Widok

tłuczenie butelek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoras wie jak odbywa sie tluczenie butelek,bo zupelnie nie mam pojecia?wiem tylko ze sie wodeczke stawia hihi,ale ktos cos mi mowil kiedys ze do odtatniej zbitej butelki,nie mam pojecia :/

ania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no a ja np. mieszkam na 4 pietrze i jak zorganizowac tluczenie? mam wyjsc przed blok ze stolem? bo kilka osob wstepnie mi sie zapowiada na tluczenie i samam juz niewiem jak to ma wygladac...

a to niejest tak ze np za kazda stluczona butelke kieliszek wodki?niewiem na czym to polega takze chcialam sie poradzic,bo znajomi juz zapowiedzieli ze przyjda tluc hehe

ania
tak właśnie czy chcesz czy nie przychodzą :) ale to miłe taki zwyczaik na szczęście, u mnie tłukli pod klatką, ale tylko tak do około 21,30, miałam ciacho, wódeczkę, zakąski i nawet mam zdjęcia he he

bez sensu ... ;)

u mnie w rodzinie polega to na tym, że zjerzdża się rodzinka i znajomi

nikt ich na tą imprezkę nie zaprasza, sami przyjeżdżają

i na wstępie tłuką szkło, które ze sobą przyworzą, za raz po tym młodzi proszą ich na mały poczęstunek i popitkę, a sami zaczynają sprzątać natłuczone szkło

goście zazwyczaj siedzą z 1,5 h i później rozjerzdżają się, z tym, że jest ciągła rotacja, goście przychodzą i wychodzą :)
do góry