Widok

w makro płaci sie gotówką nie kartą!!!!!!!!!!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
to ważne, bo prowizja z bankomatu przy wyjmowaniu gotowki z pobliskiego bankomatu kosztowała nas ponad 80 zł i tym samym oszczednosci przy kupowaniu nie są aż tak duże! warto o tym wiedzieć.. my nie wiedzielismy niestety:(, ze w makro taki zaścianek i że w kieszeni trzeba nosic ze sobą taki szmal!!! pozdrawiam

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zaścianek, tylko tak już jest. Nie wiem dlaczego, może ze względu na to, że płatność gotówką trwa krócej.

image
no własnie nie wiem, czy krócej. w dużych marketach wszyscy są przyzwyczajeni, że sie płaci kartą i tym samym w kolejce kilkunastosobowej staliśmy 3 razy dłużej, bo sie okazało, że nie my jedni o tym nie wiedzielismy i po wbiciu na kasę pani nie może cofnąc rachunku, lecz jedynie czekać, aż delikwent pobiegnie do bankomatu:(((( ci, co byli najbliżej kasy biegli też, my stalismy nieco dalej i ten przykry obowiązek utraty ot tak 80 zł spotkał nas kiedy to pani "nabiła" towar na kasę.. reszta się wkurzała i był ogólny zamęt, bo chyba wielu weselników po raz pierwszy przyszło kupić alkohol. mniejsza jednak o czas, pamiętajcie o tym dziewczyny bo tę straconą kasę można przecież na cos innego wykorzystać:))

image
image
no ale Makro to nie jest market tylko Centrum Zaopatrzenia Hurtowego :)

image
w makro tylko gotówka taka jest specyfika tej hurtowni

[/img][/url]]image
pobliski bankomat...?? w makro są dwa bankomaty euronetu... więc większość banków nie pobiera ŻADNEJ prowizji za wybieranie z nich pieniędzy!!

image
image
my bylismy w makro w przejazdowie. nie wiem, jak w innych, ale u nas tak to było, że mbank zabrał nam tyle kasy. mój facet korzystał z pierwszego znalezionego bankomatu, chyba na terenie makro i nie mam pojęcia jaki to był bankomat, ale widocznie trzeba na to uważać..

image
image
no chyba, że ja pisałam o makro w gdyni... tak nie ma większego problemu z wyciągnięciem gotówki

image
image
taam jest bankomat euronetu wjec z kosmosu chyba ta prowizja

[/img][/url]]image
no właśnie,

oto banki które pozwalają bezpłatnie korzystać z sieci bankomatów euronet :

mBank
CitiBank
ING Bank
Multibank
Kredyt bank
Deutsche Bank - 1 zł jednorazowe od wypłaty
Raiffeisen Bank
Bank BPH

jeśli coś pominełam to poprawcie :)

image
z tego co wiem to w każdym Makro jest Euronet, właśnie po to , żeby "zapominalscy" mogli za darmo wyjąć pieniążki :)))

image
jeszcze bezpłatnie ma Bank Pekao SA :))

image
image
Zapomnialam :)

image
a ile osob "wchodzi" na kartę makro..musze ciocie poprosic zeby ze mna pojechala ale niewiem ile nas moze jechac..i czy musi byc wlasciciel karty

image
na karte wchodzą 2 osoby, ale jeśli jesteś z właścicielem to mozna poprosic zeby wydali drugą darmową (na jedną firmę przypadaja 2 karty za darmo) i wtedy 4 osoby mogą wejść. Każda następna karta kosztuje 12,20 brutto :)

image
a no i zapomnialam napisac, ze nie trzeba wlasciciela jezeli "zmiescicie" sie ilosciowo na 1 karte :) czyli jesli nie bedzie was wiecej niz 2 osoby :)

image
nie musi byc własciciela karty i na karte moze wjsc ile osob sobie chce

[/img][/url]]image
to zalezy od pani ktora siedzi obok czytnika, bo regulaminowo są 2 osoby tylko i moze sie przyczepic, ja tak kiedys mialam.

image
dziewczyny, ja naprawde nie wiem jak jest w gdyni, ale w przejazdowie na tym właśnie się nacięliśmy, no chyba, że ktos ma jakieś inne doświadczenia.. no sama nie wiem.. też mi sie to dziwne wydaje, ale tak było..i nie powiem, troche jestem wściekła.

