Widok

torty

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
gdzie zamawialyscie torty weselne i w jakiej cenie za kg?

ile potrzeba kg tortu na 90 osob?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tam polecam goraco cukiernie delicje w Gdyni i Sopocie(przy Grand Hotelu),maja poprostu pszepyszne torty i nietylko:-) ale na zalatwianie ich,i orientoanie sie w cenach mamy jeszcze roczek czasu wiec niestety w tym Ci nie pomoge:-( Pozdrawiam :-)
my wlasnie dzisiaj zamowilismy ciasta i torty w Sowie w Gdyni. smaki: pralinowy, truskawka i Czarny Las. cena to 35 zl/kg

Czarny las z sowy jest przepszyny, mój narzeczony zna właściciela i kiedyś przywiózł mu do pracy tort o tym smaku, jak on nie przepada z natury za tortami tak nie mógł przezyć ze cos moze być tak dobre :))))

image
NO WIEM, PYSZNY :-)
marTUSIA, a ty juz JUTRO masz ten Wielki Dzien!!!! stresik jest? ale fajnie, my mamy za tydzien, boje sie, ze ze wszystkim nie zdaze :-(

nie żebym się chwaliła, ale też z sowy miałam tort i ciasta ;-)
tort tiramisu, a ciaata: sernik babuni, truskawkowe, jogurtowe i fantazja ;-)

mniam mniam :-)

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
ja miałam tort z Wejherowa, 3 piętrowy na 60 osób, jeszcze zostało, ale nei weim ile miał kilo
Elajza stresik jest ale juz nie mogę się doczekać a to wszystko przez te cudne opisy naszych dziewczyn z forum, jak wiesz ze Twój najpiękniejszy dzień w życiu już jutro...
Nie przejmuj się na pewno ze wszystkim zdążycie ale jeśli mogę Ci coś poradzić to najlepiej na 3 dni przed mniej juz wszystko załatwione, my jak juz pisałam ciągle nie mamy alkoholu ale to dlatego ze nigdzie nie mogliśmy kupić absoluta w jakiejś sensownej cenie w ilości 40 butelek :)
No a tak poza tym to z naszego skromnego doświadczenia im bliżej ślubu tym więcej rzeczy idzie nam nie po naszej myśli, ja dziś na dzień przed zmieniłam cala koncepcje mojego wyglądu i musze isc kupić welon( nie był planowany), poza tym wczoraj wracając z Sopotu z naszych co tygodniowych spotkań garbusiarzy zepsuło się nam autko( w tym roku skończy 30 lat:) mój brat swoim jeszcze starszym bo 45 letnim właśnie wyjeżdża z Olsztyna i trzymam kciuki zeby jemu nic sie nie popsuło po drodze :/
Aha i nie mam jakiejs spójnej koncepcji dnia jutrzejszego wszyscy sie pytaja kiedy mam przyjechać, gdzie stanąć itp. o matko skąd ja mam to wiedzieć. Zresztą stawiamy na sponton i jutro po ślubie mam nadzieje mała parada GarBusiarzy po Świętojańskiej. mam nadzieje ze będzie fajnie :))))

image
Super ze tak wychwalacie "Sowe" - ja tez planuje tam wlasnie kupic - musze tylko najpierw poprobowac :)))

[img]image[/img]

Najlepiej przeliczyć po około 100 g na osobę (czyli na 90 osób jakieś 9 - 10 kg). Ja polecam torty z Justynki, lżejsze od tych z Delicji.
hej Wichowa!!!

my tez mamy ciasta z Sowy -sernik babuni, placek karaibski, placek babuni i jablecznik brzoskwiniowy.
jak bylo - dobre? duzo? starczylo? my na 60 os. wzielismy 10 kg ciast + 6 kg tortow. WYSTARCZY????

dobra, lece do miasta i na probny fryz :-)

buzka, kochana :-*

Ja tez mam z Sowy, jak tylko bylam tam na degustacji to juz nie chce z innej cukierni, a tym ciasto kostka jogurtowa to sie objadam kiedy tylko mam okazje, a przedtem za ciastami nie przepadalam. Pojem go jeszcze 2 miesiace i w suknie nie wejde:) A tort tez z Sowy o smaku bialej czekolady, mniam...

image
A gdzie zamawiałąś tort w Wejherowie? Bo ja też chcę tam zamawiać (wesele mamy w Bychowie, dziadkowie są z Wejherowa, więc dowiozą tort - o jedną mniej rzecz na głowie...) :)

image
do góry