Widok
JA rodziłam w Wejherowie przez cc także przez ułożenie miednicowe.Skurczy nie miałam ale dostałam skierowanie od mojej ginki w dniu terminu do szpitala. Pojechałam i po badaniach na izbie przyjęć przyjęli mnie na patologię a rano zdecydowano, że będzie cc. Także w Wejherowie napewno cc jeżeli maluszek się nie ułozył
odświeżam powyższy temat, bo jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce w Wejherowskim szpitalu właśnie.
To moja pierwsza ciąża i Maluszek przybrał takie właśnie ułożenie. Również usłyszałam, że mam się zgłosić na CC ale dopiero gdy zacznie się akcja porodowa.
Drogie MAMY...
Jak wygląda przyjęcie/ badania/ znieczulenie/ obecność ojca/ dziecka itd.?
To moja pierwsza ciąża i Maluszek przybrał takie właśnie ułożenie. Również usłyszałam, że mam się zgłosić na CC ale dopiero gdy zacznie się akcja porodowa.
Drogie MAMY...
Jak wygląda przyjęcie/ badania/ znieczulenie/ obecność ojca/ dziecka itd.?
Przyjecie jest na izbie, bada lekarz. Potem idziesz na patologie tam cewnikuja, golonko :). Kiedy akcja porodowa sie rozwija to wioza ci na sale operacyjna i tam dostajesz znieczulenie. Po cesarce wracasz na sale dają ci maluszka, kroplówki i maz moze z tobą siedziec na sali juz po porodzie. Ja miałam skurcze od 12 w nocy a cesarke kolejnego dnia o 11.00. Młoda przyniesli mi na sale zaraz po porodzie, dostawili do cyca. o 20.30 Kazano mi wstac, i pielegniarka pomogła mi sie wykapac. Młoda ogarniałam odrazu jak tylko mnie postawili na nogi