Widok

test ciążowy - bardzo blada 2ga kreska

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy ktoś z Was też tak miał? test zrobiłam dziś - 26 dc, po południu....1 krecha wyraźna, druga bladziuchna..........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zrob jutro rano z porannego moczu! te popoludniu nie zawsze wychodza, bo male stezenie hormonu/ zbyt rozwodniony mocz. jesli teraz wyszla bladziuchna to jest szansa, ze rano bedzie ciemniejsza.

albo zamiast testu z rana lec na bhcg i bedziesz wiedziala na 100% i nie bedziesz sie musiala domyslac.
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem pewna, że to ciąża! zrób betę ;-)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a kiedy najwczesnie wyszedl wam pozytywny test?
zrobie, ale do jutra chyba zeschizuje :):):) zaczynam się zastanawiać czy widzę coś czego nie ma, ale patrze na ten test po raz setny i ją widzę.....blada jak jasna cholera, ale jest.......
większość moich koleżanek miało bladą kreskę, ja też raz miałam. zrób test i betę !
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale taką bladą, bladą, bardzo bladą? :) boli mnie też brzuch jak na okres....jutro powinnam odstawić luteinę....chyba tego nie zrobię....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja nie chce starszyc, tak jak jeszcze pare tygodni temu mnie straszyla jedna forumka i przez nia sobie prawie wlosy z glowy wyrwalam:/ ale....
- kiedys robilam testy i kilka z nich wyszlo pozytywnych, a ciazy nie bylo.
- teraz robilam te same testy i wychodzily takie same bladziutkie kreski jak wtedy, wiec moj maz nie chcial mi uwierzyc w ciaze. dopiero jak kupilam pozadny test i wyszly 2 wyrazne kreski to uwiezyl.

takze w moim wypadku druga bladziudka kreska swiadczyla i o ciazy i o jej braku w innym przypadku.

jednak, zycze zeby sie udalo i zebys jutro tylko potwierdzila swoje przypuszczenia.
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dwie kreski to ciąza - bez względu czy jasna czy ciemna. Zrób bthcg dzień po dniu i zobacz czy Ci mega szybko rośnie. Jak wzrasta szybko to dobrze, a jak mało to może być ciąża pozamaciczna. Bądź dobrej myśli.
a czy myślicie, że juro rano powinna być już ciemniejsza?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
To chyba zależy ile masz stężenia hormonu ciążowego. JNajlepiej jak zrobisz bete- będziesz na 100% pewna. Ja też miałam bardzo bladą kreskę.
Tylko kobieta w ciazy wytwarza hormony ktore sa odpowiedzialne za druga kreske na tescie,takze gratuluje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
malaniunia i mezczyzni z rakiem prostaty bodjaze, wg osttanich wiadomosci jakie doczytalam na wp :)
image

image
pójdę jutro na bete....troszke mnie martwi ból brzucha...taki jak na okres...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Adziula,widzisz tego akurat nie czytalam:)

Kamyczek nie martw sie,ja caly czas sie czulam jakbym miala dostac okres i długo czekalamaz go dostane,az w koncu zrobilam tesc i test z blada kreska wszystko wyjasnil:)
daj znać !!!!
image
takie bole brzucha o niczym nie świadczą więc spokojnie :)
zrób bete ale powtórz ją za 48h żeby sprawdzić czy się dobrze rozwija a bóle brzucha czasem to macica sięrozpulchnia ale czasem to niedobry znak, sprawdzaj jak się podcierasz jaki masz sluz,
gratulele ja tez miałam słabiótką 2 kreseczkę a teraz jestem mamą 3 latka
zobaczymy co jej wyjdzie !
image
Kamyczek wiadomo cos?
image

image
robiac test po południu wyszła mi bladziutka druga kreska niemalże niewidoczna ,gdy powtórzyłam za pare dni rano to już była wyraźna gruba krecha

halo halo Kamyczek !!!!
image
jak zwykle ta sama rada - ZRÓB TEST Z KRWI :] zamiast się zastanawiać czy test "sikany" wyszedł prawidłowo ;)

mnie też bolał brzuch jak na okres ;) co chwilę biegałam do toalety sprawdzić czy już dostałam przecieki, bo miałam takie wrażenie :] a ich nie było i nie było...
węch mi się bardzo wyostrzył ;P pierwszy raz w życiu dowiedziałam się co to jest bolesność piersi :P spać mi się chciało :P żołądek miałam zwinięty w supełek i czułam się jak przy grypie żołądkowej (ale żadnych wymiotów itp. tylko takie "ćmienie")...

