wolno.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

do książki mi to nie potrzebne, ale sytuacja jest zadziwiająca na jak odwinąć taki nr na prostej drodze .
Temat istnieje równolegle w Baninie i Pępowie - odpisuje w Pępowie bo i cała dyskusja Pępowa dotyczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beny
2018-07-23 14:14:50
Skoro notorycznie jesteś wyprzedzany to szukaj problemu u siebie, albo poruszasz się rowerem.
Kolego..jadę zgodnie z przepisami czyli 40 km/h... to chyba nie ja mam problem tylko ktoś kto nie zna przepisów ruchu drogowego
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skoro notorycznie jesteś wyprzedzany to szukaj problemu u siebie, albo poruszasz się rowerem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

chce się życie tracić na rozmowy umoralniające z troglodytami?
niewykształcona kultura obyczajowa, zacofanie cywilizacyjne to powszechne w tym kraju...nic na to nie poradzisz
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

2018-07-23 09:13:15
Już się tłumaczę: łapka dół za:
1) wypier...ć
2) brak alternatywnej obwodnicy, która pozwalałaby ominąć wieś stołeczną Pępowo w kierunku poruszania się wspomnianą drogą.
1) wypier.. napisałem dopiero w dzisiejszym poście, no chyba że jesteś jednym z tych co są debilami i jeżdżą jak wariaci - to fakt, taka rozmowa dyscyplinująca z użyciem odpowiednich argumentów, jak ta którą przeprowadziłem z kolesiem w zeszłą sobotę - Tobie jak widać też by się przydała
2)a niech sobie ludzie jeżdzą ile chcą Gdańską i Lipową oraz AK w Pępowie, tylko niech do cholery przestrzegają przepisów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Idiotów miało być.
do góry