Widok
Od młodych? My kroiliśmy tylko rodzicom i sobie reszte rozdawała obsługa i podchodził partner brał dla siebie i partnerki. Ciężko byłoby mi rozdać 150 osobom. Ale może faktycznie tak jest poza tym ja np zamówiłam smak truskawkowy bo kilka osob z rodziny je tylko torty truskawkowe no i tym osobom powiedziałam truskawka środek jeszcze chyba przed weselem bo to było specjalnie dla nich :P Ale każdy smak był rewelacyny u Sowy więc ja bardzo polecam choć 100% nigdy nie dogodzisz
AgaB nie do końca tak jest u nas obsługa nie dawała jak leci. Moja koleżanka która namówiła mnie na ten tort truflowy wiedziała że jest on z samej góry i wszystkim mówiła bierzcie ten u góry jest najlepszy i moi znajomi i ten kogo jeszcze namówiła brali ten u góry (znajomych było 30osób), potem prawie wszyscy się pytali skąd był ten tort. Był przepyszny wiedzieli że ciasta od sowy ale że tort nie byli pewni. Poza tym dobra rada żeby dać tort wczesniej jako deser np o 21 u mnie tak było (ok.20.30) bo o 00.00 jest wszystkiego za dużo a o 21 jeszcze ludzie tort wcisną. Kamerzysta nam tak zaproponował i to się sprawdziło bo jak ktoś juz więcej popije to nic słodkiego nie je bo go zemdli.Aha i jak mówie tak wszystkim smakował tort że np wzieli 3 kesy poszli tanczyc i potem się skarżyli ze im obsługa talerzyk z pysznym tortem zwineła tak mi powiedziało z 5 osób. A jak bedziemy podchodzic w ten sposob ze nie wazne co podajemy za rok nikt nie bedzie pamietał jaki tort to po co wogóle ciągnąc watek tortu kupic pierwszy lepszy i nie widziwiać mi zależało na czymś dobrym i się sprawdziło.
pytałam się dzisiaj w cukierni w auchan w gdańsku
typowo weselnych, pietrowych tortów nie robią - nie mają takich stelaży
ale nie ma problemu ze zrobieniem "zwykłego"-poziomego tortu z odpowiednia dekoracją
Pani powiedziała - takie do 2kg - widac takie tortownice na biszkopty mają...
no chyba, że można skądś wypożyczyć stojak, widziałam gdzieś takie, że nie tort piętrowy, ale po jakby spirali kolejne torty lezały jeden nad drugim - i wtedy to zadziała - np taki:

albo
typowo weselnych, pietrowych tortów nie robią - nie mają takich stelaży
ale nie ma problemu ze zrobieniem "zwykłego"-poziomego tortu z odpowiednia dekoracją
Pani powiedziała - takie do 2kg - widac takie tortownice na biszkopty mają...
no chyba, że można skądś wypożyczyć stojak, widziałam gdzieś takie, że nie tort piętrowy, ale po jakby spirali kolejne torty lezały jeden nad drugim - i wtedy to zadziała - np taki:
albo