image
image
Na waszym miejscu zapytałabym w banku za co to pobrali i czy jest prawidłowo naliczone bo 80zł za prowizje to coś podejrzanego. Wiele razy wybieraliśmy w Makro w Przejazdowie pieniądze i nigdy nam nie pobrali opłaty ( mamy w Multi Banku konto). A prowizja w innych bankach to przeważnie około 5zł. ale nie 80zł. Może warto to wyjaśnić z bankiem. 80zł piechotą nie chodzi ;-)

image

image
a moze mieli limit i na kilka razy wybierali kase i stad wielokrotnosc prowizji...
image
Hmmm to ile ta prowizja wynosiła ? Bo jeśli po 5zł to musieliby 16 razy wybierać ;-). Nawet jeśli byłaby 15zł ( kosmos) to około 6 razy wybierane z bankomatu. To albo mają bardzo mały limit albo duuuuuużo wódki kupili ;-). No może się myle ale ja bym sprawdziła ;-). Zapytać nie boli. Pozdrawiam

image

image
hmm.. no może masz rację.. jak się wyjaśni to odwołam wątek wtedy, he,he. bardzo mnie to zdziwiło i jak się dowiem, to zdam relację co to za machloje, he,he:)

image
image
Z tego co pamietyam to niektore banki pobieraja prowizje nawet ok. 3% od wyplaconej gotowki.

image
image
ale ja własnie pisze o przejazdowie to idz do banku i sie zapytaj dlaczego wam tyle prowizji pobrali bo makro nie ma nic z tego tylk bank ale 80zł to jakas pomyłka.

[/img][/url]]image
w marko ZAWSZE placilo sie tylko i wylacznie kasa
no chyba z jestescie ogromnym sklepem i kupujecie tam duzo produktow to wtedy mozna karta - jakas pecial jest wtedy marko-bph chyba albo cos w tym stylu
to raz

dwa - w marko w gdansku jest euronet i jesli masz konto w mbanku to wyciagasz tam kase za DARMO ! jesli masz inny bank to poraz go zmienic skoro ciagnie 80 zlotych prowizji :)

image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Ferrari, sama nazwa wskazuje MACRO C A S H AND CARRY :-))) To nie typowy hipermarket, tylko hurtownia :-)

Ale 80 zł prowizji? Dlaczego tak drogo?

image
jakis czas temu tez bylismy na zakupach w macro i sie szczerze zdziwilam ze nie mozna placic karta :) nie mielismy przy sobie gotowki i musielismy skorzystac z bankomatu umieszczonego w macro

image
image
w makro w przejazdowie na terenie hali jest bankomat euronetu. kiedys na zewnatrz byl jakiegos innego banku, ale nie wiem czy tak jest nadal bo zawsze wyplacam gotowke w srodku.
na jedna karte wg regulaminu wchodza dwie osoby ale my najczesciej jezdzimy w 3 albo w 4 i jeszcze ani razu nikt sie nie przyczepil, ani w gdansku ani w gdyni.
tak troche sie dziwie, weszliscie do makro - czyli najprawdopodobniej mieliscie karte - i nikt Wam nie powiedzial ze tam gotowka sie placi???? inna rzecz - od wielu lat robie zkupy w makro i ani razu nie trafilam na kogos kto chcial w kasie karta placic....
hmmm... odwołuję dziewczyny: pierwszy raz cos takiego nam sie zdarzyło. w banku powiedziano mi dziś, że nastąpił błąd systemowy i dlatego pobrano nam niesłusznie prowizję 3% od wyciągniętej gotówki, choć z tego bankomatu tak byc nie powinno. pieniądze otrzymalismy z powrotem:) co do zdziwienia, że nie wiedzielismy o płaceniu gotówką: sami nie prowadzimy działalności - sądzę - jak widać było po kilku parach - które też kupowały alkohol w ten sam dzień i też biegły do bankomatu- nie my jedni robiliśmy zakupy w makro, że tak to nazwę "goscinnie", he,he - czyli, że ktoś nam użyczył karty.. to wszystko:) ale info, ze nie płaci się kartą przyda się może niektórym, co mają limit wypłat z bankomatu - także miejcie kaskę w kieszonce - Wy wszystkie, które nie jesteście tam stałymi bywalcami :D dzięki za radę odnośnie tej prowizji - 8 dych drogą nie chodzi:)

image
image

Inne tematy z forum Wesele

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

do góry