Widok

rtg zęba a starania o ciążę

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy w tym cyklu, w którym ma się odbyć prześwietlenie powinnam odłożyć starania na następny miesiąc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja wyleczylam w ciazy wszystkie zeby ale nie wiem, jak to jest z rtg (mnie to na szczescie ominelo).Osobiscie wydaje mi sie, ze rtg nie ma wplywu na NIEistniejaca ciaze ale pewnosci nie mam. Czy nie lepiej by bylo, zebys zapytala swojego ginekologa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pytam, bo może ktoś był w podobnej sytuacji...
wiec wolałabym zaoszczędzić 150zł za taką informację
jak nikt mi nie pomoże to oczywiście umówię się na wizytę
Stomatolog mówił, że jak będzie ciąża to będzie stetoskop a nie rtg ale ciąży nie ma :( a nie chciałabym kolejnego cyklu omijać
jak będzie rtg będę w okolicach owulacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
myślę, że możesz zadzwonić gdzieś na oddział ginekologiczny do jakieś szpitala, poproś o lekarza i zadaj pytanie. pewnie cię opitolą, że dzwonisz ale odpowiedzą :)
ale ja bym się pewno bała
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też myśle że nie trzeba placic za wizytę żeby uzyskać taką informację a nie masz zaprzyjaźnionego gina?Moim zdaniem możesz się zdecydować na rtg jak masz 101 % ze nie jesteś w ciąży
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale ona nie jest w ciąży!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wlasnie, nie umawiaj sie na wizyte, tylko zadzwon zapytac.
Jeżeli rtg byłoby przed owulacją to nie powinno zaszkodzić, bo wtedy na pewno nie jesteś w ciąży, a co do starań to słyszałam, ze lepiej poczekać miesiąc, ale tak naprawdę to komórki jajowe mamy od urodzenia, więc i tak miesiąc nie powinien zbyt dużo wpłynąć na stan ich napromieniowania. Takie rtg zęba to bardzo mała dawka promieniowania, oddalona od narządów rodnych, ale zapytałabym jeszcze lekarza.
informujesz stomatologa ze być może jestes w ciązy zakłada Ci specjalny fartuch na brzuch nie przepuszczający dawki promieniowania. Mialam taka sytuację nie wiedziałam czy jestem w ciąży, bo za wcześnie na test było, a musialam zrobic rtg zeba bo spuchłam jak chomik
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki, będę dzwonić :)
nie jestem w ciąży niestety ale rtg będzie w okolicach owulacji... i nie wiem czy ten miesiąc odpuścić czy można starania dalej prowadzić
rtg można robić do 10 dnia cyklu, gdyby ktoś potrzebował takiej informacji
ja sie pytalam i ginekologa i dentystki jak sie staralismy, to powiedzieli oboje, ze dawka promieniowania jest tak mala, ze nie bedzie to mialo zadnego wplywu - bo poza tym jest fartuch ochronny itp.

gdybym byla w ciazy to bym pewnie sama nie chciala robic rtg "na wszelki wypadek", ale pamietam, ze jak sie z mezem staralismy, to 12 dc akurat napuchlam okrutnie i musialam miec, pytalam sie lekarza, czy mamy "odpuscic" ten cykl, to powiedzial, ze nie ma takiej potrzeby.
co innego jesli jest tonp miednicy, to wteyd trzeba miec gwarancje, ze sie w ciazy nie jest.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

do góry