Widok

szczekający pies za sciana

co mamy zrobić z ww problemem,sąsiedzi nie reagują,są chamscy.czy dzwonić na policje? byłem tam z prośbą 5-7razy,i nic.mamy małe dziecko,a oni wychodzą na cały dzień I pies zostaje sam,pozdr
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
Albo policja albo toz i zgłosić że pies jest prawie cały czas sam, myślę że to skuteczniejsze niż policja.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

sasiedztwo baninskie to dramat, 3/4 sasiedxztwa to syf, niestety
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

potwierdzam, u mnie na pszennej codziennie imprezy. dramat. patole z nowego portu - autentyk
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze chwila i problem sam się rozwiąże: marskość wątroby czy zapalenie trzustki i będą pić cienką herbatkę zagryzając skórką od chleba.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeśli szczeka w dzień to nic nie mogą zrobić cisza nocna jest w godz 6-22. Wtedy to już mogę mieć problem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jest też coś takiego jak zakłócanie porządku które może odbywać się także w dzień.
https://www.infor.pl/prawo/wykroczenia/charakterystyka-wykroczen/748270,Zaklocanie-spokoju-dziennego.html
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

od 6-22 czyli caly dzien cisza, ciekawe rzeczy piszesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powiem tyle ,co zauwazylem egoizm tak to sie nazywa w szeregach . Mieszkancy tu sie czuja jak by mieszkali w domach wolnostojacych a sasiedzi to obcy ludzie z kosmosu . Smieszne ....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

22-6* oczywiście :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie nie rozumiem jednego, po co ludzie decydują się na mieszkanie/dom szeregowy skoro nie potrafią się dogadać z sąsiadami i nie liczą się z tym, że dom to nie muzeum tylko się w nim „żyje” i chcąc nie chcąc będą dobiegać różne hałasy. Albo się godzisz z tym, ze nie jesteś sam albo zamieszkaj w domu jednorodzinnym bez sąsiadów zza ścianą.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ale "żyć"jak to piszesz, też trzeba z głową. To właśnie ci, którzy tak hałasują pokazują jaki mają szacunek do innych. Świat zwariował:dzisiaj normalni ludzie mają się dostosować do "innych".
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

buractwo nie zna granic ani nic na to nie działa,nawet zamieszkanie w domu wolnostojącym.moi sąsiedzi mają 3 bydlaki takie;latają,wyja,ujadają,gryzą się,na prawdę strach przed nimi,najgorsze że cały czas ujadają a właściciel kark jeszcze podjudza.i nic nie daje zwracanie uwagi.łysy kark to rzecz niereformowalna
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli masz na to dowody to założ mu sprawę w sądzie. są na to przepisy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawda. prawo nie dziala. nie dziala bo pis daje przyklad jak je niszczyc, albo sie nie stosowac. przyklad to kontrole drogowe- zniknely prawie zupelnie- chyba po to by nie draznic potenclajnych wyborcow. kiedys, 2-3 lata temu nie mozna bylo przyejechac , dzien, w dzien, na budowlnych kontrole. dzisiaj prawie zniknely. jezdze codziennie i widuje 2-3 na tydzien. to samo w innych miejscach. prawo nie dziala. to samo policja zukowska- kiedys bylo ciut skutecznijsza. dzis ma sie nie wtracac. chyba ze krew sie leje. takie ma przykazania z gory. wiem to od brata, ktory jest w policji w innym miescie na pomorzu. tyle
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

W USA jest tak. Jak pies sąsiada szczeka lub wyje przez całe dnie i zakłóca Ci spokój wzywasz policję. Ci po przyjezdzie pouczają właściciela. Po drugim zgłoszeniu jest już bardzo wysoki mandat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w ChRL jest tak zgłaszasz przyjezdza policja i bez ostrzezenia rekwiruje a potem kolacja jest u tego kto zgodzi się wypatroszyć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
A co ci sąsiedzi maja zrobic ? Zabić psa , mój pies jest wyprowadzany trzy razy , łącznie spędza ze mna w lasach po około 3-4 godz dziennie , przed praca 35 min, po pracy 2-3 godz i wieczorem krotki spacer i i tak jak ktoś idzie to szczeka , cos trzaśnie lub walnie głośno to szczeka , to jest pies i trudno żeby pies nie szczekał , dziwne by było jak by mialczal , proponuje poczytać orzecznictwa sądów w takich sprawach , ogólnie jeśli pies jest zadbany i wyprowadzany to nic zrobic nie można .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14
polska to kraj postagrarny,tylko tu trzyma się takie ilości psów.jest to pozostałość lub ciągłość życia na wsi 90 procent społeczeństwa.do tego dochodzi kompletne nie liczenie się z otoczeniem. do wypowiedzi o USA dodam że tak dzieje się we wszystkich krajach zachodnich,dodam tylko ze po drugim ostrzerzeniu\mandacie,pies jest zabierany
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja mam dla odmiany ojca w sąsiedztwie który cały czas ujada na dzieciaka. Nie rób tego, zrób to i tamto , chodź do domu, wyjdź z domu. Ok niech sobie tresuje dzieciaka, ale robi to tak, że cała ulica musi go sluchac .Ludzie więcej poszanowania!!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry