Widok
tort i ciasta - Wenta
Czy ktoś zamierza zamówić bądź zamawiał tort albo ciasta od Wenty? Wiem że siedzibę mają w Wejherowie ale chyba w Trójmieście też są oddziały, zastanawiam się jak on się ma w stosunku do Sowy czy Haffnera- czy warto tam zamawiać? Jak wyglądają ceny? Będę wdzięczna za wszelkie info, niestety nie znalazłam strony internetowej...
Zamawiałam ciasta i tort.Duży wybór,pyszne jak domowe,no i w stosunku do innych cukierni przystępne ceny.Jeżeli zamawiasz tort i ciasta dostajesz zniżke i dowóz bezpłatny.Jak najbardziej polecam-goście zachwalali no i nam samym bardzo smakowały.Zamawialiśmy we wrzeszczu na Legionów,ogólnie sam punkt nie robi wrażenia,bo główna siedziba jest w Pruszczu,Zadowoleni byliśmy też z samej obsługi w tym punkcie-pani pomogła nam w wyborze ,ilości,nie wspominając o degustacji,jedliśmy ciasta przez 2 dni:)
odpowiedź do "~"
Jak zadzwonię do Wenty to raczej nie powiedzą mi czy są lepsi od Haffnera i Sowy, czytaj z uwagą - prosiłam o OPINIE i o porównania do innych cukierni... Poza tym niesamowitym jesteś psychoanalitykiem że po jednym moim pytaniu oceniłaś mnie jedną miarą.. No chyba że czytasz wszystkie moje wypowiedzi i stwierdzasz że mój ślub jest zaplanowany co do sekundy... łatwo jest dopierniczać komuś nie logując się. Ciekawe jak twoje życie musi być interesujące że nie masz co robić tylko szukać dla mnie w 5 sekund telefonów w google :P
Jak zadzwonię do Wenty to raczej nie powiedzą mi czy są lepsi od Haffnera i Sowy, czytaj z uwagą - prosiłam o OPINIE i o porównania do innych cukierni... Poza tym niesamowitym jesteś psychoanalitykiem że po jednym moim pytaniu oceniłaś mnie jedną miarą.. No chyba że czytasz wszystkie moje wypowiedzi i stwierdzasz że mój ślub jest zaplanowany co do sekundy... łatwo jest dopierniczać komuś nie logując się. Ciekawe jak twoje życie musi być interesujące że nie masz co robić tylko szukać dla mnie w 5 sekund telefonów w google :P
oj gosieńka gosieńka możesz zadzwonić do wenty i zapytać o ceny, bo to też chciałaś wiedzieć więc może ty czytaj z UWAGĄ TO CO SAMA PISZESZ, proste? na dodatek to nie jest twój pierwszy wątek o wencie, poza tym jak to ujęłaś "dopierniczać" komuś jest równie łatwo będąc zalogowanym jak i niezalogowanym
a co do ślubu to moja droga może nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale przez te paręnaście jak nie już parędziesiąt miesięcy (jesteś chyba jedną z forumek, które najdłużej planują swój ślub), podczas których się tu udzielałaś to podałaś baaaardzo dużo informacji o sobie, swoim ślubie i nie tylko więc jako taki obraz ciebie mam, czy ci się to podoba czy nie (takie uroki udzielania się na tym forum)
a co do ślubu to moja droga może nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale przez te paręnaście jak nie już parędziesiąt miesięcy (jesteś chyba jedną z forumek, które najdłużej planują swój ślub), podczas których się tu udzielałaś to podałaś baaaardzo dużo informacji o sobie, swoim ślubie i nie tylko więc jako taki obraz ciebie mam, czy ci się to podoba czy nie (takie uroki udzielania się na tym forum)
Fakt, o ceny mogłam zapytać u źródła, ale poznanie cen nie było moim jedynym celem, dlatego też założyłam wątek. Tak się składa, że o Wencie jest to mój pierwszy i ostatni wątek :) Tort i ciasta zamówiłam już gdzie indziej, była to jedna z cukierni które brałam pod uwagę, więc nie było potrzeby zakładania większej liczby wątków. Skoro równie łatwo jest dopierniczać będąc zalogowanym, to się zaloguj. Poza tym w moim życiu NIC nie jest zaplanowane co do sekundy i nigdy nie było, wszystko robię na ostatnią chwilę, bo taki już mam charakter, jak widzisz jednym z uroków udzielania się na forum jest też to, że nie zawsze wiesz z kim tak naprawdę rozmawiasz, bo pozory baardzo często mylą.. Więc, dobrze Ci radzę, daj spokój ze swoją psychoanalizą.
Z Pruszcza jest cukiernia Want http://cukierniawant.pl/. Łatwo można pomylić nazwy są zblizone. Jeśli chodzi o Want z Pruszcza to dowiadywałam się o torty i tam kg tortu kosztuje 50 zł, do 20 km dowóz graztis. jesli zamawia się jeszcze ciasta to kg tortu kosztuje 45 zł i dowóz gratis bez limitu km. Kaucja za paterę (maja duży wybór) to ok. 100 zł.
byłam niedawno u nich i za 3piętrowy tort na bitej śmietanie na 80os zawołali 400zł całkiem przyzwoita cena i tort też bardzo mi się spodobał, ciasta ich mi bardzo smakują ale po rozmowie z kucharką o menu pokazała mi swoje ciasta i miała taki sam tort co chciałam wziąść u wenty i za połowe ceny i postanowiłam że ona także zrobi mi ciasta i torty :) większa oszczędność :))
ja dzis bylam w wencie. mamy kupon z dzikiego wina na 20% znizki. jadlam kawowy- troche za slodki, truskawkowy - pyszny, marczello mniam mniam, orzechowy troche za ciezki. zdecydowalismy sie w ciemnoo na jogurtowy z malinami i cytrynowy. kupie testerki w gdyni, mozna zmienic jesli nam nie bedzie smakowal.
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu