Widok

fotelik 15 - 36

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jaki fotelik kupić aby był dobry , bez isofixu
przedział 15 - 36 kg
córka będzie miała 3 lata 1 grudnia i nie wiem czy będzie można już kupić jej taki fotelik czy to za wcześnie ? patrzyłam na romer i graco ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam Romer, dla tekiego starszaka, ale nie wiem jaki model, a szkoda, bo nie polecam go.. Muszę kupić nowy, bo ten się kolibie na wszystkie strony :/
my mamy RECARO Monza Nova i sprawdza się rewelacyjnie
image
mamy Sunshine Kids Monterey - wiele razy o nim pisałam ;) i dlaczego wybraliśmy model starszy zamiast nowszego :]

ogólnie używamy ponad rok i jesteśmy zadowoleni (użytkowany w 2 autach)
graco junior maxi ma tylko 1 punkt w testach adac, więc uznaje się go za zagrażający życiu...

poza tym
image

więc nic Ci po tym, co ktoś poleca niestety :) najpierw tabelka adac http://fotelik.info/pl/testy/grupa:15-36/ocena/malejaco/index.html ocena min. 3
potem przymiarka w sklepie do dziecka dziecka, a potem do auta
ile ma wzrostu i wagi?
Wzrostu ma 99 a wazy 17.3 kg
mam 4latke co jezdzi w cybex solution i jestem megazadowolona - 118cm i 17.5kg,
nadszedl czas na 2latke na przesiadke, bo jezdzi teraz w maxi cosi axiss, i niestety nagminnie, niewazne jak scisniete, spr przez znawcow wyciaga nam raczki, wzrost 105cm i 16.5kg. mam zagadke, bo cybez solution nie ma juz w wersji bez isofixa, dzieki za linki powyzej. jezdze codziennie przynajmniej 7km z nimi, nie na szybkich drogach, ale 2 ronda po drodze...

Romerowi nie do konca ufam, bo nie jest popularny tam gdzie mieszkam.Ale fakt nie bylam jeszcze na porzadnej wycieczce po fotelik wiec na pewno wszystko sie zmienia, i moze juz sie stal popularny.
Do części fotelików 15-36 kg jest za niska, pas będzie przechodził przez szyję, w razie wypadku przetnie tętnicę. Bez przymiarki nie możesz kupić fotela.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dwulatek nie nadaje się do fotelika 15-36 kg:
http://fotelik.info/pl/news/fotelik_15_36_kg_nie_dla_dwulatka,213.html

Nie wiem, gdzie dokładnie mieszkasz, ale Romer to to samo co Britax.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
gerberek, wlasnie, pisalam, ze czeka mnie wycieczka i przymierzanie i dopasowanie, co z szalejaca 2latka bedzie ciezko... osobiscie wole jak najdluzej, ale sami specjalisci pokombinowali i powiedzieli, ze mloda jest zwinna i sami nie wiedza jak moze wyciagac te raczki, ale moze...no coz i tak z tego maxi cosi bylam tez zadowolona i sluzyl mi dla dwojki mojej dobrze.szczesliwie nie mielismy wypadkow, a sporo jezdzilismy.
aha o kosekwencjach itp doskonale zdaje sprawe.
britax juz bardziej jest popularny, ale romer tez jest na rynku, dzieki za rady...
aha, nie napisalam, ze glowa wystae juz sporo, ale czekam na to az oczka beda powyzej, bo to czas wtedy na zmiane,a nie waga sie kieruje, pomima jej 16.5kg spokojnie sie miesci, myslalam ze z pol roku jeszcze pojezdzimy, a mi takie teraz cyrki robi przez te raczki...poduszki sprzed nigdy do mnie nie przemawialy itp. i jeszcze dodatkowo w testach wyszlo jak wyszlo.
Część była do Asi :)

Może klamra by się przydała:
http://foteliki-pod-lupa.pl/prawo-i-foteliki/chest-clip-klips-piersiowy-przestanie-byc-nielegalny/

Albo fotel z własną uprzężą do 25 kg.

Romer i Britax to jedna i ta sama firma :)
mam ta uprzez, przeciaga je jakos... ale jak umie mi swiatelka podlogowe wykrecic w 5 minut bez srubokretu itp...to sie nie dziwie,

podjade z nia i poogladam, mam swoje typy, ale wiadomo trzeba sprawdzic...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

do góry