Widok

torty weselne

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny , gdzie zamawiacie torty weselne? ja uwielbiam ciasta i torty z sowy ale boję się że będą jakieś cyrki z dowozem, a jakie Wy macie doświadczenia? jakie cukiernie polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez jestem w trakcie szukania tortu weselnego i narazie ciagle sie rozgladam.Pisalam do Sowy o cennik ale odpisali mi to: Informację na temat ceny tortu weselnego udzielą Pani w sklepie, należy jednak zdecydować się na konkretny tort i smak. Jeżeli chodzi o transport koszt nie jest wliczony w cenę tortu. Czyli nic sie nie dowiedzialam konkretnego,no ale jesli maja rozne ceny zalezne od smaku to trzeba udac sie osobiscie a ja niemam mozliwosci bo jestem teraz za granica:(( Chcialam nawet porownac ceny za kg z innych cukiernii.Zalezy mi tez zeby transport tortu byl wliczony w cene bo wesele mam w Novello wiec to jest kawalel drogi.Druga firma ktora mi odpisala jest Cymes z Pruszcza Gd. i tam odpisali mi :Przyjmuje się porcję na osobę 10-12dkg tortu.
Przy 120 osobach to 12-15kg, czyli całkowity koszt tortu wyniesie
480-600zł netto (VAT 7%).
W tej cenie jest dekoracja tortu i fontanny świetlne.
Dowóz do Banina gratis.
Jeśli zechce Pani złożyć zamówienie proszę o podanie szczegółów
dotyczących
wagi, smaku, kształtu i dokładnej godziny przywozu tortu.
Jak narazie to wszystko co moge ci napisac.pozdrawiam
Bardzo dobre robią w Hotelu Haffner w sopocie i co ważne nie płacisz żadnej kaucji za patery oraz dostawe a tak na marginesie płacisz dopiero po ślubie .
Kilka dni temu zamowilismy tort weselny u pana Michala w hotelu Haffner.
Cena 60zl za kg,dojazd 2zl za km z tego co pamietam. Wygląd będzie taki jaki chcieliśmy -robiony na wzór Ze zdjecia. Bardzo dobrze tez doradza,ze no lepiej stroic tort żywym kwiatek niż marcepanowym,gdyż sztucznie nabija wagę.
A odnośnie Sowy-zawsze chciałam tort weselny własnie z tej cukierni,ale po sprobowaniu 3smakow (pralinowy,truflowy i ciasteczkowy) zmienilam zdanie. 2 pierwsze kompletnie nam nie podeszly,ciasteczkowy był dobry.następnego dnia testowalismy ciasta z sabinki i o wiele bardziej nam smakowaly...
image
Ja pytałam o cene tortu u Sowy i jak tylko usłyszeli że ślubny to walneli mi cene 500zł za ok 3,5 kg. Jak dła mnie to porażka z tą cena.

image
image
w sowie kosztuje 50 zł za kg, ja bym potrzebowała 10 kg, więc cena ok, dowóz 1,50 za km no i kaucja za patery 200 zł za tort i po 50 za ciasta ( jak dla mnie trochę przegięcie) , ale słyszałam że mogą być problemy z dowozem, a w dniu ślubu nie chciałabym ryzykować tym bardziej że wesele mam w swarzewie i to jest daleko od trojmiasta, ponadto strasznie drogi dowóz mi wyjdzie, no i sama nie wiem
Ja nie dodam nic nowego - jeśli tort na wesele, to tylko Haffner, bo Pan Michał jest mistrzem w tym temacie. Wszystko pyszne, pięknie wyglądające, żaden smak nie jest problemem (np. w Sowie musi być smak i wygląd wybrany TYLKO z ich katalogu i broń boże nic zmieniać...). I tak, jak piszą dziewczyny - płacisz dopiero po weselu oddając paterę (zazwyczaj w poniedziałek po imprezie).
ja kupowałam w Auchanie w Gdańśku tort, za 3 torty w sumie jakieś 7kg kosztowało 160zł, wzięliśmy smak cappucino, śmeitankowy i orzechowy, wszystkie wciągnęli i ani kawałek nie został na poprawiny - tanio i smacznie - polecam
właśnie...te torty w auchanie mają super....smaczne i estetyczne! kto nie wie niech spróbuje
polecam (zwłaszcza śmietanowy z owocami mmmmm)
Ines - 500 zł za 3,5 kg? Az tyle?
[url="http://www.whenismywedding.com/"]image[/url] image
a co to za cukiernia w auchanie?
image
Nie wiem, o który Auchan chodziło, ale ja polecam torty (i ciasta) z cukierni w Auchan Gdańsk - to zadna markowa cukiernia, tylko "marketowa"
Torty na prawdę pierwsza klasa - nie wiem tylko, czy robią typowo weselne
image
W Sowie za samo powiedzenie że ślubny kasuja chyba podwójnie!!! Masakara !
Z tego co się orientuję to Auchan nie robi typowych ślubnych tortów . Fakt są smaczne i to nawet bardzo. Mam ich na liście pozycja nr 2 jeśli chodzi o totr. Jeden minus odbiór osobisty. Za to cena powala na kolana i w smaku naprawde supcio.

image
image
ines... moze warto się zapytać w auchanie...
widziałam, że robią komunijne torty, to moze i na wesele też by zrobili...
może nie na 100 osób, ale na mniejsze przyjęcia...

a w ogóle wredny temat, bo od wczoraj o niczym innym nie myślę, jak o kawałku dobrego śmietankowego tortu...
image
Zakręce się koło tego tematu i jak bede coś wiedziała to napiszę.

image
image
My nie tak dawno mieliśmy tort z Sabinki, cukiernia Reda-Wejherowo-Gdynia, cena tortu piętrowego to 50 zł za kilogram, my mieliśmy tort płaski (duży prostokąt) przystrojony świeżymi różami, za kilogram płaciliśmy 27 zł. Na 100 osób mieliśmy 12 kg tortu, był przepyszny:)
Dziewczyny ja zamawiałam z Sowy i wszystko było super zero problemów z dojazdem a miałam slub 15 sierpnia gdzie wszystko nieczynne (chociaż w prawie każdej cukierni gwarantowali mi dojazd). No wiec truflowy tort u mnie zszedł cały ale on jest bardzo słodki i niekażdemu może podpasować. Po weselu mieliśmy jeszcze 3 razy z rzędu ten tort na uroczystościach rodzinnych i teraz nie mogę na niego patrzec choć uwielbiam słodycze. U mnie na weselu były jeszcze smaki truskawkowy i królewski. Generalnie wszyscy zachwyceni. A co do zamawiania nie wszyscy pracownicy sie znaja i doradzają tak jak w katalogu. Katalog utworzony jest na wyrost. U mnie np tort na 150 osób ważyłby 22kg bez sensu 6kg za dużo. Zatem idziesz do sowy i nie mówisz na ile osób chcesz tort tylko ile ma wązyć. Najbezpieczniej wziąc np 2kg wiecej ale to maks liczysz 100gr na osobę (i tak zostanie). I ceny wyglądają normalnie a nie z kosmosu. Pozdrawiam.
na prawdę bez sensu żeby wydawać tyle kasy na tort, przypomnijcie sobie jak byłyście na weselu u znajomych czy rodziny, cała masa tortu zostaje bo nikomu tak na prawdę nie chce się go już jeść, idźcie do zwykłej cukierni blisko sali weselnej lub pod własnym domem, kupcie mały tort na spróbowanie i tam zamówcie jeżeli będzie wam smakować,

zauważyłam, że ze ślubu i wesela robi się coraz to większy cyrk, a najważniejsze tego dnia jest to abyście się kochali jak nigdy przedtem,

smaku tortu nikt nie będzie już kolejnego dnia pamiętał
image
7 sierpnia 2010
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
akurat z tym smakiem tortu to się zgodzę
nigdy na weselu nie zwracałam uwagi na to, jaki to smak...
ajuż na pewno, jak tort piętrowy był w 3 smakach - przecież nie pytacie się gości, który smak chcą, tylko dajecie jak leci - jak obsługa kroi po kolei...
image
pytałam się dzisiaj w cukierni w auchan w gdańsku

typowo weselnych, pietrowych tortów nie robią - nie mają takich stelaży
ale nie ma problemu ze zrobieniem "zwykłego"-poziomego tortu z odpowiednia dekoracją
Pani powiedziała - takie do 2kg - widac takie tortownice na biszkopty mają...

no chyba, że można skądś wypożyczyć stojak, widziałam gdzieś takie, że nie tort piętrowy, ale po jakby spirali kolejne torty lezały jeden nad drugim - i wtedy to zadziała - np taki:

image

albo

image
image
Ania
aż taka różnica za kg??? piętrowy 50 a płaski 27?? obydwa z Sabinki??
AgaB nie do końca tak jest u nas obsługa nie dawała jak leci. Moja koleżanka która namówiła mnie na ten tort truflowy wiedziała że jest on z samej góry i wszystkim mówiła bierzcie ten u góry jest najlepszy i moi znajomi i ten kogo jeszcze namówiła brali ten u góry (znajomych było 30osób), potem prawie wszyscy się pytali skąd był ten tort. Był przepyszny wiedzieli że ciasta od sowy ale że tort nie byli pewni. Poza tym dobra rada żeby dać tort wczesniej jako deser np o 21 u mnie tak było (ok.20.30) bo o 00.00 jest wszystkiego za dużo a o 21 jeszcze ludzie tort wcisną. Kamerzysta nam tak zaproponował i to się sprawdziło bo jak ktoś juz więcej popije to nic słodkiego nie je bo go zemdli.Aha i jak mówie tak wszystkim smakował tort że np wzieli 3 kesy poszli tanczyc i potem się skarżyli ze im obsługa talerzyk z pysznym tortem zwineła tak mi powiedziało z 5 osób. A jak bedziemy podchodzic w ten sposob ze nie wazne co podajemy za rok nikt nie bedzie pamietał jaki tort to po co wogóle ciągnąc watek tortu kupic pierwszy lepszy i nie widziwiać mi zależało na czymś dobrym i się sprawdziło.
silen - ciekawie...

ja do tej pory tort zawsze dostawałam od młodych - roznosili na tależykach i generalnie nie bardzo miałam wpływ na to co dostanę

dlatego tak bardzo do tego nie przykładam uwagi...

chociaż, kto wie, jak się blizej wesela nakręcę;)
image
Od młodych? My kroiliśmy tylko rodzicom i sobie reszte rozdawała obsługa i podchodził partner brał dla siebie i partnerki. Ciężko byłoby mi rozdać 150 osobom. Ale może faktycznie tak jest poza tym ja np zamówiłam smak truskawkowy bo kilka osob z rodziny je tylko torty truskawkowe no i tym osobom powiedziałam truskawka środek jeszcze chyba przed weselem bo to było specjalnie dla nich :P Ale każdy smak był rewelacyny u Sowy więc ja bardzo polecam choć 100% nigdy nie dogodzisz
silen - no właśnie na ostatnim weselu było ok 130 osób i tak zostali rozdzieleni - ja myślałam, że "tak to się robi" wobec tego - młodzie brali po 2-3 talerzyki z tortem i roznosili po gościach "od starszeństwa" zaczynając
image
A czy ktoś zamawiał lub słyszał o tortach z Bajadery w Gdańsku? Podobno maja bdb torty. Musze sia tam wybrać i popytać.
image
Ja miałam na własnym weselu 8 lat temu :-))) Dobry był (i jest) tort ich firmowy, oraz węgierski.
A czy zamawial ktos z cukierni WZ ?
image

image
hej, orientowalam sie w cukierni Czerniś i tam za kg tortu weselnego chca 70 zl. To juz chyba lekka przesada
image
Ta cukiernia w Auchan to Cymes? Jadlam kilka tortow smietanowych z tej firmy (kawowy, malinowy, truskawkowy i jeszcze jakis), i wszystkie byly pyszne.

karmela - cukiernia w auchanie, to cukiernia auchan - oni mają swoją własną cukiernię - cymes tylko na sali ma stoisko z pieczywem
a cukiernicze sprawy produkuje sam auchan (w sporej części nawet na miejscu)
image
Dziewczyny a macie może jakieś zdjęcia tortów z Haffnera?

gdzies na forum chyba nawet bylo zdjecie tortu z haffnera-jesli myslisz o zamowieniu od nich-to mozesz sobie tam pojechac ze zdjeciem takiego jaki chcesz i oni taki zrobia.
image
aaa, dziękuję za informację bo myślałam, że mają gotowce tylko :)

W Haffnerze możesz mieć co Ci się tylko zamarzy (w granicach wykonalności rzecz jasna!). Pan Michał pewnie pokaże Ci przykładowe zdjęcia "wykończenia", ale naprawdę można mieć co tylko się chce...
Byłam w cukierni "Magda" - czy ktoś miał z tamtąd tort? Pani powiedziała, że cena to 40 zł za kg, dowóz gratis, a za paterę 100 zł kaucji. Cena przystępna tylko nie wiem jak torty...
image
Czy macie namiary na p. Michała z Haffnera?

już znalazłam :)

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry