Widok

tyje zamiast chudnąć

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, pomożecie? chciałam po ciąży wziąć się za siebie, schudnąć. ćwiczę od miesiąca, jestem na kilku dni na diecie (jem kasze, mnóstwo świeżych i gotowanych warzyw, omijam nabiał, mięso, gluten) i zamiast schudnąć... przytyłam 3 kilogramy. Piję też dużo wody (z imbirem), piję kawę. Czy wiecie, co robię nie tak? Dodam, że mięsa nie chciałabym włączać... Czy to przejściowe? Czy coś powinnam zmienić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mierzysz się centymetrem? Czasami waga wzrasta, bo zwiększa się masa mięśniowa a obwody ciała się zmniejszają. Mogłaś też podejść zbyt restrykcyjnie do tematu i za bardzo ograniczyć kcal - wygłodzone organizm zaczynam magazynować tkankę tłuszczową na "gorsze" czasy. A tak z ciekawości -zrezygnowałaś z mięsa i nabiału, pilnujesz bilansu BWT? Zbyt duża ilość węglowodanów może nie sprzyjać chudnięciu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

80 % odpowiedzialności za tycie czy chudnięcie to dieta,może jednak za dużo jesz albo źle komponujesz posiłki,za dużo białka,węglowodanów ,jak masz wątpliwości to skorzystaj z jakiegoś dietetyka .Piszesz ,że na diecie jesteś tak naprawdę od paru dni więc za wcześnie na cud .A i chude mięso w diecie nie jest złe,czasami lepiej zjeść kawałek chudego mięsa z sałatą czy warzywami niż zapychać się kaszą.Ja na twoim miejscu podeszłabym jednak do jakiegoś dietetyka z wynikami badań krwi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

badałam, tarczyca w porządku, zaczęłam tyć odkąd zaczęłam ćwiczyć...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A badalas hormony? Np.tsh, to jest od tarczycy. Przy niedoczynnosci mozna tyc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry