Widok

ulewanie i wymioty u maluszka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
poradzcie co mam robić! mały 3 tyg. całe noce płacze co zje to oddaje z wielkim wyrzutem lub ulewa. pediatra kazała obserwować, bo przybiera na wadze i uznaje że jest ok. usg mam 5 marca u dr Wyszomirskiej. Zobaczymy co dalej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Synek tez mam stwredzony refluks. I u nas sprawdził się Nutriton.
U nas super sprawdziło się mleko sojowe Isomil
U nas corka tez to ma..co zalozymy to upackane (teraz juz jada zupki i przeciery). Jak narazie nie przeszlo. A usg moze cos pomoc jesli w budowie ukł pokarmowego swierdza nieprawidlowosc..choc poki co pediatrzy z tym nic nie robia jak dziecko "przybiera". Debridat u nas sie nie sprawdzil.
Pewnie refluks. Możesz spróbować mleczka z opisem AR lub zagęścić mleko nutritonem, powinno pomóc jeśli to refluks. Na pewno nie zaszkodzi :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas tak wygladal rota
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moje obie córki bardzo ulewały a raczej chlustały pokarmem, okazało się po zrobieniu usg brzuszka że był silny refluks po zmianie mleka było trochę lepiej + Debridat ale ogólnie trzeba to przejść. U nas trwało to do 6 miesiąca w obu przypadkach po zmianie mleka trochę było lepiej. Obie córki również przybierały prawidłowo ale lekarz nie chciał, żeby się dziecko męczyło zresztą ja też miałam już tego dosyć bo nie nadążałam z praniem :(
to może być refluks, mój synek miał podobnie do 1 roku życia noce nie przespane dziecko budziło się co chwila z wielkim krzykiem, usg da ci sto % pewności co jest twojemu maluchowi, mój synek ma już 3 latka i jest całkowicie zdrowy (rok trwało leczenie, ale myślę że dlatego że dziecko zdiagnozowano dopiero ok roczku), pozdrawiam na pewno będzie ok

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry