Widok

utonęło dziecko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dziewczynka-utonela-przy-molo-n53022.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojjka niektorych rzeczy nie jest sie wstanie przewidziec...

a czasem jedna zla wiadomosc wiecej i ktos sie sypie umyslowo jak domek z kart,
Oleńka, to jest forum dyskusyjne, a nie księga kondolencyjna, bez przesady. Prędzej te swieczki są nie na miejscu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
olaoleńka nikt na siebie paszczy nie drze :)

Trwa jedynie wymiana zdań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
DOBRA LASKI CIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
bo zaraz ADMIN sobie o nas przypomni i wytnie w pień te dyskusje ...

Ponieważ?
a moło to razy z forumowa zdrowa dyskusja kończyła się blokadą wątku ...

nawet pierwszy wątek o Iwonie Wieczorek został wykoszony ...

Nie wiem, co w tej dyskusji może być niezgodnego z regulaminem, raczej jest bardzo ciekawa.

Czy to nie jest tak, że sobie wmawiasz? Że chodzi tutaj o to, że o takich sprawach każdy boi się porozmawiać? Jedyny "problem psychiczny", który mogą omawiać forumki, to wk.rw, bo teściowa się wtrąca?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj Agatha Agatha

ja mówie ze takie coś:

"Oleńka, to jest forum dyskusyjne, a nie księga kondolencyjna, bez przesady. Prędzej te swieczki są nie na miejscu."

zaraz może wywołać odpowiedz olioleńki - jak ton i przekaz kogos wkrewi to już lawinowo w trybie expr wątek wpadnie w ręce admina

dyskusja jest ciekawa i sama ją śledze

tą dygrasją skończmy proszę gadanie nie na temat i lekkie zaśmiecanie wątku - nie o to chodzi i nikomu się tego czytać nie chce

Pozdr Cie serdecznie :)

Dejwi, nie odpowiadam za wszystkich.

Ale stawianie świeczuszek w necie psu na budę się zda.

Możemy jednak taka sytuację sobie przedyskutować, przemyśleć. To może już mieć jakąś wartość. Zakuwanie sobie ślicznej główeczki w stylu "jejciu, jejciu, lepiej zapomnieć" nie daje nic.
ja czasem gubię Twój wątek ... albo nie chce mi się już go rozumieć ...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która okazało się jest kuzynką tej kobiety. Ona miała ciężką depresję, od porodu już. Kiedyś próbowała skakać z 10 piętra, rodzina próbowała ją upilnować, ale wydarzyła się ta tragedia.
A gdzie ojciec dziecka? Też niczego nie widział? A matka/babcia dziecka? a sąsiedzi, znajomi? Naprawdę NIKT nie widział tej tragedii?

Przerażająca lektura dzisiejszych czasów z tego płynie. Znieczulica prowadzi do destrukcji. Na myśl o cierpieniu jakiego doznało 3 letnie dziecko od osoby, której bezgranicznie ufa i kocha, za którą poszłoby w ogień... Nie mogę tego ogarnąć, w żołądku mi się przewraca. Stała się straszna tragedia i jak znam kraj w którym żyjemy nikt nie poniesie odpowiedzialności, a dziecka nie ma....małej bezbronnej dziewczynki.

Pamiętam z 1-1,5r temu facet powiesił się w kuchni mieszkania na grabówku. Dziecko 1,5 roczne pozostawił na ziemi na poduszce, też w tej samej kuchni. Zmarło z głodu i wycieńczenia. Czy wyobrażacie sobie większą torturę dla takiego maleństwa? Zwykłe bydle. Mamusia była na baletach i zgłosiła się chyba po tygodniu czy dwóch.
Nikt z sąsiadów nie słyszał płaczu dziecka, wyjącego pewnie godzinami z głodu. Nikt jej nie pomógł, nikt nie uratował. Śniło mi się to po nocach. Niewyobrażalne bestialstwo i znieczulica.
no dobra, zakładając, że faktycznie kobiecie posypało się życie, była bez pracy, mąż ją zostawił - jestem w stanie zrozumieć, że miała serdecznie dość wszystkiego, nie dawała już rady i mogła chcieć się zabić.
jeśli dołoży się do tego ową depresję poporodową - to tym bardziej wiem, co mogła czuć.

ale po co ciągnęła za sobą córkę????????

nie dość, że sama przeżyła, to prawdopodobnie będzie odpowiadała za śmierć dziecka.

fakt faktem, że kobieta z depresją poporodową ma również straszne myśli na temat swojego dziecka. ale jednak większość matek panuje nad tym - nawet bez leczenia.
To teraz po tej tragedii chyba nie wyjdzie z tej depresji.... to pokazuje jak bardzo trzeba pomagac takim osobom... caly czas mam nadzieje,ze dziekco utonelo przez przypadek.
Jazdzka ta historia, ktora opisujesz- az serce staje... - co sie dzieje z tym swiatem?...
ten facet co sie powiesił to byl alkoholikem i psychiczny był..
Myślę że chorego na depresję po prostu nikt nie jest w stanie zrozumieć, nikt nie siedzi w czyjejś głowie i nie wiadomo co tam jest, jakie straszne myśli...

To dziecko najprawdopodobniej nie utonęło przez przypadek, tylko wszystko było zaplanowane:(
Alkoholik, psychiczny, ale wciąż pada pytanie, dlaczego dzieci są też ciągnięte ?
Chociaż w sytuacji jaką opisuje Jadźka, ja bym do odpowiedzialności pociągnęła matkę i sąsiadów, bo nie uwierzę, że nikt nie słyszał płaczącego dziecka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
też nie uwierzę, że sąsiedzi nic nie słyszeli.

tym bardziej, że 1,5 roczne dziecko nie jest już nieruchomym maluszkiem - przemieszcza się tam gdzie się da. a jeśli było głodne - na pewno musiało płakać - bo tak się przecież domaga o swoje...
ta matka chlała, wolała imprezy zamiast własnego dziecka, a sąsiedzi mieli ich serdecznie dość.. on chyba miał nawet żółte papiery, nie pamietam dokładnie, ale pisali o tym w FAKT

niestety był to były mąź cioci mojego męża..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry