Widok
Witam
Ja też jestem z Witomina. Może byłaby Pani zainteresowana zdjęciami ślubnymi?
pozdrawiam
Izabela Wilma-Drzeżdżon
Ja też jestem z Witomina. Może byłaby Pani zainteresowana zdjęciami ślubnymi?
pozdrawiam
Izabela Wilma-Drzeżdżon
Och, przepraszam, dopiero po napisaniu posta zauważyłam, że to przemienienia a nie podniesienia.
Dobrze, już wysyłam :)
Piękna ta Twoja suknie. Dobrze wiedzieć że w salonie szyją. W polowie grudnia bede w Polsce to sobie zamówie :) pewnie bede musiala przyleciec ok 2 miesiace przed slubem zeby ja przymierzyc. Planowalam przyleciec dopiero tydzień przed ślubem ale lepiej nie ryzykować i mieć suknie wcześniej sprawdzoną.
Sama babeczka z salonu,zresztą przesympatyczna i pomocna mówiła,że trzeba zamówić do końca roku bo kolekcja się zmienia a szyją niestety to długo.Na mnie największy efekt robią tam gorsety,które maja milion cyrkonii swarowskiego.Ale jest i minus tej sukienki.Nie pasuje do niej za nic w świece żaden welon:(Widziałam że niektóre mają ale osobiście uważma że poprosyu nie pasuje.Zostaje mi diadem...ale oczepiny bez welonu...jakoś tak chyba dziwnie:(
My mamy jeszcze taki problem że mój Ł nie ma bierzmowania hehe. Od dzisiaj ma go przygotowywać ksiądz w Irlandii do bierzmowania ale niestety bierzmowania w naszym mieście w irlandii nie bedzie, więc musimy szukać kościoła gdzie bedzie bierzmowanie. Masakra hehe. Nie chciało się robić bierzmowania za młodu to teraz ma za swoje.
Wróciłam:)
Niestety w tym dniu w mojej parafii są już 3 śluby wiec została mi godzina 14:)Ale jakoś to wytrzymam.Rzeczywiście ksiądz nie chciał teraz pieniędzy powiedział ze przed ślubem,na naukach albo miesiąc po:)Kejtig dokumenty tak jak magda pisała są ważne 3 miesiące,wiec w grudniu nie dasz rady wszystkiego załatwić...Trzeba obmyśleć inny plan może samo to zaostawcie na koniec a w grudniu załatwcie całą resztę?
Niestety w tym dniu w mojej parafii są już 3 śluby wiec została mi godzina 14:)Ale jakoś to wytrzymam.Rzeczywiście ksiądz nie chciał teraz pieniędzy powiedział ze przed ślubem,na naukach albo miesiąc po:)Kejtig dokumenty tak jak magda pisała są ważne 3 miesiące,wiec w grudniu nie dasz rady wszystkiego załatwić...Trzeba obmyśleć inny plan może samo to zaostawcie na koniec a w grudniu załatwcie całą resztę?
Juz wszystko wiem z dokumentami. Byłam wczoraj u polskiego księdza w miom mieście w Irlandii. Ksiądz powiedział że teraz moją parafią jest parafia w irlandii i wszystko załatwiamy w Irlandii, tzn protokół itp spisujemy w Irlandii a później ksiądz wysyła do Polski do kościoła e którym bierzemy ślub :)) więc nie jest źle
hehe aż tak źle?? Ja bede szukać w grudniu i bede miała tylko miesiąc żeby coś znaleźć a chce 2 pary. Jedne do kościoła i na połowe wesela z dużym obcasem (mój Ł jest wysoki) a drugie na niskim obcasie jak nie dam rady już tańczyć na tych dużych :))
Ale jak tak ciężko jest coś znaleźć to już zaczynam się obawiać że też mi sie nie uda, hmm
A w Irlandii to nawet nie mam po co wchodzić do obuwniczych bo tu jest jedna wielka masakra.
Ale jak tak ciężko jest coś znaleźć to już zaczynam się obawiać że też mi sie nie uda, hmm
A w Irlandii to nawet nie mam po co wchodzić do obuwniczych bo tu jest jedna wielka masakra.
http://www.allegro.pl/item806710721_zaproszenia_slubne_eleganckie_gratis_personaliz.html
proszę bardzo :)) u mnie wystrój sali bedzie bordowo złoty, zaproszenia bordowe, winietki i zawieszki na alkohol złote z bordową obwódką :) Ciesze sie że wkońcu zamówiłam te zaproszenia a też mnie psychicznie wykańczały. Podejżewam że z butami też bede miała problem ale to dopiero za miesiąc, miesiąc przerwy i zebrania sił na kolejne nerwy hehe
proszę bardzo :)) u mnie wystrój sali bedzie bordowo złoty, zaproszenia bordowe, winietki i zawieszki na alkohol złote z bordową obwódką :) Ciesze sie że wkońcu zamówiłam te zaproszenia a też mnie psychicznie wykańczały. Podejżewam że z butami też bede miała problem ale to dopiero za miesiąc, miesiąc przerwy i zebrania sił na kolejne nerwy hehe
Ja się pochwale że też biorę w tym dniu ślub:) więc juz nas trochę jest. Tylko jeśli chodzi o przygotowania większość jeszcze przed nami, narazie jest sala, kamerzysta, zespół czyli najpilnijsze sprawy. Tak się zastanawiam kiedy zacząć za sukienką się rozgladać, narazie nie mam nawet upatrzonej... Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode:))
Witajcie dziewczyny z 19 czerwca!
Jak przygotowania? Ja nie jestem az tak do przodu jak powinnam byc,
ale nie jest zle.
Mamy oczywiscie kosciol, sale, zespol,
foto, makijaż tez.
Zaliczone nauki przedmalzenskie, zostala jeszcze poradnia,
zaproszenia się drukują.
Ogolnie mysle o slubie caly czas, najgorzej jest rano, pobudka o 5 i rozmyslania.
Wkrotce zabieram sie za szukanie noclegu dla gosci, wybor sukni,
mysle ze bedzie dobrze!
pozdr
BD
Jak przygotowania? Ja nie jestem az tak do przodu jak powinnam byc,
ale nie jest zle.
Mamy oczywiscie kosciol, sale, zespol,
foto, makijaż tez.
Zaliczone nauki przedmalzenskie, zostala jeszcze poradnia,
zaproszenia się drukują.
Ogolnie mysle o slubie caly czas, najgorzej jest rano, pobudka o 5 i rozmyslania.
Wkrotce zabieram sie za szukanie noclegu dla gosci, wybor sukni,
mysle ze bedzie dobrze!
pozdr
BD

dopiero się zorientowałam.. rzeczywiście ten Wasz 19 czerwca okazał się pechowy... i kejtig i kasiaz.. miejmy nadzieję że całej reszcie wszystko potoczy się tak jak sobie zaplanowałyście! Czas leci jak oszalały... lada dzień ślub mojej przyjaciółki (12 czerwca), za tydzień bawię się na panieńskim :)
Oj przepraszam, tak mi się jakoś napisało ;) Miałam na myśli ten smutny, choć może w konsekwencji dobry i szczęśliwy dla dwóch Kaś zbieg okoliczności. Jasne że z datą nie ma to nic wspólnego ;) Tak czy siak życzę wszystkim bezproblemowych przygotowań bo Wasz dzień się zbliża :) Ja będę musiała jeszcze "ciut" dłużej poczekać.. :)