Widok

tiul biały zdobiony brokatem

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
proszę was o wskazówki, może wiecie jak się zdobi tiul brokatem, żeby był mieniący, jakby obsypany drobinkami srebra, nie chodzi mi na pewno o tiul opalizujący. nie wiem jak mam to wytłumaczyć w salonie, aby mi coś takiego zrobili, więc proszę ws o pomoc. A może jest możliwość kupienia takiego tiulu już gotowego. dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba jest gotowy.
moze masz fotke zeby pokazac jak to wyglada to wtedy ktos pomozee?
image
poszukaj w sklepach z materiałami. We Wrzeszczu jest sklep Darles dance dla tancerzy i tam chyba najszybciej możesz taki dostać
image
niestety byłam i nie ma, pani też mówiła że w ofertach takich nie widziała :(
Mam podobny problem!
Również poszukuję tiulu zdobionego w tenże sposób, albo gotowego welonu z takiego tiulu, i nigdzie nie mogę znaleźć.
Widziałam welon z takiego tiulu w pewnym salonie w Warszawie, niestety cena była nie do zaakceptowania.

Zastanawiałam się czy nie dałoby się po prostu "pomalować" zwykłego welonu brokatowym sprayem lub lakierem do włosów.
Wiem że na przykłąd firma Joanna ma lakier do włosów z brokatem, który polecany jest również do dekoracji ubrań.
Co myślicie?
no to spróbuj na kawałku materiału tiulowego spryskać i zobaczysz czy będzie ok
imageimage
ja też sie nie spotkałam z tym tiulem w sklepach, może dlatego ze jest mało chętnych na zakup, lakier powinien być ok, są jeszcze tiule połyskujące, ale nie maja widocznych brokatowych kropeczek.

osobiście wg mnie ozdoby z tego tiulu a także z tego połyskującego rzadko pasują do sukien i trzeba być ostrożnym w doborze, żeby nie wyszło ze pasuje jak kwiatek do kożucha albo co gorsza żeby nie wyglądać jak wyprzedaż dodatków ślubnych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
welony z takiego tiulu to ja akurat znalazłam na allegro, a jeśli chodzi o zdobienie zwykłego tiulu brokatem, to są takie specjalne brokaty już gotowe, ja mam właśnie taką alternatywę, że w salonie mi go ozdobią takim brokatem, tylko nie wiem czy po całości tiulu czy tak się da, ale wiem że w Warszawie w hurtowni taki brokat można kupić, tam gdzie salony się zaopatrują w materiały :)) nawiązałam również kontakt z panem na allegro z tymi welonami brokatowymi i ma mi przysłać próbki tych materiałów, czyli gdzieś muszą być już gotowe.... tylko gdzie ?? nigdzie nie ma :P a cena takiego tiulu pan mi napisał że ok.200 zł 4 metry ....jak będę konkretnie jeszcze coś wiedzieć to napiszę i podzielę się z wami nowymi informacjami :) a to stronka na te welony http://moda.allegro.pl/item959082506_welon_mgielka_ze_srebrnym_brokatem_60_80_promocja.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie, daj znać jeśli byś się jeszcze czegoś dowiedziała.
Choć jak dla mnie, to co odkryłaś na allegro to juz bardzo dużo:)
A czy na przykład może wiesz, co to za hurtownia w Warszawie, gdzie ten brokat, o którym pisałaś, kupić można?
niestety nie wiem, tylko tyle usłyszałam w salonie gdzie szyję suknię, że brokat jest z Warszawy :)
kurcze faktycznie ciężko dostać,przejżałam całe allegro i anie sladu. Powodzenia w szukaniu :]
jest jestem sklep internetowy na którym znalazłam welon z brokatem srebnym/tiul biały / i zlotym /tiul ecrue/ nawet w przystepnej cenie . Jakby co piszcie to podam ,bo teraz ktos pomysli ze reklamuje sklep.
Piszcie na emila - aniesie27@wp.pl
to jest gotowy tiul. Taki sie juz kupuje :)
Recznie bedzie trudno równo pokryc :)

A ile tego potrzebujesz?

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry