Widok

uwaga na słoiczek gerbera

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
w "domowym rosołku drobiowo-wołowym" gerbera dla dzieci po 5 miesiącu przy karmieniu okazało się że w zupce są ok. 1,5 cm chrząstki albo drzazgi - dziecko miało potem biegunke...

to oburzające- podobno te produkty są poddawane ścisłej kontroli!!

UWAŻAJCIE!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
1,5 cm i nie widziałaś tego na łyżeczce a dziecko się nie dławiło? Biegunkę? to raczej chyba powinno mieć trudności w wydaleniu, a może to jakieś niezmiksowane warzywa?
Zrobiłaś zdjęcia, wysłałaś do Gerbera informację?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
w "domowym rosołku drobiowo-wołowym" gerbera dla dzieci po 5 miesiącu

rosołek domowy ze słoiczka i to dla 5 miesięcznego malucha...brak słów...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13
Nie rozumiem ,skoro widzialas na lyzece takie cos ,to nakarmilas tym dziecko ???ze dostalo biegunki ??
Ja akurat wczoraj podawalam identyczny obiadek swojej corce i nic takiego nie zauwazylam...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
1,5 cm i nie widziałaś tego na łyżeczce a dziecko się nie dławiło? Biegunkę? to raczej chyba powinno mieć trudności w wydaleniu, a może to jakieś niezmiksowane warzywa?

Przecież nie podała dziecku tego do zjedzenia!!!!
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Laski nie czepajcie się. Dziewczyna chciała ostrzec żeby inne matki uwazały na słoiczki a Wy robicie dochodzenie "jaką łyżeczka karmiła dziecko". Dajcie spokój.
Przeczytałyscie i OK.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja mysle ze to jakas prowokacja przeciwniczki podawania dzieciom sloiczkow.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Albo zemsta na firmie bo jakiegoś konkursu nie udało się wygrać ;) A tak poważnie to żadnych konkretów takie dziecinne pisanie. Biegunka ale od czego? Nawet gdyby była tam chrząstka to nie jest powód do biegunki.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie będę się wdawała w dyskusję bo to bez sensu...producentowi też nic nie udowodnię bo nie kręcę filmów z otwieraniem i podawaniem każdej łyżeczki...

napisałam ostrzeżenie żeby inne mamy zwróciły uwagę na podawany słoiczek- ja ufałam że te markowe obiadki są poddawane najwyższej kontroli a tu taka niespodzianka...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Muszyca, bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Pragniemy zapewnić, że jakość i bezpieczeństwo naszych produktów to dla nas bezwzględny priorytet. Dokładamy wszelkich starań, by wszystkie nasze wyroby spełniały rygorystyczne wymagania jakościowe, a każdy sygnał o jakiejkolwiek nieprawidłowości traktujemy z wielką powagą i niezwłocznie sprawdzamy. Jeżeli jest to możliwe, prosimy o zachowanie opakowania.
Prosimy o kontakt z Centrum Informacji dla Rodziców pod adresem: cs@pl.nestle.com lub telefonicznie: 801 333 000, by jak najszybszej wyjaśnić opisywaną sytuację.

Ekspert. Nestlé
---
Ekspert. Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
mail ze zdjęciami wysłany, oby sytuacja się już nigdy więcej nie powtórzyła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Koleżanka miała taką samą "niespodziankę " .
Okazuje się ,iż obie Panie zakupiły w dość podobnym czasie i w
tym samym sklepie słoiczki Gerbera.

Dlaczego tak negatywnie komentujecie ,jeśli ktoś chce Was ostrzec?

U koleżanki to były 1cm drewienka ( jakby ktoś zapałkę pociął)
i NIE wyglądało to jak kawałki mięska ,więc dziecku tego nie dała zjeść.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Muszyca, dziękujemy za skontaktowanie się z Centrum Informacji dla Rodziców. Niestety do tej pory na naszą skrzynkę nie otrzymaliśmy Twojej wiadomości. Czy istnieje możliwość przesłania jej jeszcze raz na adres: cs@pl.nestle.com? Dla pewności prosilibyśmy, aby wielkość załączników nie przekraczała 2MB.

Jolkafasolka, tak jak pisaliśmy powyżej, wszelkie zaistniałe nieprawidłowości traktujemy bardzo poważnie, gdyż jakość i bezpieczeństwo naszych produktów jest dla nas największym priorytetem. Jeżeli jest to możliwe prosimy mamę o kontakt z Centrum Informacji dla Rodziców pod adresem: cs@pl.nestle.com lub telefonicznie: 801 333 000. Wszelkie tego typu zgłoszenia pragniemy jak najszybciej wyjaśnić.

Ekspert. Nestlé
---
Ekspert. Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mail wrócił, adres nieprawidłowy.
wysłałam już przez formularz kontaktowy na stronie nestle i sprawa idzie dalej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Muszyca, Twoja wiadomość z nickiem muszyca nadal nie wpłynęła do Centrum Informacji dla Rodziców. Jeżeli wysłałaś do nas informację pod innym nazwiskiem/nickiem to koniecznie się z nami ponownie skontaktuj. Zależy nam na podjęciu jak najszybciej działań sprawdzających zasygnalizowaną przez Ciebie sprawę. Dziękujemy za kontakt.

Ekspert. Nestlé
---
hymmm....chyba sciema jednak....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
sprawa jest w toku,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
eh nic dziwnego, jeszcze 3 lata temu jak sama kupowałam słoiczki zauważyłam, że jakieś mięsko (chyba indyk) zawierał MOP (mięso oddzielane mechanicznie) = ścięgna + zmielone kości i chrząstki. Firma - Gerber. Cóż.
h nic dziwnego, jeszcze 3 lata temu jak sama kupowałam słoiczki zauważyłam, że jakieś mięsko (chyba indyk) zawierał MOP (mięso oddzielane mechanicznie) = ścięgna + zmielone kości i chrząstki. Firma - Gerber. Cóż.

co za różnica jaka firma, czego spodziewałaś się po GOTOWCACH DLA DZIECI? ŻAL.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gerber to największy syf!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
co za różnica jaka firma, czego spodziewałaś się po GOTOWCACH DLA DZIECI? ŻAL................

Skoro mama poszła do pracy ,to kto ma gotować dziecku ?
Wydając tyle pieniędzy na produkt ,który ma atest jakości powinna
spodziewać się ,że wszystko jest ok.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z Gerbera podawałam tylko przeciery owocowe z obiadków zrezygnowałam bo dziecie miało za każdym razem masakrycznie odparzoną pupę i to już przy tej nowej seri Do remi ,gdzie producent po całej aferze z Mom zarzekał sie ,że takiego mięsa już tam nie pakują.Za to po obiadkach Hipp nigdy takiego problemu nie było.
właśnie kurier zabrał słoiczek i te drzazgi do Nestle do badań- zobaczymy co dalej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry