Widok

szycie sukni?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej mam takie pytanko do dziewczyn.
Czy suknie szyjecie czy kupujecie w salonie.
Bo ja oglądałam sukienki, co prawda narazie tylko na intenecie, jast wiele ślicznych sukienek ale w każdej bym coś zmieniła. Czy szyjecie kreacje?
A może któraś z was szyła i może polecić jakąś dobrą krawcową?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sukienkę wezmę po mojej siostrze, która slub miała 8 lat temu, a sukienka dobrze przechowywana, ma sie w dobrej formie (nadal jest biała i na topie - mnie sie nadal podoba). Ma ona jednak długi rrękaw, który mi za bardzo nie lezy, więc je skróce oi zorbię z nich 3/4. No i niestety moja siostra, była w dniu slubu ciut szczuplejsza niz ja, więc również z tyłu zamek zamieniam na wiązanie gorsetowe i problem z głowy. Koszt łącznie z odnową (cvzysczenie i prasowanie sukni) to 100 zł. Więc po co mam cos kupowac za niebagatelne sumy i wypozyczać za równie nie małe kwoty jak moge przerobić co nie co i nie zapłacę zbyt wiele, a przy okazji według przepowiednich będe miała coś uzywanego!
to masz problem z głowy pozazdrościć, napewno będziesz ślicznie wyglądać, no i przynajmniej wiesz ze sukienka jest fajna i wytrzyma ci cały wieczór skoro jedno wesele ma już za sobą. Masz sukienke z doświadczeniem :)
dokładnie, a do tego jest chyba jeda z niewielu, która mi sie podoba. Zreszta te co mi sie podobaja to kosztują około 25 -4500 tys. bagatela
dolaczam sie do pytania o szycie :)
znacie jakis niedrogi, ale sprawdzony zaklad krawiecki, gdzie mozna uszyc cudo wg. wlasnego projektu?
Moją sukienkę będzie szyła mama. Koszt to jakieś 400 zł. No i jej ciężka praca. Ale sukienka będzie dokładnie taka jaką sobie wymarzyłam. Mam już projekt na starym prześcieradle.

Początkowo chciałam szyć , ale koleżanka cały czas odradza mi szycie , bo sama była niezadowolona z efektu końcowego ( trochę minęła się wizja krawcowej z jej wizją) i zdecydowałam się na kupno , myślę ,że 1000 zł , które zapłaciłam w salonie nie jest sumą wygórowaną jak na suknie ślubną , a w dodatku Pani poszła mi na rękę i gorset wżięłam z innego modelu i spódnicę też z innego i właściwie mam to co chciałam.)))
Ja szyłam swoja sukienkę w Galerii Mody w Orłowie. Mają swoją stronę internetową, jeśli to kogoś interesuje. Osobiście byłam bardzo zadowolona.
mogłabys podac adres tej strony ???
moceza ->
hej :) mogłabyś podać stronę tej galerii mosy w orłowie? gdzie ona sie mieści? w okolicach skrzyżowania ul. Wielkopolskiej i Zwycięstwa?
a gdzieś w okolicach Gdańska, żadna z was sukni nie szyła?
w Gdańsku Wrzeszczu na ulicy Danusi jest mały salonik gdzie pani szyje suknie ślubne, wiem że jest wariant uszycia za 700 zł ale po ślubie trzeba ją oddać
Jest kilka zakładów na Gdańskiej Starówce. Na pewno na Św. Ducha są 2, ale nie interesowałam się cenami.

Ja szylam swoja we Wrzeszcu w Centrum handlowym, w sklepie ELJA. Mozesz do nich przyjc z wlasnym projektem. Za swoja suknie dalam 1000 zl. , a wzorowalam na takiej za 2900 czy 2700 juz dokladnie nie pamietam. W kazdym razie Sincerity 2950. Wyszlo jak trzeba i bylam zadowolona.
A jak wygląda uszycie takiej sukni?
Chodzi mi o to czy materiał kupuje się samemu czy to już jest wliczone w koszt szycia?
We Wrzeszczu na Grunwaldzkiej, nad Lukas Bankiem jest sklep z materiałami, tam też szyją suknie. Od razu można sobie wybrać u nich materiał, można też dostarczyć swój.

Tam gdzie ja szylam material jset od nich. Takze nie martwisz sie o nic.
Dziękuje za informację :)
do góry