Widok
trzydniówka? ospa?
Nie spotkałam się nigdy z żadną z tych chorób :) , poza ospą którą przechodziłam sama jak byłam mała. W związku z tym mam pytanie. Mała od 3 dni ma lekko podwyższoną temperaturę, myślałam, że to od zębów bo wychodzi nam jedynka, ale od wczoraj dostała małej wysypki. Gdzieniegdzie ma małe kropeczki czerwone, potówki to raczej nie są, bo znalazłam też na rączkach i nóżkach, teraz widzę trochę więcej kropek na twarzy. Jak wygląda wysypka przy trzydniówce? Albo może początkowe stadium ospy?
kilkoma kropkami się nie przejmowałam, więc od wczoraj obserwuję i widzę że na twarzy jej kilka wyskoczyło mimo, że ich nie miała. A raczej do tej pory jej nie wysypywało :). Proszek ten sam co zawsze, więc też wyeliminowałam :). We wtorek idę do dermatologa, ale zastanawiam się czy przeczekać czy wysłać chłopa jutro z Małą do pediatry.
przy ospie sporo wykwitów jest we włosach. Poza tym nie są to male krosteczki, a dość spore,troche przypominają pryszcze. Po 3-dniówce jest lekka wysypka, ale za to gorączka koło 40. A może to być jeszcze szkalratyna, która charakteryzuje sie wysypką jak po uderzaniu szczotką drucianą. Albo zupełnie nic niepokojącego.