Widok

termometr bezdotykowy-temperatura w kazdym miejscu inna

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
powiedzcie czy u was tez tak jest,na skroni 36,7 na srodu czola 37,6 na rteciowym( alkoholowy) 38,3 pod pacha..................i co teraz
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bym wierzyła rtęciowemu

Bezdotykowy działa na zasadzie odbicia i wg mnie pomiary nim nie są tak dobre jak zwykłym rtęciowym ....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
My kupilismy bezdotykowy ale szybko go oddalismy.Na nim nie da sie okreslic dokladnie temp.Tamten kosztowal stowe,a kupilismy elektroniczny za 20zl i jest ok,wiem bo sprawdzalam z rteciowym.
ja mam ten sam problem ,nie mogę okreslić jaką synek ma temp.bo co pomiar,inaczej przyłozony to inaczej wychodzi.mamy taki do skroni,też bym oddała tylko na jakiej podstawie mi go przyjmą a kupiony w aptece.Zła jestem jak nie wiem.
niestety - tak to z tymi termometrami jest - ustawiane są na odpowiedni współczynnik odbicia a wszystko zależy gdzie się trafi ( w jakie miejsce :(

Idealnie działają w przypadku ciała idealnie czarnego :P

Zwykły rtęciowy czy elektroniczny ( który szybciej działa, co przy dziecku jest niewątpliwą zaletą) są lepszym wyborem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ostatnio mój synek był chory i okazało się że rtęciowy mierzy najlepiej - temperaturę mierzyłam nim co 15 minut i wskazywała tak samo ..
mam też term. elekt. i on znowu co pomiar (też co 15minut) pokazywał mi inną temperaturę...
podsumowując...
ja ufam najbardziej rtęciowemu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://www.bezdotykowy.pl/

mamy ten .nicy mierzy suoer bo mierzymy i wode na mleko i tp .i ja k sobie meirzymy to zgadza sie z rteciowym !! a u malej na skroni 36,7 a na rteciowym 38,3 .zwariowac mozna
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamy termometr na podczerwień - można mierzyć temperaturę np. na czole(skroni) i w uchu...

odczyt zawsze jest inny niż w przypadku mierzenia temperatury termometrem elektronicznym w odbycie... (czasem nawet 2 stopnie różnicy)
to jest chyba najbardziej wiarygodny sposób pomiaru - staram się jak najrzadziej - dziecko w czasie choroby reaguje histerią na zdejmowanie pieluchy, bo boi się, że będzie akcja termometr... ale czasem trzeba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas inne mierzenie niz bezdotykowym nie wchodzi w gre.dzisiaj sie udało wyjatowo bo mała nie miała sily calkem i spala jak zabita.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na promieniowanie IR jest termometr MiniTemp SANITY w dobrej cenie. Mam coś takiego już długo i nie wyobrażam sobie powrotu do rtęciowych...Bateria wchodzi 3V i długo trzyma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Można sobie teraz trochę pomarudzić jeśli chodzi o termometry bo jest ich naprawdę sporo na rynku. Kiedyś był jeden rtęciowy w sklepach i koniec. Ja z mężem wybrałam niedawno bezdotykowy model NonContact. Wygodny w obsłudze, poręczny, z wyświetlaczem na tyle dużym że widać cyferki bardzo wyraźnie. No i sama podczerwień działa bez jakiś zastojów czy blokad. Mierzy płynnie, szybko, zapisuje w pamięci ostatnie 30 wyników.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

"to była reklama... " bo z rzeczywistością ma niewiele wspólnego

Zdaje egzamin u nas w domu NonContact. Przez to że jest bezdotykowy to też jest bez porównania bardziej higieniczny niż starsze modele. Dobra cena jak za tak długą gwarancję imho.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja rowniez polecam NonContact
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

witamy przedstawiciela handlowego

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry