Widok

świnka morska

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześc dziewczyny.Moja córka , w lipcu konczy 7 lat i strasznie nas męczy o jakies zwierzątko, zastanawiamy sie nad świnka morską! co wy na to ?
macie jakies uwagi? gdzie najtaniej kupic taką swinkę z całym oprzyrządowaniem.chodzi tez o to , zeby kupic ze sprawdzonego miejsca,zeby mi swinka nie chorowała.
dajcie znac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wow, niegryzący chomik to prawdziwy ewenement:). Pisząc o kocie, zapomniałam o jednym... Trzeba często - czasem nawet co drugi dzień - odkurzać, bo inaczej jest pełno kociej sierści w miezkaniu. No chyba, że kot pozwala się regularnie czesać, wtedy wystarczy odkurzyć raz na tydzień.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo ma się kota z króciutką sierścią np. devona rexa:)
tak czy siak nie ma co gdybac ,ktore zwierze jest lepsze , to kwestia indywidualna kazdego z nich . Niestety zawsze sie trafic moze jakaś "czarna owca" która gryzie , brudzi, zniszczy meble i mocniej smierdzi niz inne lub kompletnie nie da sie oswoic. Ja pracujac w sklepie zoologicznym nigdy nie mialam milego wspomnienia po koszatniczkach(kompletnie nie do oswojenia "mimo ze z nimi i nad nimi pracowalam" kazda gryzla do tego stopnia ze jedna z nich przegryzla mi zyle po czym krwotok i i dluga rechabilitacja palca - byl sztywny ) .Wiadomo ze pielegnowac kazde zwierze trzeba sprzatac po nich i karmic.Kupujac zwierze trzeba sie liczyc ze akurat nam trafi sie ten"jeden z dziesieciu" i aniolkiem nie bedzie...
Ja cały czas męczę swoją mamę, choć mam 14 lat . ; D
My mamy drugiego chomika-pierwszy był super,ten siedzi w klatce bo każdy boi się go wyjąć,mnie użarł w palec:(
Świnkę mięliśmy ponad rok-zdechła biedaczka:(było milutko,nie gryzła,super do głaskania,tylko bobki na kolankach jak za długo,ale da się przeżyć:)
Polecam świnki.nasz tylko miała coś takieg,że jak szliśmy spać strasznie gryzła pręty w klatce,a z zapachem można było poradzić:ja sypałam pod wiórki żwirek dla kota-pochłaniał zapach:)
A i mięliśmy długowłosą,więc sierści na ubraniach też troszkę zostawało i te kołtuny wokół pupy:(
My naszej małej na 6 urodziny kupiliśmy chomika.. :) też myśleliśmy o śwince morskiej ale baliśmy się, ponieważ mają delikatne kręgosłupy.. a wiadomo jak dziecko.. ;)

Z chomika jest zadowolona, opiekuje się nim, dba o niego i ma frajdę.. wiemy, że sprawił jej przyjemność.. taki mały przyjaciel.. ;)

Troty oczywiście ja zmieniam.. Wiadomo, im chomik starszy, tym większy smród.. Do którego można nie dopuścić dbając o jego klatkę.. :)
a co do chomika,my nauczyliśmy naszych obu robić siusiu śmierdzące do słoika,miał mały słoiczek położony w kącie,włazi tam i robi,potem jak troszke zaczyna czuć to słioczek wyparzam i myję porządnie..........
czytałam w książce że chomiki tak lubią:)samce mają bardziej śmierdzące siuśki.....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry