Widok

wycieczki objazdowe

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem wielu miejsc, np. Włochy itp. Nie chcemy leżeć na plaży i popijać drinków z palemką;)) Możemy to robić na Stogach czy Brzeźnie...
Widziałam propozycje głównie Almaturu. Może ktoś korzystał z ich usług? Czy ktoś był na takiej wycieczce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja co prawda byłam na wycieczce łączonej z wypoczynkiem i objazdem ale polecam na pewno Hiszpanię. Objechałam całą Hiszpanię, Barcelonę, Rondo, Gibraltar - jest super dodatkowo co jest możliwe tylko z Hiszpanii objechaliśmy dodatkowo Maroko tylko trzeba mieć paszporty:) Naprawdę nie zapomniane przeżycie. Polecam te rejony naprawdę warte obejrzenia!!!
Agusia, jakie biuro organizowało wyjazd? Jaka cena? Właśnie o coś takiego mi chodziło - nie tylko Costa Brava, tylko objazdówka po całym kraju:)
Jechałam z biura podróży ORBIS TRAVEL, cały wyjazd trwał 3 tyg.
2 tyg. Costa Del Sol, gdzie w między czasie były wycieczki po całej Hiszpanii oczywiście według uznania gdzie chciałabyś pojechać, wycieczki jedno lub dwu dniowe. Gibraltar oczywiście, jaskinie i inne atrakcje.
1 tydz. Marocco - naprawdę polecam ten kraj coś pięknego i zupełnie innego niż to co można zobaczyć wszędzie w Europie.

Koszt 11000 za dwie osoby z tym, że było to w 2005 roku.

Biuro godne zaufania, może droższe od pozostałych ale podejście do klienta rewelacja:)
Wyjazd na pewno był fajny, ale cena niestety nie na naszą kieszeń :(
Ale dziękuję za pomoc...
my bylismy we Wloszech na objazdowce z Triada i polecam bardzo, choc caly czas bylismy w biegu, to codziennie rano chcialo sie wstawac. bardzo fajna pilotka, wiedziala mnostwo ciekawostek. zwiedzilismy wszystkie miejsca, na ktorych nam zalezalo (Siena, Rzym, Watykan, Pompeje, Wezuwiusz, Capri, Sorento). Ceny nie pamietam niestety, bo bylo to tez kilka lat temu.
Ja byłam w podróży poślubnej z mężem w Egipcie, dokładniej w Hurgadzie (wiem ze teraz to jest oklepane miejsce).

Byliśmy 5 dni na lądzie i 7 dni na rejsie po Nilu. Zwiedzaliśmy co dziennie inną miejscowość. Dopłyneliśmy do Tamy w Aswanie, stamtąd pociągiem do Kairu. Duzo wycieczek fakultatywnych do wyboru. My korzystaliśmy z miejscowych, bo taniej wychodziło (jeden mankament to trzeba było znać j. obce, bo przewodnik mówił zazwyczaj po ang lub rusku :)

Strasznie nam się podobało. Do dziś dzień wspominamy ten wypad.
Koszt w 2006 roku: 3 tys /os (teraz prawie dwukrotnie tańszy !!!), All inclusiv. Hotel ***, biuro Sun&Fun.

my po Europie jeździliśmy z Martinem
http://www.martintour.turystyka.net/web/?

początkowo myślałam ze wycieczka autokarem to straszna katorga ale byliśmy miło zaskoczeni
Jeśli chodzi o Włochy to tylko Mediterraneum-mają fantastyczne oferty głownie objazdówki-zajrzyj na stronke można zdaje się zamówić nawet katalog.Ja byłam z nimi i byłam super zadowolona.pozdrawiam:)
a czy ktoras z Was byla w Grecji na objazdowce, bo jeszcze taka wycieczka mi sie marzy :-)))
a nie lepiej samemu zorganizowac taki wyjazd? kupic wczesnie bilety na samolot a na miejscu poruszac sie autobusami. napewno ciekawsza bedzie wycieczka i pelna wspomnien, niz jak dzieci przez 2tyg byc oprowadzanym. 2tyg z tymi samymi ludzmi dzien w dzien w autokarze to musi byc koszmar ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
koszmar??? - zalezy jak dla kogo!
ja cudownie wspominam moja objazdowke we Wloszech, nie zamienilabym jej na zadna inna wycieczke.
a ze ludzie codziennie ci sami - co to za problem?
sasiadow tez widzisz tych samych prawie codziennie :P
no tak , ale mijam ich na klatce i nie spedzam 12godz w autokarze. dla mnie takie objazdowki sa dobre dla ludzi starszych bez znajomosci jezyka. o wiele ciekaiwj jest podrozowac samemu ile przygod i wspomnien ma sie potem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Caroca moje najpiekniejsze wspomnienie sprzed lat to własnie objazdówka po Włoszech :) mamy takie same odczucia:) i szczerze powiedziawszy zaczynają mnie nudzić te pobyty plażowe,chociaż zawsze wykupuję mase wycieczek żeby pozwiedzać i sie nie nudzic to i tak mam już ich dość i zamierzam w tym roku na jakąś objazdówkę pojechać własnie znowu.
tak Surin, i zapomnialam sie przyznac, ze mam 55 lat i ani me ani be po angielsku :P
Caroca, dawałam ci najwyżej 48 lat, hehe :))) poza tym znajomość angielskiego np. we Włoszech i tak bez znaczenia - niewielu tubylców się nim posługuje...
dzięki dziewczyny :) poszperałam trochę w internecie i może coś się wybierze.
Surin, twoja propozycja jest ciekawa, ale nie jestem w stanie przewidzieć kiedy będę mogła wyjechać (sprawy zawodowe) i na kiedy rezerwować bilet. myślę, że w biurach są oferty do ostatnich dni przed wyjazdem.
poza tym zwiedzanie w pojedynkę sprawia więcej radości, ale też trwa dłużej (trzeba znaleźć jakies miejsce - dotrzeć tam z mapą itp.). owszem, wycieczka zorganiozowana wygląda inaczej, trzeba się dostosować do grupy, ale ma też sporo korzyści. tak więc, decyduję się na taki wyjazd :)
lestek, jak znajdziesz cos fajnego, to wrzuc na forum linka.
Albo jeszcze lepiej - opisz jak pojedziesz i Ci sie spodoba :-)

jesli chodzi o znajomosc angielskiego, to we Wloszech rzeczywiscie nie bardzo potrafia mowic po angielsku, natomiast we Francji (tez bylam, na obajzdowce zreszta, ale nie pamietam z jakiego biura, wiec nie pisalam o niej) potrafia, ale nie chca... czasami w sklepie nie moglismy sie dogadac po angielsku, bo nie i juz...
ok, napiszę...

może ktoś jeszcze ma jakąś propozycję?

Ciekawe bardzo takie wyprawy są, czy one jeszcze są organizowane tak w ogóle?

Jako bardzo aktywna osoba też lubię tego typu wycieczki. Biuro Travelinc ma całe szczęście sporo takich w swojej ofercie. Zawsze organizują je tak, że człowiek nie czuje się ani zmęczony wycieczką, ani nie nasycony nią :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry