Widok

szukam chętnych na wypady rowerowe

Witam szukam osób chętnych na wspólne wypady rowerowe, wiek osób mi obojętny czy płeć ale proszę o osoby zdecydowane i chętne.. mejl arczi329@wp.pl gg 10338500
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
bedzie łatwiej jak napiszesz jakie:

- tempo
- trasy/nawierzchnie
- odległości
- skąd start

:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
na początku nie jestem w stanie określić tras myślę że to można ustalić, tempo takie jakie da się radę utrzymać... nawierzchnia zależy od wybranego punktu do jakiego chcemy dojechać ... jeżdżę n starym mtb więc ma grube opony lepiej se radzę w terenie ale na asfalcie też pojadę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To Ty musisz narzucić warunki. Przystąpią do Twojej grupy cykliści, którzy zapragną jechać 100 km w tempie 35 km/h i co? trafi się człowiek, dla którego wycieczka to 10 km ścieżką w Parku Reagana i się dostosujesz? A co z tymi co lubują się w błocie w TPK? Ani Ty nie dasz rady dostosować się do każdego, ani dostosowanie się do wielu nie będzie dla Ciebie przyjemnością. Na przykład ja dziś pojechałem o 7:15 z Osowej. Pasują Ci takie starty?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
w weekendy pasuję mi mam działkę na osowej ... na razie szukam ogólnie ludzi od jakiegoś czasu jeżdżę sam a dużo ludzi daje posty o wspólnej jeździe umawiają się i na tym się kończy
OK. Jednego chętnego już mam. Jeździ 27-30 na dystansach do 150 km. Ja mniejsze dystanse 50-100, a prędkość średnia 28-31. No to z Tobą byłoby nas 3. Proponuję sobotę o godzinie kiedy temperatura wzrośnie do 18 stopni. Bedzie wiadomo w czwartek, a w piątek na pewniaka. Oczywiście bez deszczu. Dziś rano jeździło sporo szosowców w okolicach Luzino-Wejherowo-Koleczkowo. W zeszły weekend byłem w Sierakowicach.
heh nie wiem czy mi się uda utrzymać tempo 28....30 ale mogę spróbować i nie posiadam roweru szosowego mam mtb na grubych kapciach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nawet najtańszy licznik rowerowy ma funkcje prędkości średniej, a jak nie masz licznika, to można odtworzyć trasę ma googleearth lub gpsies.com, a czas wziąć z zegarka. Można także posłużyć się jednym z darmowych programów, gdy ma się telefon z gps. Dokładność poza lasem jest naprawdę wystarczająca.
Przejedź się na kilka samotnych wycieczek, na jednych postaraj się jechać bez zatrzymywania w tempie, które Cię zmęczy, na innych spróbuj trasę i tempo, które jest dla Ciebie spacerowe/akuratne. Zapisuj każdorazowo wyniki : trasa(km), czas, prędkość średnia, pogoda i odczucia. Będziesz doskonale wiedział, co jest dla Ciebie poza zasięgiem, a co Cie po prostu nudzi, bo jazda jest za krótka/za wolna. Wtedy określisz warunki z kim chciałbyś się umawiać na wypady rowerowe.
Przecież jakby Majka się zgłosił na forum, że chętnie w sobotę pojedzie, to nie odpisałbyś "nie wiem czy dam radę, zobaczę", bo zobaczyć to byś mógł jego plecy i to do pierwszego zakrętu. Wątpię też, że gdyby zechciała pojechać z Tobą moja 80-letnia teściowa, to napisałbyś, "OK, dostosuję się", bo po 3 km byście zaczęli wracać, całość wycieczki tempo 10 km/h. No po prostu musisz wiedzieć na czym stoisz.
Na tym zresztą polega urok roweru, że jest to aktywność niemal dla każdego od 3 (moje wnuki od 2,5, nie mogę sie powstrzymać, żeby się nie pochwalić) do 83 lat i to niezależnie od kondycji fizycznej. I małe dziecko i stary człowiek i harpagan z kopytem jak u konia i chory i zdrowy, i wytrenowany i zdechlak wsiądzie sobie na rowerek i pojedzie z przyjemnością. Nawet po zawale lekki rower jest zalecany.
Rower jest dla sportowców, turystów, czy niedzielnych plażowiczów. Cudowny wynalazek.
Problemem jest tylko to, że nie każdy z każdym będzie jechał z przyjemnością. Zawsze można trochę zwolnić, żeby partner dał radę. Mogę zwolnic nawet znacząco i jechać tak, jak sam w życiu bym nie pojechał, pod warunkiem, że tym drugim rowerzystą jest kobieta mojego życia. Ha! nawet z mężczyzną jeździłem powolutku i wołałem "wolniej wolniej!", ale urósł i mnie przegonił :)
Mogę się postarać jechać trochę szybciej, ale nie zdecyduję się na zejście z tego świata w wieku 55 lat, tylko po to, by nadążyć (są ciekawsze metody zejścia z wysiłku) za partnerem.
Dlatego trzeba znać swoje możliwości i swoje wymagania, przed zaproszeniem nieznajomych na wyprawy rowerowe. Lepiej nie umiem objaśnić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
spoko ja szukam ludzi do rekreacyjnej jazdy typu do krynicy malbork czy hel ... itp
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak rekreacyjne jazdy to ja mogę.
Średnio 20km/h zatem tempo nie powala ;)
Codziennie robię 30km.

Możemy spróbować. Odezwę się na e-maila.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rysiek 55+ ta sobota aktualna?? Chciałbym coś depnąć w okolicach 100-120 km ze średnią 27-29.
gpsies.com/map.do?fileId=hznbnhxwpnddalad
Poniieważ ciepło ma być od rana, a pp południu deszcz, wyjeżdżam z Osowej 7:00. Jak ktoś chce dołączyć w Chwaszczybie, Dąbrowie albo Rumii to nie ch da znać, uzgodnimy godzinę.
Drobne modyfikacje trasy od Rumii do Połczyna mile widziane.
odpalam w Cisowej, więc najbliżej by była Rumia. Ale coś mi mapka siadła
Rumia 26 km, zatem 7:55 - 8:00
tel 601653972
Może przy zjeździe z Łężyc, albo na wiadukcie?
z racji dzisiejszej godziny odezwę się jutro. Pora i miejsce ok. Mógłbym podjechać przez Demptowo do Eko Doliny, bo zapewne pociśniesz przez Koleczkowo i skrzyżowanie na Wiczlino.
Slrzyżowanie Wiczlińska-Marszewska 7:35 +/- 3 min.

Uwaga, pogoda!

new.meteo.pl/um/php/meteorogram_map_um.php?ntype=0u&row=346&col=206
Jeśli prognozy będą się nadal psuć, to dziś po południu być może przeniosę wycieczkę na niedzielę. W deszczu stanowczo nie lubię jechać.
bardzo dobra trasa. mi wyszło ok. 90 km. Do jutra!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pogoda będzie ladna, zapraszam inne osoby. godziny przelotu, tempo i trasa znane, jak ktoś chce, to do 7:00 proszę o sms.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
można? można!:) dzięki raz jeszcze i mam nadzieję do następnego!
do góry