poszłam do przychodni, zrobiłam betę i wszystko było jasne ;) (chociaż wmawiałam sobie grypę, stres, nawet menopauzę)
Dziewczyny a może nie każdego stać żeby robić badanie za 40 zł,test to co innego,nie taki wydatek a już najbardziej dziwi mnie że laski biegną na betę tydzień od potencjalnego zapłodnienia,a przecież jest tyle poronień samoistnych,po co wydawać kasę i dodatkowo się nakręcać,lepiej odczekać jak okres się spóżnia i wtedy test zrobić,ja właśnie tak się ostatnio rozczarowałam,zrobiłam test po dwóch dniach od spózniającej się miesiączki,cieszyłam się jak głupia choć do końca nie chciało mi się wierzyć,zrobiłam drugi test wyszedł również pozytywnie a już po dwóch dniach dostałam okres i zła byłam na siebie że tak szybko pobiegłam zrobić test,wiecej tego błędu nie zrobię.
ania -zależy, ja np. mam problemy z zagnieżdżeniem i muszę wiedzieć czy odchodzi w danym cyklu do zapłodnienia czy nie, ile razy biochemiczna była itp. to też są ważne informacje
Madness is the gift, that has been given to me!!
No tak,tak,tak ja myślę o tych nieleczących się kobietkach,wiem że pokusa jest silna że każda z nas chciałaby już wiedzieć jak najszybciej,tylko najgorsze jest póżniej to rozczarowanie.
zgadzam się Aniu, jest to rozczarowanie, i lepiej poczekać trochę jak ktoś się nie leczy, ja jestem zwolennikiem tydzień po terminie pierw sikany, bo jak jest ciąża biochemiczna to i tak sikany raczej nie pokaże...bo jest bardzo niska beta wtedy - coś o tym wiem
A co to jest dokładnie ta ciąża biochemiczna,ja ostatnio miałam dziwny przypadek,chyba mi nawet odpisywałaś w wątku o poronieniu w 5 tyg i ciąża a okres.
to ciąża od początku skazana na niepowiedzenie, tak można powiedzieć, gdzie duże wady powstają już na poziomie podziału komórki i organizm sam nie dopuszcza do zagnieżdżenia takiego zarodka - jeżeli się mylę to poprawcie mnie, tak zrozumiałam z wykładu ginekologa
Ania każdy robi jak uważa. Jeżeli kogoś nie stać na badanie bety to oczywiste niech zrobi za parę dni jeszcze raz test ciążowy. Ja na początku robiłam betę co dwa trzy dni i nie uważam , że źle wydałam te pieniądze. Baaaa raz uratowało mi to niemal życie. Okazało się, że w trakcie poronienia beta rosła i że mam jeszcze jednego gościa w jajowodzie. Więc każdy nich działa zgodnie z własnym sumieniem i portfelem. To, że tak doradzamy to tylko słowa. Nie znamy się a tym bardziej swoich sytuacji materialnych.
image
A czy sam test może się mylić,jeśli tak to z jakiego powodu daje wynik pozytywny?Bo mi tak dwa pokazały,a pózniej okres.
Bo testy mogą się mylić dlatego warto zrobić betę ;-)
image
No wiem że mogą się mylić,ale słyszałam że w drugą stronę,jak kobieta jest w ciąży a test wychodzi negatywny.
kochane czy Wy za każdym razem płacicie za betę? Nie idziecie do gina po skierowanie? Wiem, że zaraz będą komentarze, że do gina się dostać to masakra, ale po skierowane to chyba można iść do pierwszego lepszego wolnego. (p.s. nie wiem jak to jest w przychodniach, bo ja robiłam tak w lux-medzie)
ale na bete to chyba nie ma refundacji
ja zawsze płacę za betę i z tego co wiem to jak piszę stokrotka nie ma możliwości zrobienia go za free. może się mylę.
image
ja robiłam betę ze skierowaniem - wtedy miałam abonament w Endomedzie i nie musiałam nic płacić.

ogólnie ile kosztuje - zależy gdzie robisz. najtaniej chyba w AM coś ok 20zł? http://forum.trojmiasto.pl/beta-hcg-cena-t419488,1,16.html

ja wolałabym wydać raz te 20zł na betę niż kilka razy po +/-10zł na test w aptece ;)
dziewczyny ja należę do lux-medu (abonament od pracodawcy) i tam mam za darmo betę - ze skierowaniem. A bez skierowania kosztuje 40zł.
moja blada kreseczka potwierdziła się Betą :) wizyta u lekarza w środę 21.11 oszaleje.....biore luteinę, to dobrze?
luteina na podtrzymanie chyba tak
brałam ją na wyregulowanie cykli i miałam nie odstawiać jeśli test będzie pozytywny...
bardzo dobrze, ja mam brać jak nie ma miesiączki jak się pojawia odstawiać bo progesteron hamuje jajeczkowanie, dlatego bierze się od połowy cyklu po jajeczkowaniu jak jest ciąża to zdecydowanie tak ! na podtrzymanie ;)
aha, a to pewnie tak na wszelki wypadek karza barc, szczerze powiem nie wiem, ale nie zaszkodzi mysle. ja d*phaston jadłam bo poroniłam wczesniej
to to samo, d***aston trochę mocniejszy ale to to samo, też progesteron jak luteina :)
a teraz pytanie z innej beczki :) czy to prawda, że mogą mnie zwolnić z pracy do 3ciego miesiąca? mam umowę o pracę jeszcze 1,5 roku do jej końca....
chyba tak, ciąża jest chroniona w pracy od własnie 3go, ale niech się bardziej wprawione koleżanki wypowiedzą ;)
z forum prawnego :

jeżeli kobieta jest w ciąży, to zwolnić nie może, ale w sytuacji, kiedy umowa o pracę kończy się takiej kobiecie przed upływem 3 miesiąca ciąży, to pracodawca nie ma obowiązku przedłużać jej umowy.

