Widok
niestety - tak to z tymi termometrami jest - ustawiane są na odpowiedni współczynnik odbicia a wszystko zależy gdzie się trafi ( w jakie miejsce :(
Idealnie działają w przypadku ciała idealnie czarnego :P
Zwykły rtęciowy czy elektroniczny ( który szybciej działa, co przy dziecku jest niewątpliwą zaletą) są lepszym wyborem.
Idealnie działają w przypadku ciała idealnie czarnego :P
Zwykły rtęciowy czy elektroniczny ( który szybciej działa, co przy dziecku jest niewątpliwą zaletą) są lepszym wyborem.
http://www.bezdotykowy.pl/
mamy ten .nicy mierzy suoer bo mierzymy i wode na mleko i tp .i ja k sobie meirzymy to zgadza sie z rteciowym !! a u malej na skroni 36,7 a na rteciowym 38,3 .zwariowac mozna
mamy ten .nicy mierzy suoer bo mierzymy i wode na mleko i tp .i ja k sobie meirzymy to zgadza sie z rteciowym !! a u malej na skroni 36,7 a na rteciowym 38,3 .zwariowac mozna
mamy termometr na podczerwień - można mierzyć temperaturę np. na czole(skroni) i w uchu...
odczyt zawsze jest inny niż w przypadku mierzenia temperatury termometrem elektronicznym w odbycie... (czasem nawet 2 stopnie różnicy)
to jest chyba najbardziej wiarygodny sposób pomiaru - staram się jak najrzadziej - dziecko w czasie choroby reaguje histerią na zdejmowanie pieluchy, bo boi się, że będzie akcja termometr... ale czasem trzeba
odczyt zawsze jest inny niż w przypadku mierzenia temperatury termometrem elektronicznym w odbycie... (czasem nawet 2 stopnie różnicy)
to jest chyba najbardziej wiarygodny sposób pomiaru - staram się jak najrzadziej - dziecko w czasie choroby reaguje histerią na zdejmowanie pieluchy, bo boi się, że będzie akcja termometr... ale czasem trzeba
Można sobie teraz trochę pomarudzić jeśli chodzi o termometry bo jest ich naprawdę sporo na rynku. Kiedyś był jeden rtęciowy w sklepach i koniec. Ja z mężem wybrałam niedawno bezdotykowy model NonContact. Wygodny w obsłudze, poręczny, z wyświetlaczem na tyle dużym że widać cyferki bardzo wyraźnie. No i sama podczerwień działa bez jakiś zastojów czy blokad. Mierzy płynnie, szybko, zapisuje w pamięci ostatnie 30 wyników.