Widok

szkoła pływania Dzidziuś

Chełm Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
udało mi się zapisać synka (7 m-cy)na zajęcia w szkole na Chełmie i mam prośbę do mam,które tam chodzą ze swoimi szkrabami,napiszcie praktyczne porady,jak się przygotować do zajęć,co warto ze sobą zabrać-dla siebie i dla maluszka,jak wyglądają szatnie,czy można i czy warto mieć kogoś do pomocy (np.w szatni) itp.Dzięki :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Petra, nam sie tez udało:) I tez dołaczam sie do pytania:)
image

image

Hej dziewczyny to ja dołączam do grona szczęśliwych mam, którym udało sie zapisać na basen :) W jakie dni będziecie chodzic?
My sobota:)
image

image

Mam też się udało na sobotę do grupy początkującej :)
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
super!!!!!!!!a wysłali do was 2 maila? z ta propozycaja do Gdynia na grupy?
image

image

no własnie dostalam tego e mail i sie lekko wkurzyłam :/ wrrr, niewiem co o tym mysleć. Bo w końcu chciałam do gdańska a nie do gdyni. Jestem zła
Jolka, ale to chyba maila jakis dla chetnych w Gdyni> Kurcze, nie wiem sama, ale mi sie wydaje, ze skoro zapisy byly to po co by zmieniaLI?
image

image

z tego e maila wynika że dodatkowa grupa z gdanska miała by jezdzic do gdyni, bo za duzo chetnych nowych klientów i niechca pozbywac sie starych własnie na rzecz nowych. ja tak wynioskowałam. Jutro bede pisac e maila
Jolcia,juz napisalam i dzwonilam:)Cytuje maila:
Witam,
Poprzedni mail jest skierowany wyłącznie do osób z list rezerwowych. Oczywiście osoby , które otrzymały miejsca na listach podstawowych nadal na nich są. Wszystkie informacje z maila zwrotnego , którego otrzymaliście Państwo po dokonaniu rezerwacji są wiążące.
Pozdrawiam serdecznie
Agata Marzec

P.s Takze badz spokojna, i ja tez- jestesmynadalna liscie*******
image

image

Oki, to super :). serdeczne dzięki za informacje.
my kończymy właśnie kurs podstawowy. po pierwsze radzę malucha oswoić z prysznicem i wodą o temp. 32 stopni. co do szatni, ja korzystam z rodzinnej, gdyż jest to wygodniejsze: ja się ubieram, a mąż malucha. co potrzebne i praktyczne porady dostaniecie na karteczce przy wykupywaniu karnetów.
image
Lemka mam pytanko, orientujesz się czy jest możliwość aby weszła druga osoba z nami na zajęcia?
są tylko 3 zajęcia, kiedy mogą wejść dodatkowe osoby np. aby porobić zdjęcia. oczywiście nie do basenu ;)
image
dostaniecie rozpiskę, na której będą 3 daty, kiedy mogą wejść dodatkowe osoby.
image
Lemka dziekuję za info :)
My też będziemy chodzić w sobotę na początkujące niemowlaki:-) czyli Lemko,tata może być w szatni nawet jeśli nie uczestniczy w zajęciach? bo zastanawiam się,co robią dzieciaki,jak mamy biorą prysznic przed czy po zajęciach, może warto mieć z sobą fotelik samochodowy,tylko czy gdzieś tam w prysznicowej strefie to nie zamoknie? :-)takie tam dylematy przed pierwszymi zajęciami :-)
dziecko też bierze prysznic razem z mamą. do szatni rodzinnej może wejść tata. jeżeli masz dziecko niechodzące to spokojnie poradzisz sobie sama w szatni rodzinnej, fotelik nie zamoknie.
image
tfu, poradzisz sobie sama w szatni damskiej miało być ;)
image
i ja dołączam do grona mam którym udalo sie zapisać pociechę do szkołki dla niemowlaków:) może jak tak dalej pójdzie to zbierze się tutaj cała szczęśliwa 12;) ile Wasze dzieci będą miały miesięcy jak zaczną się zajęcia? moja córcia równo 6 miesięcy, a Wasze?pozdrawiam
Nasz skonczy 5 miesiecy:)
image

