Widok

utonęło dziecko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dziewczynka-utonela-przy-molo-n53022.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojjka niektorych rzeczy nie jest sie wstanie przewidziec...

a czasem jedna zla wiadomosc wiecej i ktos sie sypie umyslowo jak domek z kart,
Oleńka, to jest forum dyskusyjne, a nie księga kondolencyjna, bez przesady. Prędzej te swieczki są nie na miejscu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
olaoleńka nikt na siebie paszczy nie drze :)

Trwa jedynie wymiana zdań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
DOBRA LASKI CIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
bo zaraz ADMIN sobie o nas przypomni i wytnie w pień te dyskusje ...

Ponieważ?
a moło to razy z forumowa zdrowa dyskusja kończyła się blokadą wątku ...

nawet pierwszy wątek o Iwonie Wieczorek został wykoszony ...

Nie wiem, co w tej dyskusji może być niezgodnego z regulaminem, raczej jest bardzo ciekawa.

Czy to nie jest tak, że sobie wmawiasz? Że chodzi tutaj o to, że o takich sprawach każdy boi się porozmawiać? Jedyny "problem psychiczny", który mogą omawiać forumki, to wk.rw, bo teściowa się wtrąca?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj Agatha Agatha

ja mówie ze takie coś:

"Oleńka, to jest forum dyskusyjne, a nie księga kondolencyjna, bez przesady. Prędzej te swieczki są nie na miejscu."

zaraz może wywołać odpowiedz olioleńki - jak ton i przekaz kogos wkrewi to już lawinowo w trybie expr wątek wpadnie w ręce admina

dyskusja jest ciekawa i sama ją śledze

tą dygrasją skończmy proszę gadanie nie na temat i lekkie zaśmiecanie wątku - nie o to chodzi i nikomu się tego czytać nie chce

Pozdr Cie serdecznie :)

Dejwi, nie odpowiadam za wszystkich.

Ale stawianie świeczuszek w necie psu na budę się zda.

Możemy jednak taka sytuację sobie przedyskutować, przemyśleć. To może już mieć jakąś wartość. Zakuwanie sobie ślicznej główeczki w stylu "jejciu, jejciu, lepiej zapomnieć" nie daje nic.
ja czasem gubię Twój wątek ... albo nie chce mi się już go rozumieć ...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozmawiałam dzisiaj z koleżanką, która okazało się jest kuzynką tej kobiety. Ona miała ciężką depresję, od porodu już. Kiedyś próbowała skakać z 10 piętra, rodzina próbowała ją upilnować, ale wydarzyła się ta tragedia.
A gdzie ojciec dziecka? Też niczego nie widział? A matka/babcia dziecka? a sąsiedzi, znajomi? Naprawdę NIKT nie widział tej tragedii?

Przerażająca lektura dzisiejszych czasów z tego płynie. Znieczulica prowadzi do destrukcji. Na myśl o cierpieniu jakiego doznało 3 letnie dziecko od osoby, której bezgranicznie ufa i kocha, za którą poszłoby w ogień... Nie mogę tego ogarnąć, w żołądku mi się przewraca. Stała się straszna tragedia i jak znam kraj w którym żyjemy nikt nie poniesie odpowiedzialności, a dziecka nie ma....małej bezbronnej dziewczynki.

Pamiętam z 1-1,5r temu facet powiesił się w kuchni mieszkania na grabówku. Dziecko 1,5 roczne pozostawił na ziemi na poduszce, też w tej samej kuchni. Zmarło z głodu i wycieńczenia. Czy wyobrażacie sobie większą torturę dla takiego maleństwa? Zwykłe bydle. Mamusia była na baletach i zgłosiła się chyba po tygodniu czy dwóch.
Nikt z sąsiadów nie słyszał płaczu dziecka, wyjącego pewnie godzinami z głodu. Nikt jej nie pomógł, nikt nie uratował. Śniło mi się to po nocach. Niewyobrażalne bestialstwo i znieczulica.
no dobra, zakładając, że faktycznie kobiecie posypało się życie, była bez pracy, mąż ją zostawił - jestem w stanie zrozumieć, że miała serdecznie dość wszystkiego, nie dawała już rady i mogła chcieć się zabić.
jeśli dołoży się do tego ową depresję poporodową - to tym bardziej wiem, co mogła czuć.

ale po co ciągnęła za sobą córkę????????

nie dość, że sama przeżyła, to prawdopodobnie będzie odpowiadała za śmierć dziecka.

fakt faktem, że kobieta z depresją poporodową ma również straszne myśli na temat swojego dziecka. ale jednak większość matek panuje nad tym - nawet bez leczenia.
To teraz po tej tragedii chyba nie wyjdzie z tej depresji.... to pokazuje jak bardzo trzeba pomagac takim osobom... caly czas mam nadzieje,ze dziekco utonelo przez przypadek.
Jazdzka ta historia, ktora opisujesz- az serce staje... - co sie dzieje z tym swiatem?...
ten facet co sie powiesił to byl alkoholikem i psychiczny był..
Myślę że chorego na depresję po prostu nikt nie jest w stanie zrozumieć, nikt nie siedzi w czyjejś głowie i nie wiadomo co tam jest, jakie straszne myśli...

To dziecko najprawdopodobniej nie utonęło przez przypadek, tylko wszystko było zaplanowane:(
Alkoholik, psychiczny, ale wciąż pada pytanie, dlaczego dzieci są też ciągnięte ?
Chociaż w sytuacji jaką opisuje Jadźka, ja bym do odpowiedzialności pociągnęła matkę i sąsiadów, bo nie uwierzę, że nikt nie słyszał płaczącego dziecka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
też nie uwierzę, że sąsiedzi nic nie słyszeli.

tym bardziej, że 1,5 roczne dziecko nie jest już nieruchomym maluszkiem - przemieszcza się tam gdzie się da. a jeśli było głodne - na pewno musiało płakać - bo tak się przecież domaga o swoje...
ta matka chlała, wolała imprezy zamiast własnego dziecka, a sąsiedzi mieli ich serdecznie dość.. on chyba miał nawet żółte papiery, nie pamietam dokładnie, ale pisali o tym w FAKT

niestety był to były mąź cioci mojego męża..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry