Widok

fotopasja - fotograf amator ostrzegam wszystkich przed nim

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ostrzegamy przed fotopasja. jesli ktos planuje na swoj slub wybrac tego fotografa to niech sie 100 razy zastanowi!!!!!!!!
jestesmy zawiedzeni zdjeciami z fotopasji.
z 1000 zdjec jakie nam dal moze kilka nadaje sie do pokazania innym reszta nadaje sie tylko do kosza. sa okropne, przeswietlone, z szumami (kropeczki siwe na zdjeciach), nie do ogladania.
jesli ktos bedzie zainteresowany zeby zobaczyc te zdjecia zanim sie zdecyduje na fotopasje jestesmy w stanie je pokazac.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
fotopasji jest dużo, więc może byście doprecyzowali swoje ostrzeżenie, żeby wszystkich "fotopasjonatów" nie krytykować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.fotopasja.com z Gdańska to o tą chodzi nam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
sorki zle podalismy stronke jeszcze raz wpisujemy
http://www.fotopasja.com.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
popieram, też o nim słyszałem i widziałem jego zdjęcia. Koleś nie ma pojęcia o robieniu zdjęć.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
oj coś konkurencja daje znać o sobie....

naszym dwóm znajomym parom Piotr robił zdjęcia i wyszły świetne, podobnie jak sesje rodzinna na chrzcie mojej siostry i są świetnej jakości... chętnie wyśle coś po naszym ślubie 8 kwietnia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
obys miala co wyslac. nie jestesmy z konkurencji jestesmy niestety jedna z par ktorym robil zdjecia ten fotograf i niestety nie mamy co pokazac bo wszystkie zdjecia sa skopane a zaplacilismy uwazam zbyt duzo za tak nedzne fotki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie rozumiem, po czym innym poznać czy ktoś jest dobrym fotografem czy nie - jeśli nie po zdjęciach?
a portfolio całkiem przyzwoite, więc nie czaje..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wlasnie masz racje po zdjeciach tylko dlaczego zdjecia ktore ogladalismy przed slubem robione przez fotopasje byly ladne (dlatego na niego sie zdecydowalismy) a nasze sa straszne? moze pan fotograf mial zly dzien albo zapomnial ustawic aparat prawidlowo. tylko ze juz nic teraz z tymi fotkami nie da sie zrobic. nie mamy co wkleic do albumu slubnego :(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
chciałbym zobaczyc te "nedzne" zdjecia...
podaj maila
ja tez mail w nicku
bedzie robil wam zdjecia czy sie nad nim zastanawiasz?
mail nie przechodzi napisz jeszcze raz swoj adres
hm... z ta przyzwoitoscia zdjec to troche bym sie klocila, wg mnie zdjecia sa slabej jakosci - duzo szumow (na niektorych zdjeciach nawet BARDZO duzo...), wiekszosc zdjec wyglada, jakby w ogole nie byly retuszwane.... Za to podobaja mi sie kadry, wg mnie sa naprawde dobre. Nie wiem ile sobie fotograf zyczyl od was, ale kiedy wyslal oferte do mnie kiedy szukalam fotografa, to uwazam ze za takie zdjecia to o jakies 700-1000zl za bardzo wygorowana cena byla jak za taki naklad pracy nad zdjeciami.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A my z Tomkiem lubimy zdjęcia z klimatem stad szum bo bez lampy....
i nie cierpię przesadnie retuszowanych i plastikowych zdjęć w przeciwieństwie do wielu dziewczyn tutaj, pozdrawiam a mail działa tylko pewnie za dużo naraz wysyłasz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja tez poprosze o przyklady, moj mail: fkkonefk@gmail.com
o matko!

a ja wlasnie czekam na zdjecia od niego :-(((( i doczekac sie cos nie moge :-(
to modl sie zeby wyszly dobrze. my tez dlugo czekalismy nawet bardzo dlugo. kazdy ma inny gust wiec moze wam sie wasze beda podobac. moze my sie fotografowi nie spodobalismy i tylko nam taki kicz dal, chociaz na forum jest pare negatywnych opinii na jego temat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do ujec to sie zgodze ze sa fajne chociaz na niektorych zdjeciach pozowanych np z babciami czy rodzicami jest na zdjeciu kawelk okna, drzwi, parapet. a co do ceny to nie bede pisac ile nas skasowal ale napewno za taki kicz sporo za duzo.
wysylalam pustego maila do ciebie i tez nie doszedl.
szumy szumami tylko ze ten pan nie ma wogole pojecia o robieniu zdjec ale ok gusta sa rozne mam nadzieje ze bedziecie zadowoleni z jego pracy.
wyslij mi na luki111-28@tlen.pl pustego maila bo ja niestety dzisiaj tez nie moge nic wyslac do ciebie
Witam

Bardzo proszę przesłać zdjęcia

slub20110822@wp.pl
calineczka-25@o2.pl tez poprosze
zapomnielismy jeszcze dodac, ze fotograf w ogole nic nie proponuje robiac zdjecia, sami musielismy go wolac i proponowac zeby zrobil nam zdjecia z rodzicami czy swiadkami, a na weselu czesto para mloda ma inne zajecia a nie pilnowanie fotografa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
ooooo kochani.... No to przesadziliście...

