Widok

szkoła bardzo przeciętna

Szkoła Podstawowa nr 8 Temat dostępny też na forum:
Jestem rodzicem 2 dzieci - różnica w wieku dzieciaków - 3 lata, także mam przegląd. Poziom nauczania - bardzo przeciętny, mam wrażenie, że jest to po prostu miejsce pracy dla nauczycieli, gdzie dziecko czy rodzic jest sprawą drugorzędną. Wszystko jest podporządkowane temu, żeby nauczycielom było wygodnie, dobro dzieci się tu nie liczy. Ciekawe zajęcia dodatkowe jak basen, angielski dostepne są tylko dla nielicznych. Większość zajęć mało interesujących - nauczyciele odbebniaja to jak za karę. We wszystkim brakuje planu, zaangażowania i pasji. Niestety szkoła 2 zmianowa (np. 3 razy w tygodniu dziecko ma na godz. 12:00 do prawie 17:00). Jedna Pani logopeda na tysiąc uczniów?! Angielski bardzo niski poziom, w-f to "śmiech na sali", przynajmniej w klasach młodszych. Pani dyrektor trudnych spraw nie rozwiązuje tylko "zamiata pod dywan". 20% wpłat na komitet rodzicielski pochłaniają koszty obsługi księgowej, a w poprzednim roku księgowa przywłaszczyła połowę składek - KPINA!!! to co się zmieniło na lepsze w ostatnich kilku latach to zmiana najmadrzejszej na swiecie pani sekretarki i nowe, zaangażowane panie w świetlicy "0".
Moja ocena
poziom nauczania: 3

zajęcia dodatkowe: 3

wyposażenie: 2

bezpieczeństwo: 3

ocena ogólna: 3

2.8

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie tak, szkoła niewydolna wychowawczo, nie zapewnia bezpieczeństwa dzieciom,nie realizuje podstawy programowej, dyrektorka problemy "zamiata pod dywan", psycholog pani M. to tylko z nazwy, totalny nierób i ignorant, powinna być natychmiastowo zwolniona, lekcje angielskiego są tylko na planie, bo w istocie się nie odbywają. Nauczyciele na szkolenia!!, bo zatrzymali się w epoce PRL. Ale w sumie najwięcej winy leży po stronie dyrekcji, która stosuje wszechobecny m.....g. Radzę omijać z daleka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam serdecznie. Niestety nasz problem również chcą " zamieść pod dywan". Proszę o kontakt aleksandra.sta@wp.pl. Potrzebujemy pomocy bo inaczej nie wygramy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry