Re: szparagi
Uwielbiam krem szparagowo-porowy. Gotuję bulion około 1,5 l. warzywny. 10 białych szparagów pokrojonych w 2 cm. kawałki (główki odcinam i odkładam), 2 pory (białe części) pokrojone w talarki, 1...
rozwiń
Uwielbiam krem szparagowo-porowy. Gotuję bulion około 1,5 l. warzywny. 10 białych szparagów pokrojonych w 2 cm. kawałki (główki odcinam i odkładam), 2 pory (białe części) pokrojone w talarki, 1 cebulę pokrojoną w kostkę podsmażam na maśle do miękkości. Następnie wrzucam do bulionu razem z 2 ziemniakami pokrojonymi w kostkę i gotuję około 15-20 min. Następnie wszystko miksuję i doprawiam solą i pieprzem do smaku. Wrzucam główki szparagów na około 10 min. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
zobacz wątek