Nie wyobrażam sobie, że fotograf przerywa mi zabawę i woła mnie, żeby zrobić zdjęcie ze świadkami kiedy ja na przykład nie mam na to aktualnie ochoty...

Śledzę uważnie Twoje skargi i szkoda mi Was, że nie jesteście zadowoleni ze zdjęć, natomiast z tym ostatnim postem to już gruba przesada.

Owszem - w plenerze fotograf musi się wykazać, ale na weselu? Moim zdaniem powinien być "niewidzialny"!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
zgodze sie powinien byc niewidzialny bo wtedy najlepsze fotki z zaskoczenia wychodza. ja nie mowie o tym zeby mi przerywal zabawe ale on powinien cos zasugerowac bo ja nie mam na to czasu i glowy. sa takie momenty na weselu ze mozna podejsc do mlodych i cos chociaz powiedziec. teraz jak ogladamy zdjecia to nam takich zdjec brakuje. a w plenerze to my sie musielismy wykazac i myslec zeby cos szalonego zrobic.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
heheh ale tu bzdury na Piotra wypisujecie.....

jak chciałaś ustawek z ciotkami itp... trzeba było wziąć Pana Gienka od kolumienek z zakładu i spawania lampa i halogenami gdzie popadnie....

nam i naszym znajomym Piotr zrobił super pamiątkę i był przy tym własnie nie zauważalny !! przy plenerze tez nam sporo podpowiedział....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
mamy prawo wyrazania i dzelenia sie swoimi opiniami wlasnie na forum bo po to ono jest. my jestesmi niezadowoleni i mamy prawo napisac o tym. sa rozne gusta ale chcemy zeby osoby ktore wybiora tego fotografa nie byly zaskoczone ze ich zdjecia nie wygladaja dobrze i pozniej tak jak my plakali ze z tego waznego dla nich dnia nie ma pamiatki w postaci zdjec.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
az tak zle ?
mogłabym pare zdjec prosic na maila ?
karina.nowacka25@wp.pl
ok wysle. wszyscy ktorzy do tej pory te zdjecia widzeli to sa zalamani. chodzi o nasza rodzine i znajomych. kazdy z nich ma inny gust niz my a kazdy powiedzial o tych zdjeciach ze robil je chyba amator a nie fotograf.
kurcze chyba fotograf wlasnie czy kamerzysta powinien byc wrecz niewidzialny?

ja mam nadzieje ze u mnie bedzie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak juz tak piszecie - powinniscie chyba pare fotek zamiescic na forum..

nie musicie przeciez pokazywac twarzy.. bo portfolio maja calkiem spoko - ale nie znam nie slyszalam wiec nie wypowiem sie o nich
heheheh teraz to widać ze masz coś z głową, może wogole napisz iż wogóle się nie pojawił na ślubie.... i nie oddal żadnych zdjęć sama sobie przeczysz w kolejnych zdaniach.... :):):)

wątpię by któryś z fotografów tego forum w tym Piotr, nie oddal żadnych sensownych zdjęć chyba ze oczekiwałaś zmiany swego wizerunku np. w Angeline Jolie....a masz urodę bardziej zbliżoną do świnki pigi....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
nie bede odpisywac na twoje posty bo nie ma sensu. jesli jestes zadowolona ze zdjec fotopasji to ok. ja nie jestem i moge o tym napisac.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jeszcze jedno wyzej chyba jest post twojej znajomej jej mail to lucyprz@op.pl jej wyslalam kilka zdjec wiec zobacz czy one sa az tak swietne.
dzieki za maila...
jakbys mogla wyslij mi jeszcze pare zdjec z pleneru i z kosciola....po 4 zdjeciach ciezko stwierdzic :( choc tak jak pisalam nie naleza one do najlepszych :(
mam nadzieje ze nie wszystkie zdjecia tak wygladaja :(
niestety prawie wszystkie ciezko wybrac ladne do albumu bo jak tylko je ogladam to szlak mnie trafia. wysylam ci jeszcze pare fotek.
o kurcze ale bym sie wkurzyla...brak pamiatki....
mam nadzieje ze chociaz troche zdjec nadaje sie do ogladania...
kiedys kolezanka pokazywala mi zdjecia (ale nie tego fotografa) i tez zalamana byla....ale zrobili sobie sesje po slubie "na pocieszenie" u innego fotografa i efekty byly zdumiewajace
ale wiadomo plener mozna powtorzyc ale ceremonii i wesela...nie
A mi coś tutaj nie pasuje...i wygląda mi na brzydką zemstę...ciekawe komu ten pan zaszedł za skórę...hehe, pewnie jakaś nawiedzona pseudo modelka, którą olał teraz chce mu zepsuć renomę...:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
no właśnie, może sam fotograf sie wypowie w tym temacie? Od czasu do czasu wrzuca swoje oferty w wątkach, gdzie ktoś szuka fotografa, więc odwiedza forum.
jestem ciekaw ile jest w tym wszystkim prawdy a ile bezpodstawnych oskarżeń.
Najlepiej jest kogoś oczernić.Kij zawsze ma dwa końce niestety.Ludzie potrafią być zawistni. Wydaje się ,że widziały gały co brały??? Czy tak w ciemno braliście tego fotografa? Aż ciężko uwierzyć..w to wszystko ,a za bezpodstawne oskarżenia można wylądować w sądzie..
Druga kwestia dlaczego nie wkleicie tych zdjęć na forum?
mamy prawo wyrazania i dzelenia sie swoimi opiniami

owszem macie prawo dzieleniem się opiniami.Zarówno dobrymi jak i złymi. Od tego jest forum
Ale to co tutaj się czyta zakrywa już pod oczernianie publiczne firmy tego pana ..Żebyście sobie przez przypadek nie narobili kłopotów.
Ja myślę ,że po prostu facet nie spełnił waszych oczekiwań...w 100% i w tym tkwi problem. Nie wszystkich da się zadowolić w 100% Na stronie tego pana zdjęcia są świetne ,moim zdaniem...I powtórze. Widziały gały co brały.A w tak bezczelny sposób Kogoś oczerniać to trochę nie hallo?;/ Bo można wyrazić złą opinię...ale bez przesady.Mściwością i zawiścią świata nie naprawicie..
nikt tu nie ma zamiaru sie na nikim mscic. wyrazamy swoja opinie na temat zdjec jakie zostaly zrobione przez tego fotografa i niestety nie sa one ladne nie da sie tego ukryc. najgorsze jest w tym wszystkim to ze to sa zdjecia slubne i zapewniam ze gdyby komu kolwiek takie zdjecia ktos oddal to napewno by byl tak samo zly jak my. piszemy o tym na forum zeby ktos kto ma ochote korzystac z uslug tego fotografa nie byl pozniej rozczarowany. a komentarz fotografa na te zdjecia byl taki, ze nic na to nie poradzi ze w takim miejscu mielismy slub i wesele a nie w innym i ze pogoda byla za bardzo sloneczna. a co do zdjec na stronie fotopasji to wiadomo ze zamieszcza sie tam perelki, najlepsze fotki. jest tez pare opinii podobnych na temat fotopasji na forum tylko, ze przeczytalismy je juz po fakcie niestety.
a możesz wkleić te zdjęcia na forum??

Widzisz wszyscy znamy tylko Twój punkt widzenia...a to za mało moim zdaniem.
ok tylko ze ja nie wiem jak to zrobic, probowalam wkleic pare razy fotki ale nic z tego nie wyszlo.
wystarczy wrzucić na server prawym przyciskiem myszy skopiować adres url z końcówka jpg wkleić w ....adres url... bez spacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
bez kropek bo sie wzór nie wkleja
dajcie już spokój, cienki rzemieślnik nie fachowiec, skoro elastycznie do klienta nie podszedl, zamawiajcie nadal takich -negatywny post też jest reklamą hehehehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
sun nails, zmniejsz te pazury, proszę:)
negatywny post też jest reklamą hehehehe

Oczywiście.Jest nawet takie przysłowie
.Nie ważne co piszą ,WAŻNE ŻE PISZĄ -wzbudza to zainteresowanie daną firmą ,a podany link -każde wejście na stronę podnosi ranking w internecie..
I w sumie to działa na korzysc a nie nie korzyść.
nie ma sprawy Iwona ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wyślij mi te zdjęcia na @ to Ci je wstawię w tym wątku,zakryj tylko twarze...

sun nails paznokcie ok,ale te dłonie są okropne!!!sorry ale nie mogę już patrzeć na te ręcę,mam nadzieję że to nie Twoje ale naprawdę są nieładne.
Oleńka nie nie moje.Moje są bardziej krzywe:-)Ciekawe jak wyglądają Twoje?
:-)
i przykro mi ale będziesz zmuszona patrzeć nadal .pozdrawiam :-)
i Ola uważaj bo to dłonie klientek z weselnika ,więc to nie mnie sprawiasz przykrość takim pisaniem.A zapewne taki był Twój zamiar.
Obrazić nie,to nie lezy w mojej naturze...napisałam swoje odczucia,może to wina zdjęcia,nie wiem...są nieładne i tyle,zreszta to nie tylko moje zdanie...ale ja odwazyłam się o tym napisać.
A i dzięki,że zmniejszyłaś rozmiar zdjęcia,bo tak raziło po oczach,że nie szło wytrzymać,to nie jest złośliwe ,ale ja zawsze mówię/pisże to co myślę.
Pozdrawiam:)
Nie wymyślaj :-)....Obie Klientki mają bardzo ładnie dlonie i smukłe paznokcie naturalne. Nie jedna osoba mogłaby im pozazdrościć. A fotofrafem nie jestem. Każdy ma jakie ma..
dziekuję że mówisz co myślisz.bardzo to cenię :-) Ja również.
miałam na myśli ,że fotografem nie jestem ;-) .mam wrażenie ,że sie nudzisz.
oj jesuuuuu w kazdym wątku ta sama jałowizna :)
sun nails, a z tym sądem to masz absolutną rację...jeżeli te oskarżenia są wyssane z palca, to pan fotograf może wytoczyć taki proces, że cho cho...;)
pan pisze się: Pan, też mogę pozwać ...za obelzywe... hahahaha
hej zawiedzeni napiszcie proszę ile was kosztował ten "fotoamator"
zastanawiam sie czemu w takim razie wzieliscie tego fotografa? nie umawialiscie sie, ze odda wam okresla liczbe fotek obrobionych?
wstawcie zdjecia na forum i nie silcie sie na wybieranie tych najgorszych, bo to jest latwo zrobic.

zawsze jest tak, ze wybiera sie taniego fotografa, a pozniej ma sie pretensje, ze nie zrobil fot jak ktos kto bierze za zdjecia 8 tysiecy. tylko ktos kto bierze taka kase ma aparat i sprzet za 30-40 tysiecy zlotych, a ktos kto bierze 1500zl moze sobie pozwolic na srednia lustrzanke i kiepskie obiektywy. taka jest prawda.

ja korzystalam z uslug Ani, ktora tutaj na forum sie udziela czasami, i jestem zadowolona. na spotkaniu omowilismy wszelkie mozliwe kwestie dotyczace pracy na slubie, weselu, omowilismy plan pleneru, ustalilismy liczbe zdjec, podpisalismy umowe, i na rok wczesniej mialam z glowy fotografa.

dlatego zastanawiam sie jakie nadzieje pokladaliscie w fotografie i za jakie pieniadze
miszcz, za obelżywe ...co???
a to czy pisze się pan, czy Pan to zależy od kontekstu. Akurat tutaj nie widzę powodu, dla którego miałabym pisać z wielkiej litery...
fotografa wybralismy na podstawie zdjec jakie nam pokazal, co do sprzetu jakim sie posluguje to nie jest miarodajne. wazne jest jak ktos ustawi ten sprzet zeby zrobic dobre zdjecie tak nam sie wydaje. wiemy ze sprzet ma nie tani.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
napisz w końcu ile płaciłaś za tego fotografa (już dwie osoby o to pytały) bo nie wiadomo czy nie robisz bezpodstawnych pretensji co do jego możliwości i poziomu, a jak każdy wie poziom artystyczny najczęściej idzie w parze z poziomem cenowym oraz w myśl zasady jak się ma coś za półdarmo to nie ma co się cudów spodziewać
Z tego co się orientuję na ten rok było 2300.
image
image
1700,00 zaplacilam za same zdjecia 100 wywolanych w formacie 21/15, do tego plyta na ktorej jest okolo 1000 zdjec, plener w innym dniu. normalna cena byla 2100 w cenie byln jeszcze album ale my nie chcielismy albumu wiec cena byla inna.
no to faktycznie poziom nie adekwatny do ceny :( ale w sumie to po jego portfolio też za wiele nie można było się spodziewać, oceniłabym je na poczatkującego fotografa, no i ma chyba kłopot ze sprzętem, bo na wielu zdjęciach w portfolio są szumy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak się zastanawiam czy Pani Aia wie co to światło zastane... i czemu się je stosuje....i czy na każdym zdjęciu musi walić lampa.....

swoja droga czy Pani Ania w każdym wątku musi skrywać swoja zawoalowana reklamę....?
Jeśli dostałaś 1000 zdjęć to już samo o czymś świadczy. Szanujący się fotograf oda najwyżej 1/3 z tej ilości za to po obróbce. Nie masz się co dziwić że nieobrobione zdjęcia wyglądają słabo. Masz prawdopodobnie 100% tego co facet pstryknął w czasie imprezy, nie wszystko musi być udane. Zdjęć nie widziałam ale do szumów nie ma się co nadmiernie czepiać. Na zdjęciach robionych w świetle zastanym jeśli jest ciemno ziarno jest normalna sprawą. Ja tam lubię naturalne oświetlenie bez lampy. Uważam też że jeśli zdjęcie ma jakąś treść to szum nie przeszkadza. Z tego co pamiętam fotopasja ma canona 5d mk II więc sprzętowo nie odbiega od reszty ślubnych fotopstryków.
Jak chciałaś mieć super zdjęcia to zamiast żałować pieniędzy trzeba było pójść do kogoś z najlepszych.
Jak zamawiacie sukienki w podrzędnym salonie na zadupiu to jakoś was nie dziwi że nie wyglądają jak od diora, a fotografa każdy chce za pół darmo i myśli że będzie miał za te pieniądze mistrza świata.
trochę się interesuję fotografią (stąd udział w wątku) i wiem co to światło zastane, wiem też że każdy aparat ma swoje progi występowania szumów, tańsze złapią szum o wiele szybciej na wysokich iso, każdy średnio zaawansowany fotograf wie o tym i inwestuje w dobry sprzęt żeby tego starać się uniknąć. Poza tym szumy u tego fotografa występują również na fotkach w portfolio robionych lampą.
PS. misia, zawoalowana reklama? a co to takiego i jaki ma sens. Nikogo tutaj nie reklamuję. A może po prostu jesteś panem fotografem z tematu tego postu? To może doczytaj trochę o tych szumach :)
Jak się wyciąga ekspozycję na zbyt ciemnych zdjęciach to też się szum może pojawić.
Zerknęłam na portfolio z wesel i znalazłam tam masę nieciekawych, drętwych zdjęć, ale szumy na nich są w normie. Już bardziej bym się przyczepiła do kolorystyki, jakbym miała się zamiar czepiać.
Ogólnie myślę że zawiedziona para powinna pokazać na forum parę zdjęć żebyśmy mogli ocenić albo zakończmy ten wątek.
WKLEJI KTOS W KONCU TE ZDJECIA?

ROZMOWA INACZEJ NIE MA SENSU. MAMY WIERZYC NA SŁOWO?
raczej nie mozliwe jest wkleic tyle zdjec na forum, a te ktore wkleje to zaraz bedzie gadanie ze to napewno wybrane najgorsze jakie mam. zdjec jest bardzo duza ilosc i nie wiem czy po paru fotkach ktos bedzie w stanie ocenic je. ale za chwile wkleje pare
Czekam z niecierpliwością. Wklej coś z kościoła, pierwszego tańca, tortu i oczepin. Jasne że nie spodziewamy się 1000 zdjęć. Wystarczy kilka.
DOKŁADNIE.

ALBO WKLEJ NAJGORSZE I NAJLEPSZE TWOIM ZDANIEM...
Szwindel.
Czekamy na zdjęcia.Boisz się je wkleić?? Skoro już po kimś jedziesz to do końca się odważ.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie umiem wkleic zdjec wyslalam je do osoby ktora mi to zrobi. czekam na odpowiedz. nie rozumiem zwrotu "jedziesz po kims". nie jade po kims tylko wyrazam opinie swoja opinie na czyjs temat a to roznica.
dla mnie to trochę więcej niz opinia.
to prześlij zdjęcia do mnie to zamieszcze je na forum sunnails@interia.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ok mam zdjęcia. I dobrze ,że je mi wysłałaś ,bo to dowód. I napiszę tak.Jak na profesjonalistke są kiepskie.Rzekłabym ,że amatorskie jakby były zrobione przez wujka z rodziny. Nie wiem,jak wyglądają inne zdjęcia ,ale jak wszystkie są tego typu to współczuje.I zwracam honor.Bo w sumie też bym nie chciała mieć takiech zdjęć ślubnych. Choć portfilio tego pana jest kuszące.Troche przeswietlone te zdjęcia...i trochę się dziwię wam dziwnię,bo przy odbiorze jakbym to zobaczyła z miejca bym odrzuciła te zdjęcia.I nie zapłaciła za nie.

image

image

image

image

image
image
słuchaj a On wam nie puszczał tej plyty z tymi fotkami jak je odbieraliście i płaciliście za nie???Nie kumam tego przecież dwa koła to masa kasy.Dlaczego nie złożyliście reklamacji tych zdjęć??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
chociaż szczerze mówiąc chciałabym zobaczyć więcej zdjęć z pleneru...
sun nails łatwo powiedzieć że z miejsca bys ich nie odebrała.. i co.. nie miałabyś żadnych zdjęć z własnego ślubu w rezultacie :].... rzeczywiście niektóre to masakra.. ja moim przestarzałym kompaktem cyfrowym robię podobne... zero kontrastu, prześwietlenia, ostatnie najlepsze, ale też prześwietlone.. Myślę że może dałoby radę coś z nimi pokombinować w photoshopie, choć z prześwietleniami ciężko coś zrobić... tak czy siak jakiś zwrot kasy albo duuuża zniżka byłaby mile widziana.. :/ Albo każcie Mu je przerobić w photoshopie, bo wygląda jakby tego wcześniej nie zrobił (ciekawe czy robił zdjęcia w formacie RAW czy JPG.. bo jak w RAWach to można z nich jeszcze dużo wyciągnąć jak sądzę..)
image
Jak widać z prześwietleniem sukni nie bardzo można coś zrobić, ale oto co zrobiłam "na szybko" w photoshopie:

image
image

Wygląda na to, że oddał Wam surowy, nieobrobiony materiał... chociaż tego zdjęcia ze światłem z okna nijak nie mogę obrobić żeby wygądało po ludzku :/ Przeczytajcie dokładnie umowę, jeśli nie dotrzymał, sądzę że możecie się z Nim procesować albo trochę powalczyć..
image
No faktycznie za cudowne to one nie są delikatnie mówiąc. Wybrałaś najgorsze czy są to przypadkowe fotki?
To światło z okien jest masakryczne, powinien był zastosować filtr.. albo jakieś doświetlenie pierwszego planu... tak na chłopski rozum się wydaje...

image
image
Witam to nie sa wersje odemnie.....
image

image

Prześwietlenie sukni to doprawdy nic. Najgorszy w tym zdjęciu z plenerku jest banał kompozycyjny. Dno jeśli chodzi o potraktowanie tematu. Mój pies zrobiłby lepsze zdjęcie iphonem.
para była niechętnie nastawiona do pleneru jako takiego..... i chcieli krotki plener nad morzem....

