Widok

tarczyca

czy ktoś podpowie co mogą wskazywac moje wyniki ?Oczywiście idę do lekarza ,ale jeżeli ktoś się orientuje w tarczycowych wynikach to z góry dziękuje :

tsh 4.690 uU/ml (czyli ciut ponad norme )
ft3 5.01 pmol/l
ft4 12.8pmol/l
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedyne co moge ci powiedziec to wyglada na to ze masz niedoczynnosc tarczycy. idz do dobrego endokrynologa i zrob koniecznie usg tarczycy.
niedoczynnosc. Powinnas oprocz USG tarczycy zrobic jeszcze przeciwciała anty-TPO (to wyjaśni, czy niedoczynność ma podłoże autoimmunoloogiczne).
Przy ft3 i ft4 nic Ci nie powiem, bo nie bardzo się na tym znam. Jeśli chodzi o tsh o normy podawane są różnie (tak mi kiedyś moja endo powiedziała). Być może wynik ths jest zbliżony do normy, ale lekarz mi zawsze powtarzał że najlepiej by było, gdyby wynik był poniżej 2 (taki książkowy). Przy 3 i nieco wyzej miałam się zacząć martwić i udać do lekarza. W zeszłym tygodniu miałam 4,20 i się przeraziłam, ale lekarz nie - zwiększył mi jedynie dawkę leków.

Inne tematy z forum Zdrowie

Problemy z erekcja przy dziewczynie (4 odpowiedzi)

Witam Poznałem świetną dziewczynę, przy której mam problem z erekcją. Wiem że przed nią członek...

Mały penis we wzwodzie (7 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

do góry