Widok

waga wózka ...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy faktycznie taka ważna?

o Mutsy słyszałam dużo więcej dobrych niz złych opini, sama miałam okazję "pobawić" sie nim i jestem bardzo zadowolona ... ale zawsze, w każdej opini o nim słyszę jedno ... "jest ciężki" ... czy to na prawde takie ważne?

właściwie to na wózek jesteśmy już zdecydowani ... mutsy urban rider ...
ale jednak przerażający jest fakt, że sam stelaż mutsy wazy 10 kilo, do tego gondola lub spacerówka kolejne 5 ... do tego dziecko + jakieś zakupy, torba ... i fakt, robi się kolos ...

jeśli nie mutsy to co? jaki inny wózek (ze wszystkimi dodatkami) kupię do 3 tyś (może być używany ale w dobrym stanie) który będzie tak dobry jak Mutsy ale lekki ...

... i co to znaczy lekki wózek? ile waży lekki wózek głęboki? spacerówka dla małego dziecka (a nie parasolka dla 2 latka) ?

proszę mamy o opinie, rady, ciekawostki ...

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z moich obserwacji...ciężkie wózki sa zwykle na pompowanych kołach, bardzo dobrze się je prowadzi no i najważniejsze są wygodne dla maluszka i bardzo stabilne
jeżeli mieszak sie w domku lub w bloku z windą to wg mnie powinno się postawić na taki wózek

lekkie wózki...standartowo małe i plastikowe lub piankowe koła, na pewno jest mniejsza amortyzacja, tym bardziej przy naszych polskich chodnikach ;)
ale jeżeli ktoś mieszka w bloku bez windy to jest to wg mnie jedyny możliwy wybór, no chyba ze można wózek zsotawić w piwnicy lub wózkowni no to mozna mieć wózek z pompowanymi kołami

wszystko wydaje mi się zależy od miejsca zamieszkania; wygoda maluszka jest ważna ale nie można zapominać o wygodzie mamunci :)

aha...z tego co wyczytałam to jesienno zimowe mamy raczej kupują wózki na pompowanych kołach, czyli cięższe ze względu na arunki pogodowe w tych porach roku :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co myslicie o x-landerach na 3 kolach?
ja mam wrażenie ze te wózki z gondolą wszystkie mają bardzo podobne wagi ok 14 kg i tak specjalnie nie zwracałam na to uwagi , ale może dlatego że mieszkam w domku i mi ta waga az tak przeszkadzac nie będzie

Pomimo iż wózka na razie nie noszę mój jest ciężki około 14 kg , i to się czuje najlżejszy wózek jaki ja znam to jane nomad - wózek jest rewelacyjny jak dla mnie ma tylkojedną wadę małą gondolę bo u mnie dziecko jest małym kolosikiem

Jesli mieszkasz w blokowisku, to niestety ale najwazniejsza jest waga wozka, a jesli jest to dom to niema problemu itak zostawiasz wozek na korytarzu czy jakiejs werandce...
Mutsy jest ciężki to fakt, i teraz wyobraz go sobie ciągnąc za kazdym razem po spacerku na ktores tam piętr-koszmar, a nie zostawisz pod blokiem po Ci go "podwędzą":)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry