Widok

torbiel splotu naczyniowego:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wykryty u plodu w 20tc
mial ktos podobnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.gazeta.pl/forum/w,20515,76546954,,obustronne_torbiele_splotow_naczyniowkowych.html?v=2

chyba nie musisz sie bardzo martwić poczytaj wątek ...wszystkie przypadki kończyły sie dobrze , torbiele się wchlaniają i znikają lub są ale bez szkód dla dziecka ...popytaj lekarza powinien Ci wszystko wyjaśnić i nieco uspokoić bo rozumiem Twój stres.
moje oboje dzieci miały torbiele w ciazy . Jka to okresliła sdr wyszomirksa podczad usg glowki po porodzie maja po prostu słabe naczyna krwionośne. oboje sa zdrowi i wsyztko z nimi ok, torbielki wchłonely sie po porodzie u synka w pol roku a u córy w miesiac . Podczasd drugiej ciazy byłam pewna ze bede miała dizecko "warzywo "tak nie nastraszyli lekarze . Tak wiec mimo ze jest to bardxzo trudne badz dobrej myslui w 90 % oprzypadków to nic groznego. No ale koniecnze beda dodatkowe badania typu czestrze usg i echo serca. Tak jak pisza w linku powyzej. Jelsi torbiel jest pojedyncza anolalia i cala reszta rozwija sie ok to nic groznego. jesli jest wecej markerów typu zajecza warga, waga serca tgo moze dopiero wtedy swiadczyc o wadzie ale nie koniecznie tez musi. Ciepliwosci i nie czytaj za wiele w sieci bo to tylko miesza w głowie. Doklandie wiem co czujkesz ja juz to mam za soba z pozytywnym efektem zycze tego i tobie
dziekuje za lowa otuchy)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry