Widok
Ja zamówiłam małej na roczek PSZCZÓŁKĘ MAJĘ pamiętam,że to był tort cytrynowo.........jakiś nie pamiętam ale na pewno nie był bardzo słodki podaję link i tam możesz sobie sprawdzić:http://www.cukiernia-wiedenska.pl/torty-dla-dzieci.htm
Miałam pszczółkę maję tą pokazaną na fotce ale z cukierni sowa i była identyko.
Miałam pszczółkę maję tą pokazaną na fotce ale z cukierni sowa i była identyko.
hmmm, a możecie coś wiecej nt. smaku czarny las i krolewski??? mało mi to mówi...ciasteczkowy brzmi pysznie:)))
No właśnie napiszcie coś więcej o tych smakach:)
Czy czarny las to owoce leśne?:)
Co do tego który najlepszy to wszystko rzecz gustu - rok temu zamówiłam ciasteczkowy mi smakował chociaż był bardzo słodki,ciężki i mojej córci w ogóle nie podszedł a był na jej urodziny właśnie.
Teraz mam dylemat bo w poniedziałek chcę zamówic i zupełnie nie wiem jaki:(
No właśnie napiszcie coś więcej o tych smakach:)
Czy czarny las to owoce leśne?:)
Co do tego który najlepszy to wszystko rzecz gustu - rok temu zamówiłam ciasteczkowy mi smakował chociaż był bardzo słodki,ciężki i mojej córci w ogóle nie podszedł a był na jej urodziny właśnie.
Teraz mam dylemat bo w poniedziałek chcę zamówic i zupełnie nie wiem jaki:(
Królewski ma smak bita smietana/biała czekolada/kakaowy biszkopt. Jest delikatnie słodki i lekki, chyba wszyscy go lubią, ale dla mnie jest trochę bez wyrazu
Czarny las to kakowy biszkopt, czekolada, bita śmietana i wyraziste wiśnie. W każdej cukierni mają ten smak, już 10 lat temu mi się przejadł ;)
Odkąd otworzyli punkty Sowy w Gdańsku, nasza cała rodzina kupuje ciasta i torty tylko tam, nam większość produktów smakuje.
Nasze ulubione:
truflowy, pralinowy, ciasteczkowy (ciężkie i słodkie)
królewski, amaretto, (lżejsze i mniej słodkie)
lodowy, pomarańczowy, malinowy - lekkie, na lato
Madame Butterfly - maleńki torcik dla max. 4 -6 osób, przepyszny, kilka odcieni czekolady i pianki
A najlepsze jest to, że zawsze można podejść do cukierni, większość tortów sprzedają na porcje (na wagę), można nawet prosić o kawałeczki cieniutkie jak papierek i próbować.
Tylko od razu mówcie gościom, żeby nie jedli kolorowej warstwy dekoracyjnej w tortach na zamówienie - jak wszędzie jest paskudna.
A teraz mają w sprzedaży drożdżówki z rabarbarem. Tyję kilogram od samego pisania o nich. Po kiego przeprowadziłam się tak blisko jednej z cukierni?...
Czarny las to kakowy biszkopt, czekolada, bita śmietana i wyraziste wiśnie. W każdej cukierni mają ten smak, już 10 lat temu mi się przejadł ;)
Odkąd otworzyli punkty Sowy w Gdańsku, nasza cała rodzina kupuje ciasta i torty tylko tam, nam większość produktów smakuje.
Nasze ulubione:
truflowy, pralinowy, ciasteczkowy (ciężkie i słodkie)
królewski, amaretto, (lżejsze i mniej słodkie)
lodowy, pomarańczowy, malinowy - lekkie, na lato
Madame Butterfly - maleńki torcik dla max. 4 -6 osób, przepyszny, kilka odcieni czekolady i pianki
A najlepsze jest to, że zawsze można podejść do cukierni, większość tortów sprzedają na porcje (na wagę), można nawet prosić o kawałeczki cieniutkie jak papierek i próbować.
Tylko od razu mówcie gościom, żeby nie jedli kolorowej warstwy dekoracyjnej w tortach na zamówienie - jak wszędzie jest paskudna.
A teraz mają w sprzedaży drożdżówki z rabarbarem. Tyję kilogram od samego pisania o nich. Po kiego przeprowadziłam się tak blisko jednej z cukierni?...
Asiula - wejdź na stronę cukierni Sowa http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ w produkty i torty - poczytaj opisy i zobacz fotki :]
mamoalanka - tory był pyszny i śliczny :)
oczywiście nie wszyscy się nim zachwycali ( a co to za potwór itd ), ale my i Liwcia byliśmy bardzo zadowoleni.
Byłam mile zaskoczona ceną. Za tort na 24 porcie ważący coś 2,3kg zapłaciliśmy ok 120zł
(piszę ok bo kupowałam jeszcze makowca i za całość zapłaciłam 150zł)
oczywiście nie wszyscy się nim zachwycali ( a co to za potwór itd ), ale my i Liwcia byliśmy bardzo zadowoleni.
Byłam mile zaskoczona ceną. Za tort na 24 porcie ważący coś 2,3kg zapłaciliśmy ok 120zł
(piszę ok bo kupowałam jeszcze makowca i za całość zapłaciłam 150zł)