Widok
szal z trenem...?
pomocy...widziałam zdjęcie panny młodej, która na ramionach miała biały szal przy szyi spięty jakby białą różą, szal z tyłu był tak szeroki, że tworzył długi tren....niestety fotę widziałam w necie przy okazji innych poszukiwań i nie mogę go już odnaleźć nie mogę też nigdzie znaleźć takiego cuda. Czy ktoś ma może jakieś namiary lub posiada szal i chce go odsprzedać? :):)
Chodzi o coś takiego?

Uploaded with ImageShack.us

Może to wyglądać ciekawie:) Możnaby też pomyśleć o czymś w rodzaju peleryny, ale w niej może być za ciepło. Zależy kiedy masz ślub i z czego taki szal lub peleryna byłaby zrobiona.

Może to wyglądać ciekawie:) Możnaby też pomyśleć o czymś w rodzaju peleryny, ale w niej może być za ciepło. Zależy kiedy masz ślub i z czego taki szal lub peleryna byłaby zrobiona.
Suzi, jeśli szal miałby bardziej zakrywać ramiona, to chyba stałby się a'la pelerynką. Pewnie wyglądałoby prześlicznie, zwłaszcza, jeśli przy ramionach byłby dość luźno przymocowany z obu stron, i odsłaniałby kawałek pleców (a nie zawiązany blisko przy szyi). Jednak tak się zastanawiam, czy w czerwcu nie wyglądałby dziwnie. Mogłoby Ci być w nim za gorąco a nie ma nic gorszego niż spocona panna młoda;) Mógłby też być wykonany z czegoś delikatnego, przezroczystego, tylko wtedy przypominałby dziwacznie przypięty welon... A nie chciałabyś welonu ciągnącego się po ziemi?:)
Znalazłam coś takiego

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

paquerette - widzę że myślimy podobnie, ja też widzę takie wyjście, mówiąc o "pelerynce"... ale nie wiem czy to by fajnie wyglądało bez wiatru podwiewającego od spodu. Czy o takie coś chodziło naszej koleżance? Może najlepiej by było udać się do salonów w których szyją suknie i popytać panie czy kiedyś szyły coś podobnego lub jak sobie wyobrażają takie rozwiązanie?
Myślę, że śmiało można by się pokusić o poproszenie krawcowej, by takie coś uszyła.
Pelerynka zamiast przyczepiona do haftu czy co to tam jest z przodu, mogła by być przyczepiona w ten sam sposób tylko może czymś w rodzaju broszki??? takiej dużej??? Po kościele szal odpinamy i przypinamy z powrotem tylko samą broszkę. Pokazuje się piękny dekolt. Co wy na to???
Pelerynka zamiast przyczepiona do haftu czy co to tam jest z przodu, mogła by być przyczepiona w ten sam sposób tylko może czymś w rodzaju broszki??? takiej dużej??? Po kościele szal odpinamy i przypinamy z powrotem tylko samą broszkę. Pokazuje się piękny dekolt. Co wy na to???
dziewczyna ma do odsprzedania kieckę: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/pronovias-hiedra-rozmiar-3638-z-madonny-w-gdyni-ogl3558300.html . Tak trafiłam przeglądając dla siebie :)