Widok

w jakim wieku dzieci?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny, jestem ciekawa w jakim wieku miałyście bądź planujecie mieć dzieci? Ja póki co myślę, że chciałabym mieć pierwsze dziecko w wieku 33 lat, ale wiem że dla mojej rodziny i faceta może to być szokująca informacja dlatego na razie się nią z nikim nie dzielę. Jak jest u was z tym?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Do Oli:

z jakich "punktów medycznych" pochodzą takie "dzidziusie" jak Ty?
Rozbawiłaś mnie ~:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja pierwsze dziecko rodzilam jak mialam 36. Bez żadnych komplikacji, siłami natury. Piękna, zdrowa dziołcha :-) Staraliśmy się króciutko...a szkoda bo fajnie było ;-). Złośliwcom wyjaśniam, że wcześniej nie starałam się o potomka ponieważ...nie było odpowiedniego kandydata :-D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My ciąże planowaliśmy
synka urodziłam w wieku 20 lat
córeczke w wieku 23lat
z trzecim poczekamy jeszcze z 3/4 lata
absolutnie nie żałuje decyzji z przed paru lat byliśmy ze sobą 5 lat mieliśmy już swoje mieszkanie i pewną stabilizacje

a nikogo nie oceniając bo to każdego indywidualna sprawa ale pierwszy dzidziuś powinien pojawić się jednak przed magiczną 30 głownie z punktów medycznych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ile masz obecnie? Ja miałam dziecko tak jak sobie to zaplanowałam czyli w wieku 20 lat wiem że to może lekko za wcześnie ale tak właśnie chciałam.
moje koleżanki też były ok.30 - tki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
większość kobiet z mojego najbliższego otoczenia urodziła pierwsze dziecko w wieku ok 28-30 lat :]

sama miałam 28 lat :] a moja Mama urodziła mnie w wieku 39 lat (13 lat po ślubie i właściwie już lekarze nie dawali szans)
Ja urodziłam pierwsze dziecko jak miałam 24 lata, drugie planuję za kilka lat
Brunat - moja siostra ma 32 lata i też by chciała założyć rodzinę ale partnera brak :) Nie wiem tylko czy taka wybredna czy po prostu nie może trafić :) Ale jak tak na nią patrzę to nie zazdroszczę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam 34 lata nadal planuje miec dzieci ale partnerki brak
chciałam to własnie powiedziec - że czasami wiek wiekiem a jak nei ma z kim to jak ? ja zaczełam się z mężem spotykac jak mialam 26 lat, pozniej wyjazd, mieszkanie w pokoju w piwnicy i praca na zmiany, raczej na dziecko nie było miejsca w moim życiu - teraz jest spokojnie - więc moge sobie na taki komfort jak dziecko pozwolic
Madness is the gift, that has been given to me!!
Wydaje mi się że wiek nie jest tu kluczowym elementem - trzeba poczuć, że chce się mieć dziecko, to jest moim zdaniem najważniejsze.
Potem można się zastanawiać czy ma się odpowiednie warunki.
Ja urodziłam mając 31 lat - głównie dlatego, że dopiero mając 28 spotkałam mężczyznę który mógł być ojcem :) najpierw randki, potem ślub, potem kilka miesięcy starań i kilka miesięcy w ciąży :)
Może gdybym spotkała go wcześniej to nasza dzidzia pojawiłaby się wcześniej a może czekalibyśmy kilka lat...
A moim zdaniem nalezy sie spieszyc.Pzryklad mojej szwagierki.Z pierwszym dzieckiem czekala do 33 r.z..Najpierw nie,bo praca,maz,wyjazdy itd.Jak juz sie zdecydowali i zaczeli starac to pierwszy,drugi rok i nic.Leczenie i dalej nic,az wkoncu trafila do db lekarza i sie okazalo,ze juz jest za stara,tzn jej organizm.Zaczal jej zanikac okres,leczenie nie pomoglo.Na in vitro juz tez za pozno bo miala 40 lat.Teraz ma 43 i jest sama...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Gratuluje wszystkim mamom oczekującym btw. ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Pierwsze urodziłam jak miałam niecałe 24, teraz mam prawie 25 i czekamy na drugie :) Obie ciąże chciane i planowane. Pierwszą ciążę znosiłam świetnie, teraz na razie też w porządku :)
Za jakiś czas chcemy jeszcze trzecie.
Pierwsze wyczekane w wieku 28 lat obecnie Agatka ma 3,5 i planujemy drugie :) ale to jeszcze potrwa ciężko mi się zdecydować mąż chciałby już aby była niewielka różnica wieku. Myślę że każdego to bardzo indywidualna sprawa :)
Ja mam 21 lat, pierwsza ciąża, planowana, jak najbardziej przemyślana, do tej pory bez komplikacji, staraliśmy się 10 miesięcy. Myślę, że wiek nie jest tu największym problemem, ja w wieku 20 lat miałam problemy, na szczęście łatwo poszło to naprawic :)
Przede wszystkim nie ulegam presji rodziny, która chciałaby już mieć wnuka w rodzinie. Muszę być gotowy na ojcostwo zarówno psychicznie jak i finansowo. Moja żona jest tego samego zdania i powiedziała, że dopóki nie zapewnimy w miarę dobrych warunków do życia dla potomka, to o dziecku nie może być mowy.
*skonczy 3 lata
Pierwsze 24 lata,z drugim bym chciala byc w ciazy jak Kuba skonzy 2 lata to jakbym urodzila mialabym 28lat:)
ja mam 33 no i już nie chciałabym być w ciąży. Zawsze sobie myślałam,że dzieci max 32 a w praktyce uwinęłam się jeszcze szybciej bo 30 lat drugie. Po prostu chcę jak dzieci dorosną mieć jeszcze siłę dla siebie a nie biegać o lasce;)

Inne tematy z forum Kobieta

Rozwod dobry adwokat (406 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

do góry