przykłady:

kobieta jest w 10 tygodniu ciąży. umowa kończy się za 2 tygodnie. pracodawca nie musi jej przedłużać, więc lepiej jak nie wie o ciąży.

kobieta jest w 13 tygodniu ciąży. umowa kończy się za 2 tygodnie. pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę co najmniej do dnia porodu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli mnie nie dotyczy :)
tez tak mialam na tescie i wyszło ..ciąża;]
no ja jutro mam 26dc, jestem na dopalaczach i dobrej myśli ale testowac się będę myślę za tydzień, jak się okres nie pojawi...
Enemis trzymam kciuki!
image

image
:) dzięki
powodzenia !!!
A mi się dwa testy pomyliły,dały wynik pozytywny a w ciąży nie byłam,też blade kreski były,choć w pierwszej ciąży też ten pierwszy test robiłam dosyć wczesnie bo 3 dni po spodziewanym okresie i wyszła blada kreska.Teraz mam nauczkę,nie kupować tanich testów w drogerii.
a może to ciąża biochemiczna była ??
Może nie wiem,ale na poronienie mi to nie wyglądało,poza tym w dniu krwawienia test pokazał wynik negatywny a chyba hormon ciążowy tak szybko nie spada,nie wiem,było mineło.
w biochemicznej tak...ja nie miałam pojęcia ze jestem w ciąży, bete robiłam przypadkiem razem z panelem hormonalnym, moja lekarz "dorzuciła" na wszelki wypadek..a po 3 dniach już poniżej 5 była wartość, przy biochemicznej tak spada, biochemiczna to nie jest normalne poronienie, tego się nie czuje tak, to przy miesiączce wszystko wychodzi
jeszcze coś o tym zwolnieniu ciężarnej. dość istotne. że pracodawca nie może zwolnić ciężarnej, która powiadomiła (zaświadczeniem od lekarza zdaje mi się) oficjalnie pracodawcę o ciąży.
Jeśli kobieta jest w ciąży, ale pracodawcy nie powiadomiła, to może zostać zwolniona.

Kamyczek - ja też miałam mega bladziocha tę drugą krechę, normalnie cień cienia. na początku listopada. Na tę chwilę ciąża potwierdzona na usg :D a też mi się nie chciało wierzyć :)
No własnie po 3 dniach zaczęło spadać,a czy możliwe jest że od razu jak się dostało krwawienie i zrobiono mi test w szpitalu,wynik był negatywny,czy pozytywny mógł być jeszcze?
Aniu ja robiłam test bete w poniedziałek,krwawic zaczęłam mocno w czwartek od rana a powtórna bete robiłam znowu w poniedziałek czyli trzy dni od rozpoczęcia krwawienia i już było poniżej 5.mogę tylko tyle pomoc i powiedzieć jak u mnie było.specjalista nie jestem
No wiem,wiem no ja bety nie robiłam,bo jestem za granicą i nie znam języka tak żeby pójść do lekarza i poprosić o skierowanie.Zostają tylko testy a te jak widać mnie zawiodły.
Emenems trzymam kciuki za Ciebie w tym miesiącu,a i mnie może wkońcu się uda...
Ania w jakim kraju jesteś?nie wiem czy już pytałam.może ci napisze jak masz spytać i może spróboj idź zrób ta bete co ci szkodzi spróbować
ale teraz to już nie ma znaczenia,byłam u lekarza,nie jestem w ciąży
ania uda się w końcu..:)
Emenems jak tam?trzymam kciuki.
29dc nie ma miesiączki biorę luteinę mam plamienia, raz na jakiś czas "chlup" mocniejsze a tak to nic, biorę trzeci cykl luteinę i zawsze po 16 dniach brania luteiny jest miesiączka, więc dziś jest 15 dzień brania lutieny...muszę odczekać do końca tygodnia ;)

dzięki za pamięc
No ja dopiero za dwa tyg,sie dowiem
ania się wydaje, ale szybko zleci ;) tak jak mi :) i czekam te pare dni i będzie jasnosc czy bawię się z bąbelkami na imprezie firmowej czy nie ;)
Nie prawda , mężczyzna który ma nowotwór jąder również ma pozytywny wynik testu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

do góry