Widok

swojskie wędliny

Czy wiecie może, gdzie mozna dostać swojskie wędliny bez konserwantów itp? Kiełbaskę prawdziwą. Chciałabym na Święta kupić. Znalazłam Śnieżkę z Perlina. Może znacie coś jeszcze? Najlepiej też z dowozem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
za żukowem w takiej restauracji facecik sprzedaje domowe wyroby godne polecenia ;) niestety nie pamiętam dokładnie gdzie to było ;/
image
Ja mogę tylko polecić śnieżkę, zamawiałam od nich jedynie nabiał ale warto.
imageimage
zapewne chodziło Ci o restaurację w Wyczechowie, za Borczem..., potwierdzam, wędliny są ale nie wiem na ile "swojskie" bez ulepszaczy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
SzafaPoli raczej chodziło o restaurację u Szadegow Borkowie od razu za Żukowem, pyszne wędliny, wiem że można je też zamówić i odebrać w trójmieście, naprawdę smaczne :)
rolmięs - można zamówić kurierem/chłodnią
Właśnie w Wyczechowie moja teściowa tam zawsze kupuje i nas częstowała to muszę przyznać że pyszne i swojskie bo teść zna tych ludzi i od niego.
knajpa "u szadego" faktycznie sprzedaje swojskie wędliny i garmaż.
jeszcze z rok temu mieli swoje stoisko / bar w selgrosie, na prawo od wejścia.
ale warto pojechać za żukowo (droga na kartuzy, po prawej stronie) i podpytać na miejscu. poza tym, naprawdę podawali świetne żarcie. kiedyś jadałam tam regularnie. wystarczy pojechać w niedzielę w porze obiadowej. przewalają się tam wtedy całe rodziny lokalesów ubranych kościołowo :)
swojski klimat :)
dzięki :)
Polecam wędliny i ryby własnego wyboru w Gościncu dla Przyjaciół Kleszczewie,to akurat 4 km ode mnie więc często kupuję wędliny ich roboty,pierogi,pstrągi.Kiełbasy,schaby,karkówki,pasztety,wszystko b.dobre.Polecam.

W internecie! Tutaj - https://paczkazrusiborza.pl/produkt/kielbasa-swojska-z-rusiborza-030-kg/ jest pyszna kiełbasa wiejska, naprawdę zupełnie jak taka zrobiona w domu :)

A sprawdzalas zielony rynek albo rynek we wrzeszczu?

aktualnie nie ma żadnego problemu żeby kupić prawdziwe swojskie wyroby, nawet z dostawą do domu https://sklep.krakowiacyigorale.pl/

Inne tematy z forum Kulinaria

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

do góry