Widok
Byłem raz w tej agencji, mówię że szukam obecnie pracy, podałem swoje kwalifikacje, przedstawiłem dokumenty, CV itp. A pani za biurkiem odpowiada mi coś w tym stylu: obecnie nie mamy żadnych ofert pracy, a nie może pan popytać np. znajomych? To mnie rozwaliło, dobrze że trzymałem nerwy na wodzy i szybko stamtąd uciekłem, bo doszłoby do jakiejś awantury. Mam doświadczenie w pracach przez agencje i z tego co wiem to do ich zadań właśnie należy szukanie pracy ( w sumie za to dostają pieniądze), a nie jak w jakimś urzędzie, gdzie klienta traktuje się jak zło konieczne. Myślę, że nikomu nie trzeba doradzać w jaki jeszcze sposób szuka się pracy, każdy to wie, ale zastanawiam się skąd mają pieniądze takie agencje, które nie mają ofert pracy dla ludzi, a teraz ich jest pełno. A parę lat temu znane było kilka agencji.
Jak widać konkurencja posuwa sie do tak drastycznych kroków ze nie potrafia wynajac profesjonalnej firmy tylko pisza to jakies buraki, przeciez widac golym okiem ze post wyssany z palca :) Zadna nazwijmy to Pani nie odpowie ze nie maja ofert pracy nawet jesli by nie mieli bo nikt nie dziala na szkoda firmy w ktorej pracuje chyba ze zamiast poszerzac swoje horyzonty i kwalifikacje spedza czas na takim forum wypisyjac bzdury :) i na dodatek nie doradza jak znalesc prace heheh :) ale sie usmialem naprawde, zal.pl
zawiedziona i oszukana jesli to co mowisz jest prawda czemu nie zlozylas doniesienia do organow nazdorujacych takie firmy, maja one licencje i dzialaja w/g przepisow prawa. do tego nie potrafisz sie podpisac z imienia i nazwiska bo ? szkalowac i obsmarowywac kazdy potrafi z ukrycia ale nikt nie ma odwagi sie podpisac. Pozdrowienia dla takich bohaterskich osobek.
z czego agencje maja pieniadze? proste, na przykladzie agencji ktoa dobrzeznam, otoz dawno temu duza firma telekomunikacyjna placila agencji za pracwniko-godzine 15-17 zl, ale pracownik tejze agencji (umowa praca tymczasowa lub zlecenie) tyrajacy dla tejze komunikacyjnej otrzymywal 6-7 zl/h, reszta to byla prowozja ktora agencja sobie pobiera, wiec agencje utrzymaja sie nawet jak nie maja ofert, jesli maja u siebie jakies dobrze harujace grono pracownikow :)
Siedze w UK i tu tez jest masa smieciowych agencji, niemniej tu tez sa agencje bardzo fajne, ktore np prowizje biora raz albo przez ustalony np roczny okres czasu, a nie forever :) Im wiece jagencji w PL tym wieksza szansa na uregulowanie sie samoistne rynku i upadek smieciowych debili. My jako pracownicy tez musimy o to dbac na ile sytuacja zyciowa pozwala, bo inaczej sami "wychowamy" sobie podlosc i cwaniaczkowatosc pod nosem.
Siedze w UK i tu tez jest masa smieciowych agencji, niemniej tu tez sa agencje bardzo fajne, ktore np prowizje biora raz albo przez ustalony np roczny okres czasu, a nie forever :) Im wiece jagencji w PL tym wieksza szansa na uregulowanie sie samoistne rynku i upadek smieciowych debili. My jako pracownicy tez musimy o to dbac na ile sytuacja zyciowa pozwala, bo inaczej sami "wychowamy" sobie podlosc i cwaniaczkowatosc pod nosem.
