Widok
tiul biały zdobiony brokatem
proszę was o wskazówki, może wiecie jak się zdobi tiul brokatem, żeby był mieniący, jakby obsypany drobinkami srebra, nie chodzi mi na pewno o tiul opalizujący. nie wiem jak mam to wytłumaczyć w salonie, aby mi coś takiego zrobili, więc proszę ws o pomoc. A może jest możliwość kupienia takiego tiulu już gotowego. dzięki
Mam podobny problem!
Również poszukuję tiulu zdobionego w tenże sposób, albo gotowego welonu z takiego tiulu, i nigdzie nie mogę znaleźć.
Widziałam welon z takiego tiulu w pewnym salonie w Warszawie, niestety cena była nie do zaakceptowania.
Zastanawiałam się czy nie dałoby się po prostu "pomalować" zwykłego welonu brokatowym sprayem lub lakierem do włosów.
Wiem że na przykłąd firma Joanna ma lakier do włosów z brokatem, który polecany jest również do dekoracji ubrań.
Co myślicie?
Również poszukuję tiulu zdobionego w tenże sposób, albo gotowego welonu z takiego tiulu, i nigdzie nie mogę znaleźć.
Widziałam welon z takiego tiulu w pewnym salonie w Warszawie, niestety cena była nie do zaakceptowania.
Zastanawiałam się czy nie dałoby się po prostu "pomalować" zwykłego welonu brokatowym sprayem lub lakierem do włosów.
Wiem że na przykłąd firma Joanna ma lakier do włosów z brokatem, który polecany jest również do dekoracji ubrań.
Co myślicie?
ja też sie nie spotkałam z tym tiulem w sklepach, może dlatego ze jest mało chętnych na zakup, lakier powinien być ok, są jeszcze tiule połyskujące, ale nie maja widocznych brokatowych kropeczek.
osobiście wg mnie ozdoby z tego tiulu a także z tego połyskującego rzadko pasują do sukien i trzeba być ostrożnym w doborze, żeby nie wyszło ze pasuje jak kwiatek do kożucha albo co gorsza żeby nie wyglądać jak wyprzedaż dodatków ślubnych
osobiście wg mnie ozdoby z tego tiulu a także z tego połyskującego rzadko pasują do sukien i trzeba być ostrożnym w doborze, żeby nie wyszło ze pasuje jak kwiatek do kożucha albo co gorsza żeby nie wyglądać jak wyprzedaż dodatków ślubnych
welony z takiego tiulu to ja akurat znalazłam na allegro, a jeśli chodzi o zdobienie zwykłego tiulu brokatem, to są takie specjalne brokaty już gotowe, ja mam właśnie taką alternatywę, że w salonie mi go ozdobią takim brokatem, tylko nie wiem czy po całości tiulu czy tak się da, ale wiem że w Warszawie w hurtowni taki brokat można kupić, tam gdzie salony się zaopatrują w materiały :)) nawiązałam również kontakt z panem na allegro z tymi welonami brokatowymi i ma mi przysłać próbki tych materiałów, czyli gdzieś muszą być już gotowe.... tylko gdzie ?? nigdzie nie ma :P a cena takiego tiulu pan mi napisał że ok.200 zł 4 metry ....jak będę konkretnie jeszcze coś wiedzieć to napiszę i podzielę się z wami nowymi informacjami :) a to stronka na te welony http://moda.allegro.pl/item959082506_welon_mgielka_ze_srebrnym_brokatem_60_80_promocja.html