Widok
Ja własnie też mam pasmo owodni i sie zastanawiam co z tym będzie, lekarka mówiła że jak sie dzidziuś zaplącze to mogą jeszcze w ciąży zrobić zabieg przecięcia tego pasma i robią to w akademi ale nie wiem co i jak z tym zabiegiem ale podobno najczęściej dziecko pod silnym ruchem przerywa samemu. Ja mam mieć usg co 2-3 tyg kontrolne. Jak ktoś miał to również proszę o jakieś informacje.
moja koleżanka miała, słyszałam ze sytuacja zależy od wielu czynników,przede wszystkim czy maluszek jest nimi owinięty czy nie...i w którym tygodniu ciąży jesteś...ona akurat była już w wysokiej ciąży i zakończyło sie to natychmiastową cesarka ...dzis maluszek ma 1,5 roku zdrowy i 100%sprawny :)Pozdrawiam
wstepnie lekarz dal mi skierowanie tylko tam, aby mnie dobrze przebadali, bo podobno sa tam bardzo dobrzy specjalisci i lepsze sprzety moga miec, a okazalo sie, ze mam przyjechac do nich za kilka dni i zostac, bo narazie nie ma miejsc. masakra. nie wiem wlasnie jakie zamiary maja wedle mnie, mam nadzieje ze na usg sie skonczy ;/
Ja miałam robione usg na Dąbrówce w Gdyni i robiła je właśnie lekarka z klinicznej:) Tez mi sie wyadje że chcą sprawdzić czy dzidzius sie nie owinoł i pewnie sprawdzić ile tych pasem jest, u mnie wykryto narazie jedno a w następną środe ide sprawedzic czy maleństwo sie swobodnie rusza. Miejmy nadzieje że nasze Maleństwa sobie z tym poradzą i będzie dobrze!
u mnie tez wykarto tasme owodni narazie widac jedna i dziecko jej nie dotyka lekarz chce to obserwowac ponoc takie tasme moga pekac same moze ktoras z was juz urodzilam dziecko maja tasme owodni prosze napiszcie co z dzieckiem urodzilo sie zdrowe ja juz odchodze od zmyslow nie wiem co robic mam jechac tez do poznania na badania ale mowia ze na tym etapie ciazy nic z tym nie robia
Dziewczyny, w 19 tyg na badaniu usg 3D stwierdził lekarz u mnie 2 taśmy owodniowe z czego jedna przylegała do główki dziecka..... naczytałam się tyle, że popadłam w depresje ;( w 23 tyg poszłam znów na płatne badanie bo bardzo się bałam czy z dzidzią ok .... i okazało się, że mała sama zerwała taśmę :) a kilka dni wcześniej poczułam straszny ból jakby coś mi się rozerwało. Tak więc nie martwcie się i nie czytajcie i nie oglądajcie tych wszystkich zdjęć w necie.... w miarę możliwości chodzcie na te płatne badanie i bądzcie pozytywnych myśli! życzę wszystkim mamusią z tym problemem szczęśliwego rozwiązania jak u mnie !!!!