Moim zdaniem żadna agencja nie ryzykuje do tego stopnia że daje w ogłoszeniu informacje o rodzaju zatrudnienia a potem to zmienia, wiec ten post to z Twojej strony to jakaś ściema albo chęć wzbudzenia litości ? , osobiście wysyłałam cv do różnych agencji i nigdy nie spotkałam się z takim czymś co ty opisujesz. A w desperacji może dlatego jesteś bo zamiast imprezować trzeba było się uczyć :)
Taki jest rynek , pomysl ze ta kwota ktora bierze Agencja to nie tylko prowizja i wyzywienie kadry kierowniczej alle takze utrzymanie biura i innych rzeczy ktore same sie nie opłaca, najbardziej dziwi mnie fakt że agencje nikogo nie zmuszaja do pracy po tak niskich stawkach a jednak gro osob decyduje sie na taka prace.
Pozdrawiam
A.
Pozdrawiam
A.
widze,ze od roku 2011 nic sie nie zmieniło.
co oni tam wyrabiaja to jest masakra jakaś !!!!
wynagrodzenie nie przychodzi na czas , zwodzenie smsami ,ze na pewno do tego i tego dnia dojdzie ,ze sa juz potwierdzenia przelewów. bzdura. !!! mydlenie oczu.
ciężka praca za marne grosze , których i tak na oczy nikt nie widzi.
zero zorganizowania , kary pieniężne za spóźnienia haha jak człowiek przychodzi do pracy na czas a nawet nie ma dla niego stanowiska pracy wolnego bo upychaja w grafik ponad miejsca i jeszcze prosza o branie nadgodzin. nie masz gdzie usiąść , gdzie pracowac masz wlepioną kare za spóźnienie . supervisor puszcza cie do domu i nie odznacza tego w systemie i masz 100 zł kary odciagany od wyplaty , ktora albo do ciebie nie dojdzie albo dojdzie z gigantycznym opóźnieniem.
nie polecam bo to czysty wyzysk i oszustwo !
co oni tam wyrabiaja to jest masakra jakaś !!!!
wynagrodzenie nie przychodzi na czas , zwodzenie smsami ,ze na pewno do tego i tego dnia dojdzie ,ze sa juz potwierdzenia przelewów. bzdura. !!! mydlenie oczu.
ciężka praca za marne grosze , których i tak na oczy nikt nie widzi.
zero zorganizowania , kary pieniężne za spóźnienia haha jak człowiek przychodzi do pracy na czas a nawet nie ma dla niego stanowiska pracy wolnego bo upychaja w grafik ponad miejsca i jeszcze prosza o branie nadgodzin. nie masz gdzie usiąść , gdzie pracowac masz wlepioną kare za spóźnienie . supervisor puszcza cie do domu i nie odznacza tego w systemie i masz 100 zł kary odciagany od wyplaty , ktora albo do ciebie nie dojdzie albo dojdzie z gigantycznym opóźnieniem.
nie polecam bo to czysty wyzysk i oszustwo !
Jeju, jeju Jakie te wszystkie waszw wypowiedzi są nudne, wszędzie to samo, nie wypłacają pieniędzy, oszukują , umowa taka S... zła.. wszystko nie tak, Agencja zła ble niedobrze. Stawki też nie odpowiednie. A może warto spojrzeć na siebie, co Wy macie do zaoferowania przyszłemu pracodawcy? Skoro jesteście tacy oh ah i eh to bardzo proszę znajdzcie sobie pracę za te 15 ł i cześć. Jakbyście się rozjerzeli w koło, to czy agencja toolip czy każda inna mają te same stawki, różnica to może 50 gr.
Pozdrawiam
Rozbawiona
Pozdrawiam
Rozbawiona
~Rozbawiona prawda. Stawki wszędzie prawie takie same. Najwyższą różnicę jakiej sam doświadczyłem sięgała 2 złotych, czyli w dłuższej perspektywie starczyło mi na bilet miesięczny z powodu licznych kontroli ;). Jeżeli już szukać przez agencję, to chyba tylko na stanowiska produkcyjne lub dla osób znających b. dobrze język obcy.