no nareszcie Pan Piotr się odezwał :) Słuchamy wytłumaczenia! Bo ten wątek coś ściemą zajeżdża!
image
a co to zmienia gdzie chcielismy plener? a moze napisze tez Pan o tym jak nas Pan zrobil w konia z plenerem w Zakopcu bo ja tego tematu nie chcialam tu rozwijac?
tzn jak krotki to mozna zdjecia zrobic bylejakie? a zdjecia sa Pana niestety takie nam Pan dal obrobione. te dwa co Pan wkleil sa osoby z forum ktora je poprawila. Pana tlumaczenia sa straszne na kazdy nasz zarzut ma Pan swoja wersje. niestety pieniedze juz przepadly ktore zaplacilismy za te zdjecia ale moze inni sie zastanowia jak zobacza te fotki.
:( ....

nono, jak pan Piotr się już nie odezwie z solidnym wytłumaczeniem, to na forum jak sądzę jest już stracony. Ale co tam, klientów zawsze znajdzie.. :/
image
Witam,
Przesyłam w załączniku kilka zdjęć..... para jest generalnie bardzo konfliktowa z nastawieniem na anty nawet tuz przed odbiorem zdjęć....
na moim sprzęcie w zdjeciach które oddalę przepalenia są sporadyczne i tylko w tle z uwagi na silne słonce w tle miejscami..... generalnie dla dobrego ukladu oddalem parze Rawy by ustawili zdjęcia pod siebie....
co do zdjęcia z podkręconym niebem większości osób nie przeszkadza przepalona na nim lekko suknia ... maja tez wersje bez przepaleń...
generalnie odbieram to jako usilny atak na moja osobę....

Gosiek odbierz za 15min maila....

i tych fotek my tak od razu nie odebralismy bo Pan fotograf zaprosil nas do ciemnej pizzerii na odbior zdjec gdzie po pierwsze nie bylo nic widac a po drugie przyniosl plyte ze zdjeciami tylko ciekawe na czym mielismy ja obejzec skoro laptopa nie zabral. powiedzielismy swoje uwagi co do zdjec. poraz drugi doszlo do spotkania tym razem w medisonie tam juz swiatlo bylo ok, zdjecia dalej nie spelnialy naszych oczekiwan i jeszcze do tego te wywolane maja ramiki biale w kolo, ramki ktore sa nie rowne i szpeca jeszcze bardziej zdjecia. trzeci raz sie spotkalismy i poprosilismy o negatywy bo nie szlo sie dogadac z fotografem odnosnie obrobki. fotograf caly czas twierdzil ze zdjecia sa ladne i co my chcemy tylko czy sam by chcial miec takie fotki z wlasnego slubu?
jestem ciekawa co jeszcze Pan napisze ciekawego bo chyba kazdy nie jest slepy i widzi jak te fotki wygladaja. gusta sa rozne ale takie zdjecia malo komu sie beda podobaly.
co do ujec to nic nie mowimy sa ok ale jakosc jak widac.
no FATALNE są te zdjęcia, tych paznokci
akurat tu nie chodzi o zdjecia paznokci.
Co do światła z okien w kościele napiszę jednak słowo w obronie fotopasji. Nie ma takiej mocy żeby się okna nie przepaliły jak w środku ciemność a na zewnątrz słońce. Niby co fotograf miał zrobić ponad użycie lampy błyskowej. Można naturalnie rozświetlić wnętrze kościoła tysiącami watów światła, albo zasłonić okna filtrami ND, ale nie na potrzeby zdjęć ze ślubu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
kot w butach odezwij się na priv....

Czyli z tego wynika ,że sobie koleżanka pogorszyła fotki.?
Piotrze twoja jakość jest zupełnie inna. I szczerze mówiąc bardzo ciężko było mi w to wszystko uwierzyć.Cieszę się ,że się odezwałeś..Bo do tej pory znaliśmy tylko jedną wersje.

Gosia jakby mi ktoś zrobił zdjęcia takie jak wkleiłam jasne i prześwietlone to na prawdę nie odebrałabym tych zdjęć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Teresa Ty weź się puknij w łepetyne.
MIEĆ SPRZĘT A UMIEĆ GO OBSŁUGIWAĆ TO DWIE RÓŻNE RZECZY ! .
TOTALNY BRAK WIEDZY Z PODSTAW !.

Najważniejsza rzecz dla was w waszych aparatach to jest włączenia debilnego odgłosu audio .

p.s. mamy teraz okres zimowy > zachęcam do szkoleń z podstaw .
Takie okno i inne problemy to nie problem tylko trzeba wiedzieć choć podstawy .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
widze ze fotograf juz porozsylal zdjecia ktore moze poprawil teraz w tej chwili bo tez ma NEFY z ktorych jak przysiadzie to cos zrobi lepszego dla potrzeb swojej obrony na forum, jednak zdjecia ktore ja wyslalam to sa fotki obrobione przez Pana Piotra i nikt w nich nic nie zmienial. takie zdjecia mam tez wywolane na papirze przez Pana Piotra z ramkami bialymi. niestety teraz napewno dla potrzeb forum fotograf cos poprawi zeby ladniejsze byly i zeby wyszlo na to ze to on ma racje a nie my.
jest takie coś jak EXIF ze zdjęć, z całym szcunkiem zdjęcia sa beznadziejne !!! a w exifie widnieje NIKON D3 ze zdjęciami zrobionymi na AUTOMACIE - wstyd!

przykra sprawa - szkoda ze w momencie odbioru zdjec nie porozmiawialiscie z Panem... teraz to juz mozecie sobie pisac i pisac, ale nie sadze ze cos sie uda Wam wskorac
automacie w D3 ? jakim automacie?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
jak sprawdzałam kilka zdjęć, to pokazuje automatyczny balans bieli co najwyżej... Ale ja się już nie udzielam, specjalistą nie jestem, nikt z nas nie pozna prawdy bo każda ze stron ma własną, starajmy się być po prostu obiektywni w osądach i ostrożni w wyborze fotografa. To chyba jedyny wniosek z tej całej afery..

