Widok

termin a brak rozwarcia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj była u lekarza i niestety bardzo sie zesmuciłam,otóż w czwartek mija termin a okazuje sie ze szyjka sie nie skraca i brak rozwarcia..
Młody juz miesiac temu miał nisko główke,od dłuższego czasu mam tez mega przepowiadacze,mecza trasznie..myślałam ze cos zdziałały a tu nic..

Znacie moze jakies przypadki ze zero "akcji" u lekarza a za kilka dni poród?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gratulacje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no dokładnie,bo skurcze przysżły w dniu terminu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratulacje, czyli idealnie w czas :)
dziękuje :)
My również gratulujemy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My również miałyśmy podobnie:) Termin miną, a tu nic... w końcu dostałam skierowanie od swojego gina i w 7 dniu poszłam do szpitala. Zostałam tam. Podczas obchodu od doktora słyszałam tylko - "Z tego to się nic nie urodzi". A wieczorem w 9 dobie po terminie zaczeły się lekkie skurcze... ale szybko nabrały mocy:) Rodziłam 7 h... Dzis już mineły bezmała 2 msc. Czas szybko leci:)
Gratuluję :))
Gratulacje:)))
to to jednak mnie wzięło :) w czwartek w nocy
miałam masaż szyjki - bolesnym bym nie nazwała, w porównaniu do całej reszty oczywiście ;p
przyszła mamo ja byłam u lekarza w dniu porodu na wieczornej wizycie i usłyszałam "dlaczego Pani jeszcze nie chce rodzic?" wszystko pozamykane nic porodu nie zapowiada... do tego jeszcze dostałam informacje ze moje dziecko juz 4 kilo prawie waży.... złapałam takiego doła po tej wizycie i tak sie zestresowałam że do północy prawie spać nie mogłam a o 1 miałam już skurcze co 5 minut, o 13 Młoda przyszła na świat...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to będe żyła nadzieja :)
U mnie tak było,zero przepowiadaczy,u lekarza też nic na poród nie wskazywało a kilka dni później nagle 8cm rozwarcia i to prawie bez bólu,nawet na ktg położna mówiła,że nic się nie dzieje a przy badaniu pani doktor odrazu na porodówkę po 15 minutach córka była ze mną:)
ja mialam masaz szyjki - przyspieszylo ;)
przy pierwszym porodzie lekarz sie zdziwil ze az tak dlugo nosilam chlopakow - dzis przed porodem zrobilam 3 godz maraton po sklepach i po tym maratonie czulam ze to lada moment ;)
no to ja bylam na kontroli 38,1 tc pod wieczór a o 4:00 nad ranem nastepnego dnia wody mi odeszły wiec wszystko mozliwe :)
Na mnie oxy w ogóle nie działała:))) Jak wylądowałam na porodówce 13 dni po terminie, z patologi, po raz piąty wywoływany poród (4 razy oxy, 5 raz żel) to miałam 1,5 palca rozwarcia! a urodziłam młoda po 7 godzinach. poszłoby szybciej ale młoda była wielka z dużą głową i do tego była wysoko więc 2 godziny wstrzymywałam parte. rozwarcie szło bardzo szybko i przy każdej kontroli był postęp.
Ja dla mnie oxy to żadna tragedia:)))

Sposób na rozwarcie? masaż szyjki który robi gin. ponoć bardzo bolesny....
he, ja tez tak miałam, na kontroli lekarz powiedział, że "tam" nic sie nie dzieje i na bank 10-14 dni przenoszę a urodziłam w terminie 4 dni po tej wizycie
Może już byłaś gotowa do porodu. Czasem niestety jest tak że położne/lekarze nia dają czasu organizmowi kobiety na naturalny przebieg porodu tylko przyśpieszają go właśnie oksy.
Wtedy to mózg i neuroprzekaźniki nie nadążają za skurczami macicy i kobieta się gubi co ma robić. Zresztą dziecko ma podobne odczucia bo nie dzieje to się naturalnie.
Poza tym oksy mocno przyśpiesza poród i tym samym ból. Inaczej jak rodzisz bez wspomagaczy i organizm sam wie co ma robić i jak sobie radzić z bólem.
Nie polecam nikomu wywoływania porodu ani przez oksy ani w jakikolwiek inny sposób. Natura i dziecko wie co ma robić (oczywiście jeśli z dzieckiem i kobietą jest wszystko ok)
nie wiem czemu macie taka awersje do oxytocyny... ja ja dostalam i nie pamietam zeby wyrzadzila mi jakies szkody.... bole porodowe to bole, jak organizm wytwarza za malo oxytocyny, to jest podawana zewnetrznie, wiec... ja w kazdym razie nie mam z tym zadnej traumy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi się zaczęły skurcze o 13:D więc do tych 12+ te 10 :D buhahaha.. Masakraaa.. I jeszcze po znieczuleniu czułam jak mnie nacinali a potem mnie źle znieczulili do zszycia i czułam jak mnie zszywał i stwierdził,że już kończy więc nie będzie mi dawać żadnego środka :D:D:D:D

Na samą myśl.. Odechciewa mi się wszystkiego co wiąże się ze słowem: SEX,DZIECI :D:D:D:D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

do góry