image

Moja Julka bedzie mieć 6,5 m-ca :)
to mój Przemek na razie najstarszy,będzie miał prawie 8 m-cy. Poprzednio nie udało nam się zapisać.To ile już mamy tu na forum sobotnich dzieciaczków, chyba 5 :-)
a nie, na razie 4
dokładnie 4 :)
Mi niestety nie udało sie wpisać na liste podstawową, bo w trakcie wysyłania formularza były linie przeciązone :( Ale na całe szczeście zaproponowali mi dodatkowe zajęcia w Gdyni. No cóż - będziemy dojeżdżać.
Myslałam równiez o Aqua Parku, tam tez jest grupa pływaków - niemowlaków. Wiecie coś na temat Aqua parku? Czy fajnie?
Pozdrawiam szczęśliwe mamy, które sie dostały:)))
My jeździmy do Gdyni, ale do hotelu Gdynia. Bardzo nam się podoba bo oboje rodziców może wejść bez problemu na każde zajęcia. W przebieralni są przewijaki i kojec oraz jest tam bardzo cieplutko. No i zajęcia kosztują 16 zł + jeśli ktoś nie ma pieluszka 2,50. Zjęcia trwają 30 min prowadz je bardzo sympatyczna dziewczyna. Nie ma tam żadnych zapisów jak w na Chełmie, przychodzisz kiedy chcesz i żadne zajęcia Ci nie przepadają. Aktualnie namoją godzinę jest pięcioro dzieci z rodzicem.
Zajęcia są prowadzona w dużym basenie. Woda jest bardzo ciepła ok 32 st.C
Pozdrawiam :)
My kontynuujemy kurs u Dzidziusia wlasnie w Gdyni. Szatnie cuz pamietaja pewnie jeszcze Gierka ale sa dostosowane do potrzeb rodzica z dzieciatkiem. Woda w basenie w nieznacznym stopniu chlorowana (podobno ozonowana), ciepla. Zajecia prowadzone swietnie. Bez wzgledu na to gdzie pojdziecie na pewno warto! Ja z wlasnego doswiadczenia polecam Dzidziusia!
Jak pisałam dane to za pierwszym razem wyskoczył błąd czyli przeciążenie a za drugim razem już poszło. Ale jak to mówią głupi ma zawsze szczęście - nie obrażają nikogo :)
As, my chodzimy do niemowlaków do Aquaparku. Nam się bardzo podoba, chociaż godzina trochę zabójcza, bo niedziela 8:30. Poza tym jest szatnia rodzinna z przewijakami i łóżeczkiem, fajni i kompetentni instruktorzy. Tylko cena trochę wysoka, słyszałam, że podobno tam jest najdrożej.
image

image

kamila, a możesz coś więcej napisać?
Basen chlorowany, tak?
W jakim wieku są dzieciaki?
Potrzebne jakieś formalności? (np zaświadczenie od pediatry?)
Jak wyglądają zajęcia? jak liczna może być grupa max?
Piszesz, że można przyjść kiedy się chce? A co gdy chętnych będzie za dużo?
Cały basen jest dla dzieci?
Jeden rodzic z bąblem w basenie, a drugi?
Szatnie są rodzinne? Co z dzieckiem, gdy mama bierze prysznic?
Tam jest tylko jeden duzy basen gdzie na innych torach pływają inni ludzie z dziećmi. Z bobasami jest zajęty cały jeden tor. Moja Zuzia jest najstarsza a są dzieci już w 4 i 5 miesiącu. Ode mnie nikt nie chciał zaświadczenia i nie musiałam nic wypełniać. Nie wiem ile najwięcej może być osób na zajęciach. Jak ja przyszłam to pani wiedziała że jestem nowa bo reszta chodzi znacznie dłużej. W tej chwili jest nas pięcioro.Drugi rodzic siedzi na ławce bądź pływa na torze obok. A gdy mama bierze prysznic to z dzieckiem jest tata lub inny opiekun
ile kosztuje taki basen z bobaskiem
Czy któraś z mamy, która będzie chodzić na Chełm nie orientuje się czy basen jest w okolicach pętli tramwajowej? Ja przez blisko 30 lat życia w gdańsku tylko kilka razy byłam na Chełmie ogólnie nie przepadam za tą dzielnicą. My będziemy dojeżdżać tramwajem ale dla chcącego niema nic trudnego :)
myślałam że basen jest bardziej w głąb chełmu a tu okazało się bliziuteńko :). A poza tym to Julka ma już zaliczoną wizytę pod prysznicem w domu :).
i jak się pdoobało mamom na basenie?my byłyśmy bardzo zadowolone, nasza Pola grzecnziutka i zachwycona basenem. A jak Wasze wrażenia?pozdrawiamy
nam super. Ja byłam bardziej pod wrażeniem raczej zachowania Julki niż ona pobytem w basenie. Troszeczkę pod koniec zaczęła marudzić bo chciała cyca. Ale szybko się uspokoiła jak było nowe ćwiczenie. Ale po basenie w szatni cyc na całego koniecznie :)
Nam sie super podobało:)rewelacja!Synek zaskoczony na początku ale potem było ok...Smieszyła mnie ta reakcja łańcuszkowa-jeden dzidzion zaczął płakać to za nim jak w kolejce wszytskie:)hehe...
Bardzo szybko czas płynie...nie wiedziałam, ze to już koniec, jak pani kazała się żegnącv.
Jolcia, oj Jula jak dorwała cycka to aż się uszy trzesly, a nasz Jasiek na herbatce długo nie wytrzymał, w aucie było ogólne karmienie;)
po basenie myślałam że pośpi. wyszliśmy z budynku zasnęła, w tramwaju spała dojechaliśmy do domu śpi, wniosłam śpiąca do domu, położyłam w łóżeczku po kilku minutach oczy otwarte i koniec spania do 21. ogółem spała zaledwie 50 min, hehe

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (61 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

powiedzcie, że jeszcze będzie lepiej... (23 odpowiedzi)

Moje trzymiesięczne niemowlę właśnie skończyło płakać po ponad pół godzinie...Ono jest chore, ja...

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

do góry