Jeśli Młodzi z jakiegokolwiek powodu są zawiedzeni zdjęciami, to im wpółczuję... jeśli fotograf został przesadnie źle oceniony, współczuję Jemu... tyle...
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
hmm... źle się wyraziłam... obiektywnym w osądach to trudno być :P No ale wiadomo o co chodzi- bądźmy obiektywni w sprawach, w których nie wiemy kto ma rację- to miałam na myśli ;)
image
przepraszam! preselekcja przesłony !! przepraszam
jak dla mnie ten wątek jest BEZSENSU
jakaś PANIUSIA wypisuje (może) i nie stworzone rzeczy... a co mi najbardziej nie pasuje - że jest nie zarejestrowana,

a może to taki typ człowieka - nie ma co robić to szuka "zawdy" wszędzie, może juz całą orkiestre; salę; obsługę kuchni i na końcu rodzine (ze wogole przyszla :p) podała do sądu, a sama na czerwonym świetle przejezdza i zatrzymuje się na torach tramwajowych itp.

;-)
czy tobie gosiek fotograf wyslal jakies fotki na maila? mozesz mi je wyslac? luki111-28@tlen.pl
no cóż mi jest tylko przykro ze efekty mojej pracy nie spodobały się klientom, tak czy siak w każdym razie życzę dalszych miłych chwil w związku i pociechy z siebie wzajemnie przez długie lata:) i bez urazu....

Dostałam te zdjęcia od P. Piotra i nie mam zastrzeżeń.Panie Piotrze przepraszam ,że zwątpiłam.Tak naprawdę od początku nie chciało mi się do końca w To wierzyć. Kurcze.Mnie się zdjęcia które pan wysłał podobają.Są zupełnie inne niż dostałam od zawiedzionych.
E.. bez sensu ta dyskusja się robi. Chyba byłoby mądrze jakby Pani zawiedziona i Pan fotopasja zdzwonili się, umówili na kawę i jak ludzie pogadali. Na pewno jak się chce to da się dojść do porozumienia.
Fotograf chce mieć dobrą opinię, a klientka fajną pamiątkę.
moze wysle mi Pan fotki ktore Pan rozeslal dzisiaj do paru osob? chcialabym zobaczyc jak one sie roznia od tych ktore dostalismy?
Kocia w Butach ale smród na forum już poszedł to raczej nic nie zmieni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kocie ;-)
czy ktos moze wyslac fotki ktore wyslal do niego fotograf dzsiaj a moze wy jestescie podstawieni przez fotografa?
a może CIA Was śledzi, a w ogródku ufo londuje???
ewidentnie ćwiczycie cierpliwość Pana Piotra.

p.s. tak całay świat jest podstawiony przez Waszych worgów.
To się chyba jakos leczy.
Zawsze można poprosić moderatora żeby skasował wątek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
czy tymi paznokciami dobrze się dłubie w nosie?
Polecam lekture...

Do środków ochrony przysługujących na gruncie prawa cywilnego osobom, których dobra osobiste są zagrożone lub zostały naruszone cudzym działaniem, należy zaliczyć:

•żądanie zaniechania tego działania,
•żądanie dokonania czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie,
•lub też domagać się zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.
Ponadto, jeżeli wskutek naruszenia dobra osobistego została wyrządzona szkoda majątkowa, poszkodowany może żądać jej naprawienia na zasadach ogólnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Niestety zgadzam się z poprzedniczką.Ja też kiedyś miałam taką akcję i skończyła się w sądzie.Ale ja ogólnie nie popuszczam w takich kwestiach.Trzeba mieć solidny dowód i argument
by móc oczerniać Kogoś publicznie.jak dowód jest kiepski albo jego brak to lipa....
ja się nastawiam głownie na klientów z poleceń i jak dotąd tych nie brakuje....

w każdym razie życzę wszystkim milej nocy i ciekawszych tematów na forum.... ja wole robić zdjęcia niż zajmować się tutaj prowadzeniem dyskusji....

jeszcze raz mi przykro ze para oczekiwała innych zdjęć....

Piotrze wszystkich nie zadowolisz.Nie ma takiej opcji.Zawsze znajdzie się ktoś nie zadowolony...chociaż nie wiem jakbyś się starał .Wiem to z autopsji. Życzę powodzenia.:-)
wiecej na tym forum sie nie wypowiem dodam tylko ze zdjecia wyslane przez P.Piotra dzisiaj do osob z forum sa poprawione dzisiaj ale i tak nie sa rewelacyjne. niech kazdy sobie wyciagnie co chce z tego forum. ja niestety nikomu nie polece fotopasji czuje sie zawiedziona strasznie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
napisz jeszcze ze 3 wątki o tym, bo ten jeden to za malo!
a P.Piotra to w ciemno brałaś? czy dostałaś od kogoś w prezencie jego obecność? ten watek jest bez sensu - jestes mało wiarygodna - przychodzisz niezarejestrowana i "obrabiasz 4...litery" znajdz sobie inne zajecie... moze kup sobie psa...

lepiej nie bo bedziesz na niego swoje złości i żale "przelewać" na niego... a on bedzie nie winny...

ciezko pomoc takim ludziom PRZYKRA SPRAWA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Takich fotografów jest niestety coraz więcej :(

Pod światło zdjęć się nie robi... to wie nawet moja babcia. A jesli juz trzeba pare pstryknac w tym kosciele to trzeba zmienić ustawienia w aparacie?

Zdjęcia pana piotra pewnie można obrobić, teraz wszyscy sie na tym znamy. Ale jak placisz 2 tys to wymagasz zeby ktos to zrobił za Ciebie....? A skoro ten ktos mowi, o sobie ze jest fotografem to powinien zrobić to lepiej.

Co do kadrów... porażka.

Ja się nie dziwie mlodej parze ze sa zawiedzeni bo ja bym byla załamana!

Takie zdjęcia powinny kosztowac duzo taniej. Nie moze sie pan porownywac z profesjonalnymi fotografami, którzy mają doświadczenie, wiedze i zmysł artystyczny.

Jeszzce raz powtorze ze takich fotografow amatorów jest coraz wiecej co uwazaja ze kupia lepszy aparat cos sie dowiedza i moga na tym zarabiac nie male pieniadze..

Pan sie nawet nie wytłumaczyl tutaj publicznie tylko pisał do innych na priv... To jak to jest. Co innego pan mowi i oddaje klientom a co innego reszcie dla dobrej opinii?

Ja na miejscu pary zarządałabym zwrotu kosztów aby to zrekompensowac.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
do ehhh.....

a co za roznica jest w wyrazaniu opinii osob zalogowanych i nie zalogowanych??? dajcie spoków. to jest prywatna opinia a nie firmy co musi potwierdzic swoja autentycznosc...

Ty tez nie jestes zalogowany/a ani ja. A jakos wyrazasz swoje opinie i co? Nie jestes wiarygodny? zaloguj sie...

Dla mnie widac ze zdjęcia są tragiczne.

Nie sadze ze para dostala lepsze a potem je w programie graficznym zepsuli zeby wkleic na forum?

nie zawsze cena idzie z jakością i to u tego pana się sprawdza w 100%
panna mloda brzydka a pewnie spodziewala sie ze jak anja rubik wyjdzie na zdjeciach :D
czasy sie zmieniaja i mozna zrobic zdjecia pod światło, tylko trzeba umieć :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
o boshe!!!!
widze ze tu nikt nie jest obiektywny.
ja sprawe widze tak:
jakas pani załozyła watek o fotografie p. Piotrze i dała fotki ktore od niego otrzymała- chyba sama sobie ich nie zrobiła i nie wkleiła takich samych ujec jak pan fotograf tylko w gorszej jakosci no nie?
musiała je od niego dostac prawda?
uwazam ze pan fotograf jak pisze sam to nie "po lubił" ze tak to okresle, tej pary ktorej robił fotki na slubie bo sam otwarcie o tym pisze tu na forum i musiał dac im te zdjecia w takim stanie jak pokazuja "oskarzyciele".
a teraz wysyła po ludzich poprawione zdjecia zeby sie na tym forum oczyscic bo jak zauwazyłam to p. piotr lubi tu przebywac i sie reklamowac.

po drugie jakim prawem p. piotr wysyła prywatne zdjecia obcym ludziom? czy para ktorej robił te zdjecia wyraziła na to zgode?

widze tu jakis gang obroncuw fotografa ktorzy nie wiem po co chcieli od niego nie swoje zdjecia. co chcieli tym uzyskac? jak moga sprawdzic w ten sposob ze nie zrobił tak jak oskarzyciele pisza? przeciesz wiadomo ze sam sobie pod gorke nie zrobi i nie wysl nie obrobionych fotek. prawda?

radze sie tu zastanowic.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panna Młoda nie jest brzydka........ :/ jak mozna tak o kims powiedziec? Totalny brak kultury.

Pan fotopasja pokazał ze nie ma szacunku do swoich klientow wysylajac ich poprawione zdjecia osobom trzecim na forum, zamiast zareagowca od razu i zadzwonic do pary mlodej aby naprawic źle zrobią prace ( jesli pan potrafi ).

Pan piotr odezwał sie na forum dopiero jak ktos wstawił zdjęcia przez niego wykonane i okazalo sie ze sa tragiczne. Wczesniej nie raczył pan zadbac o niezadowolonego klienta...?
te poprawione zdjecia pan fotograf powinien wysłac do pary ktorj je robił a nie do obcych ludzi!!!!

ja bym sie domagała rekompensaty za złe zdjecia oraz za rozsyłanie zdjec do obcych ludzi!!!!!
angelika w slownik ortografivzny zainwestuj...

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry