Widok

tort Delicje

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zamierzam zamówić tort z Delicji - czy ktoś z tych, co już PO może doradzić jakie smaki wybrać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam na swoim weselu tort z cukierni "Delicje" w Sopocie. Były 4 piętra. Najniższe a zarazem największe piętro to był smak Marcello, drugie piętro to smak Węgierski, trzecie było ananaswe, a na samej górze był chyba orzechowy, ale nie jestem pewna. Gościom najbardziej smakował Marcello i Węgierski.
nie uważacie ,ze torty z Delicji sa zbyt mdłe??? chodzi mi konkretnie o krem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jakoś nie wydawały mi się mdłe.... a jakie Ty byś poleciła?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nikt więcej nie ma doświadczeń z Delicji ????????
cukiernia "Justynka" sa w sam raz.Pyszne ,nie za słodkie i po niskiej cenie.
Ej ja "Justynki" nie polecam, na weselu u znajomych mieli wlasnie torta z "Justynki" i byl okropny, slodki, wygladal jakby byl zrobiony z plastiku, na 80 osob mieli 3 pietra, zeszlo tylko gorne male pietro i polowa srodkowego. Moj mily jak sprobowal ode mnie to w ogole nie chcial, a ja nie zjadlam nawet polowy, bo mi nie smakowal. Ostatnio w ogole duzo chodzimy na wesela i probowalismy wiele tortow i nie jestesmy za tymi z cukierni, ktore nawet ladnie nie wygladaja :(. Na swoje wesele zdecydowalismy sie piec u pani Bernadki, ma bardzo ciekawa oferte i takze zdjecia wyrobow. Na spotkaniu u niej mielismy okazje posmakowac tortu na bitej smietanie z wisniami i byl rewelacyjny, wcale nie za slodki, taki w sam raz i do tego ladnie wygladal. To jest jej oferta: http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=9409&t=9409

Zycze dobrego wyboru, ja sie ciesze, ze mam juz to za soba i ciesze sie, ze takie oferty sa na necie. Pozdrawiam. Agawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie zgodze sie z Toba co do opini tortu u Justynki..Ja miałam taki tort i byłam bardzo zadowolona a goście jeszcze bardziej, nie zostało ani kawałeczka tak im smakował,miałam trzy pietrowy z dekoracjami w kolorze kremowym z łososiowymi kwiatkami..a figórka pary młodej z białej czekolady..polecam smaki marczello, cytrynowy ,truskawkowy..tort naprawde pyszny!!!! Polecam ,jabym miała zamawiac poraz drugi tez zamówiłabym w Justynce!!!
Mi i mojemu milemu nie smakowal, goscie tez raczej nie byli zachwyceni skoro tyle tortu zostalo. Poza tym nie podobaja mi sie torty z cukierni, bo wygladaja wszystkie tak samo, wszystkie polane biala czekolada, jakby wyjete z formy i roznia sie tylko reszta dekoracji. My jestesmy zachwyceni wypiekami p. Bernadki torty sa przesliczne, duzo tansze niz w cukierni i do tego smaczne. Mysle, ze gosciom bardziej bedzie sie podobal i smakowal tort, ktory bedzie oryginalny, a nie oklepany na kazdym weselu. To jest tylko moje zdanie. Torty z cukierni zawsze slabo schodza, bo sa bardzo slodkie, na jedynym weselu na jakim sie spotkalam, ze poszedl calusienki tort i ludzie chcieli jeszcze dokladki, to tort na bitej smietanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dobrze tobie sie podoba u Bernadki mi u JUSTYNKI. Pozatym mysle ze twoja wypowiedż jest troszke przesadzona..Proponuje aby każdy kto zamawia tort poszedł do cukierni i kupił sobie mały torcik na spróbowanie.I kazdy bedzie wiedzał co bierze...Polecam Spróbować u Justynki poniewaz torty maje smacznichne:-)))))
No widzisz dla mnie Twoje zdanie jest przesadzone, bo w koncu nie wyssalam sobie z palca zdania o tortach z Justynki, tylko jadlam je na weselu i widzialam jak schodzily i jak ludziom smakowaly. Ze my tez planowalismy wesele wiec uwierz, ze zwracalismy uwage na torty i my bysmy takiego torta nie wybrali. Zreszta nie chce z Toba wchodzic w jakies wymiany zdan, bo z Twoich postow na grupie to strach sie w ogole odzywac, no i jakos ludzie nie przepadaja za twoimi wypowiedziami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak??a kto np. Ja takze nie wyssałam sobie z palca bo miałam ten tort na swoim weselu kobieto!! i wiem co mówie .Niewiem po co sie wogóle wdałas ze mna w dyskusję skoro uwazasz ..jak uwazasz..
Ja w dyskusje, to ty sie dobrze czujesz? Zerknij wyzej i zobacz kto sie czepil mojego posta? Nie ja Ciebie w kazdym razie. Ale tu na forum nikt nie moze wydac zadnej opini zebys ty nie zaczela czegos komentowac... Wiesz gosciom tort nie smakowal a mlodzi i ich rodzice byli nim zachwyceni i tez nie widzieli, ze gosciom tort nie smakowal, dziwne nie ..... Zegnam
A najdziwniejsze jest to ze...ze miałam wesele na 60 osób i kazdym jakos smakował tort ..wspominaja go nawt dzisiaj..a 28 sierpnia ma wesele moja kuzunka która tez zamawia w Justynce...ale cóz kazdy ma inne zdanie..
Dodam jeszcze dla uściślenia, że tort ten był oblany białą czekoladą i miał bordowe drobne różyczki (co pasowało do mojej sukienki ecru). Kosztował 330 zł + 100 zł kaucja za stelaż. Miałam wesele na 61 osób i z czteropiętrowego tortu zostało niecałe pół najniższego piętra.
dzięki Lidia. Szczerze mówiąc myślałam, że Delicje są bardziej popularne i więcej osób coś napisze. Ile kg miał Twój tort? bo jakoś drogo chyba wyszło? czy za dekoracje coś doliczają?
Nie pamiętam dokładnie, jaką miał wagę, ale chyba coś ponad 8 kg. Dopłaca się za sztuczne ognie. To wiem na pewno, bo mieliśmy takie 4 włożone na czubku tortu. Całość tortu kosztowała 330 zł już razem z tymi fajerwerkami. Jeśli jesteś zainteresowana, to mogę Ci wysłać na prv zdjęcie tortu. W "Delicjach" możesz też poprosić o album ze zdjęciami tortów, jakie mają w swojej ofercie.
bylam oststnio na weselu, gdzie byl zamowiony tort z Delicji. mial chyba 4 pietra, ale nie prezentowal sie zbyt elegancko - za niskie ciasta w stosunku do odleglosci miedzy pietrami, w efekcie bardzo rzucal sie w oczy nieladny stelaz. Jesli chodzi o smaki - standard Delicji - orzechowy, ananas, wegierski i chyba cos jeszcze. Jak dla mnie Delicje sie przejadly, nie proponuja nic nowego. I chociaz ciasta maja dobre, nie wezme od nich nic na moje wesele. Ale to kwestia gustu - wiadomo, ze sprawdzone i dobre.
my mielismy z justynki i caly zjedzony.polecam smaki :truskawka, brzoskwinia, marchello.trzy pietra na 50 os. 200zl.

Agawie i Mandarynce chciałabym przypomnieć, że pytanie dotyczyło Delicji, a nie Justynki, a już na pewno nie wzajemnego licytowania się, gdzie lepiej

a Lilce dziękuję za informacje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście Lidii (PRZEPRASZAM)
Trzebalo zwrocic uwage beacie2 to ona zaczela pisac o Justynce. A Delicje sa dla mnie za slodkie.

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry