Widok

treść zaproszeń na poprawiny

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie macie propozycje treści zaproszeń dla tych gości których zaprasza się tylko do kościoła i na poprawiany

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się dołączam do pyt :D

bo też mam zamiar takie zaproszenia na poprawiny dać :D

up

również sie nad tym zastanawiam: może ktoś posiada takie treści??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ktos gdzies kiedys pisal, moze Dori?
ze w zawiadomieniu mozna dodac:
zapraszamy na uroczyste poprawiny w dn... o godz...
to trochę niekulturalnie zapraszać ludzi tylko na poprawiny. sama nazwa wskazuje, że są to poprawiny, a co mają ,,poprawiać" ludzie, których na wesele nie zaproszono? ale to tylko moje skromne zdanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja nie widze w tym nic dziwnego ...

kazdy doskonale zdaje sobie sprawe jakie sa koszty organizacji wesela i wiadomo ze nie da rady zaprosic wszystkich jednego dnia.
dlatego poprawiny to dzien w którym swoim szczescie mozemy sie dzielic z tymi, których nie moglismy zaprosic na wesele bo np było za mało miejsc albo z innych róźnych wzgledów...

my własnie tak mamy cała rodzinka blizsza i dalsza bedzie na weselu a poprawinki przede wszystkim w gronie naszych znajomych .... - i nikt sie za to nie obraza.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie zgadzam się no to wolałbyś być wogóle nie zaproszony?????spotkałąm się wiele razy że na poprawiny zaprasza się koleżanki, kolegów itd

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wolałbym i nie rozumiem rozdzielania ci na wesele , ci na poprawiny.
niekulturalne?
żartujesz chyba....

ogólnie jest tak, że na wesele zaprasza sie rodzine
ja mam świetnych kolegów i koleżanki ze szkoły, z pracy, z aerobiku, itd,
bardzo ich lubie, i bardzo chciałam zaprosić, ale nie stać mnie na to, by wyprawiać wesele dla 200 osób, wiec osoby, które nie zostały zaproszone na wesele, dostały zawiadomienie o slubie z informacją o poprawinach, przyjechali WSZYSCY !!!! i nikt nie poczuł sie urażony, że nie było go na weselu, wszycy rozumieją intencję :)

ja Cię nierozumiem czemu się tak bulwersujesz.było tak, jest i będzie że na poprawiny zaprasza sie też inne osoby.

nie widzę w tym nic dziwnego, wiadomo, że wszystkich nie da się zaprosić, to zaprasza się na poprawiny, dla mnie luz, w życiu bym się nie obraziła:)
moim zdaniem Ty musiałeś być zaproszony kiedyś tylko na porawiny i to cię jakoś dotkneło, bo jakoś racjonalnie nie moge sobie wytłumaczyć twojej postawy

nigdy nie bylem zaproszony tylko na poprawiny. moi znajomi i rodzina nie praktykują czegoś takiego. dlatego tego nie rozumiem i tyle. ale kończę temat stwierdzeniem, że to tylko moje zdanie i ja jestem bardzo spokojny... a stwierdzenie o bulwersowaniu się, hmmm....... chyba troszkę naciągnięte.
tez zamierzam zaprosic dodatkowe-inne osoby na poprawiny
z bardzo prostego wzgledu - wesele na 150 osob przy zalozeniach jakie my mamy (czyli ze najtaniej wcale nei znaczy najlepiej) wyniosloby nas przekoszmarna ilosc pieniedzy
a w zwiazku z tym ze stale rosnie nam lista osob 'poprawinowych' uwazam ze to calkiem milo bedzie mi ich wszystkich goscic w sporym ogrodku - proponujac nie tylko to co bylo wczoraj (czyt. na weselu), lecz takze + pifko, + grill+ swieze nowe jedzonko
a wszystko w milej rodzinnej ( o ile sie da) atmosferze
mam nadzieje ze osob tylko 'poprawinowych' przyjdzie sporo i sie zintegruja wszyscy razem - ci 'poprawinowi' z tymi 'weselnymi'

esli dostalabym od kogos zaproszeie tylko na poprawiny bynajmniej bym sie nie obrazila (chyab ze bylaby to moja najblizsza psiapsiolka) - bo rozumiem ze to po prostu sa koszty - docenie to ze zostalam zaproszona na poprawiny
:)

Wątek się rozwinął, ale żadnych propozycji wierszykowych ni widu ni słychu, hhehehe

no właśnie.czekamy na propozycje;))

dziewczyny a w jakim programie robicie zaproszenia?

Ja kupiłam zaproszenia i zawiadomienia

- do zaproszen dorzucam karteczkę o totolotku
- a do zawiadomnień też o totolotku i do niektórych karteczke z zaproszeniem na poprawiny

acha. no ja caly czas zastanawiam sie czy robic sama czy kupic...

a moze poprostu przerobic zaproszenie na wesele na zaproszenie na poprawiny hmm??

do góry