Widok

walka z cellulitem...

hej dziewczyny...
pewnie nie jedna z was ma ten sam problem co ja, cellulit
postanowiłam z tym walczyc, chociaż chyba wszystkie możliwe sposoby juz wykorzystałam...
w środę zaczynam serię masaży aczkolwiek nie sądzę że to pomoże, heh
macie jakiś cudowny sposób??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Papier ścierny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
kazda walka przyniesie jakis skutek, masaze sa dobre, moj maz jest masazysta i mo robi i pomaga, ale na efekty trzeba czekac, podstawa to zmiana diety, nie musi byc odcudzajaca, ale zdrowa z odpowiednimi skladnikami, masaz+dieta+ codzienne wcieranie specyfikow 2 razy i po okolo miesiacac bedzie jakis efekt
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Aerobik też pomaga:) Ja od września chodzę na zajęcia- zazwyczaj 2-3 razy w tyg. po 2 godz. i to "coś" jest dużo mniej widoczne.
imageimage
sk bardzo mądra odpowiedz, gratuluję inteligencji
brawo
a do pozostałych, dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No a czego oczekiwałaś? Zadajesz na forach internetowych jakieś głupie pytania... przez lata siedziało się na pupsku i jadło ciastka a potem to: OLABOGA!! MAM CELULIT! Nie zadawaj głupich pytań o to czy mamy "jakieś cudowne sposoby" bo takie długofalowo nie istnieją, tylko marsz na aeorby, odpowiednia dieta, duzo ruchu na codzień i może po kilku miesiącach będziesz wyglądać przyzwoicie. "Cudowne sposoby" leniu wstrętny, nawet gdy chodzi o twoje ciało to starasz się wymigać od poświęcenia tylko szukasz jakichś pseudometod które dadzą ci sztuczene poczucie że "coś ze sobą robisz" przy praktycznie zerowym nakładzie wysiłku. Co się dziwisz, że masz celulit jak zamiast być na bieżni, tenisie, to siedzisz przed komputerem i zadajesz głupie pytania na forach jak się pozbyć celulitu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
grube dupy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
SK a skąd wiesz, że autorka nie biega na areobik, nie stosuje diety itp.?
Niektórym kobietom naprawdę bardzo trudno pozbyć się tego czegoś, mimo, że wkładają w to bardzo dużo wysiłku, czasu i pieniędzy.
imageimage
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny polecam rolki!!!
Rolki na nogi i jazda...niedługo wiosna i zaczynam,sama przyjemniość,a na udach zero cellulitu,naprawde dziala;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rolki są extra !

Nie mogę doczekać się lata ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do sk i tego drugiego pół idioty....
po pierwsze nikt nie pytał WAS o zdanie
po drugie wasz poziom inteligencji co widać jest na poziomie przedszkolaka inaczej w tak chamski i bezczelny sposób byście sie nie udzielali
nie rozumiem dlaczego nie znając mnie od razu mnie oceniłeś to żałosne
nie mam zamiaru sie tłumaczyć ale powiem ci jedno
nie zajadam się słodyczami, ciastkami czy innymi tego typu, dbam o siebie a pewnych rzeczy niestety się nie przeskoczy
mam nadzieję że następnym razem przemyślisz swoją głupią złotą myśl nim wklepiesz to w kompa i puścisz
jeśli lubisz być złośliwy i to dla ciebie priorytet aby kogoś obrazić to załóż sobie jakieś kółko zniewieściałych samców i tam sobie nawzajem wrzucajcie achhh i jeszcze gorąca prośba, NIE UDZIELAJCIE SIE TAM GDZIE WAS NIE CHCĄ
żegnam ozięble
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rocks szukam kompana do rolek,reflektujesz?

Ale warunek: musisz umieć jezdzić i to dobrze,hehhe

Do autorki wątku:
Jezdzę na rolkach dość długo,nigdy nie miała celullitu,nawet po urodzeniu dziecka,niekóre kobiety mimo,że uzywają wszystkiego za cholere nie mogą się tego dziadostwa pozbyć.
Myslę,że duzyb wpływ na to,ze nie mam miały równiez treningi,3 lata trenowałam piłkę nozną w klubie więc nogi mam naprawdę mocne,ale tego Ci nie polecam,to trzeba lubić,hehe
Dobra,Rock uprzedzam Twoje pytanie,nie jestem babochłopem,przeciwnie.Wyglądam jak kobieta,lubię szpilki itd,a piłka to moje hobby,po prostu...

Klara wiosną wskakuj na rolki,przejdz się z Brzezna do Spotu dwa razy w tyg. a po miesiącu zobaczysz efekty,ja mam kolezankę która 3x w tyg chodzi na saune a potem godzinę na biezni i orbiterku,od pół roku...zero efektów,cellulit jak jest tak jest:(
Rolki równiez działaja swietnie na mięsnie brzucha,a po zimie taki aktywny sposób jest rewelacyjny nie tylko dla ciała,a i ducha..
dzięki, właśnie o to mi chodziło, na szczęście można liczyć na pomoc
na pewno skorzystam tylko muszę się nauczyć jeździć na rolkach ....
pzdr
Klara jak jezdziłas w dziecinstwie to na pewno dasz radę,no i zobaczysz jak to wciąga:)
Pozdrawiam;)
kurcze .... a już chciałem zapytać czy jesteś babochłopem ;-)

... dobre szpilki nie są złe .... ;-)

może siakiś kontakt ? gg ?

chociaż do lata to jeszczę troche .....
A widzisz Rosks..trochę Cię znam już...
wiesz jak zaczynałam trenować miała lat 14,skonczyłam mając niecałe 18,a to tylko z powodu wyprowadzki:)

I wtedy tez nie byłma babochłopem,wręcz przeciwnie ten sport zupełnie do mnie nie pasował,hehe ale cóz,,ja uwielbiam piłkę i nic nie poradzę...no i podobno miała talent tak mawiał mój trener,do teraz jak widzę jak grają w piłkę nozna to mnie sciska,jakies dwa lata temu w Krynicy Morskiej chłopcy sobie kopali,to sciągnełam szpile i zaczełam szalec z piłką,wiesz barem poodbijałam,główką,piłak sie zatrzymała na karku,potem kilka żaglerek,w dzinsowych spodenkach,górze od bikini i na bosaka,na srodku deptaku..he wiesz jaka mialam publiczność ???
Więc mój syn na bank będzie w piłe grał,już mama go nauczy:)

Sezon na Rolki rozpoczynam jak juz wieczorey sa dość ciepłe,czyli początek kwietnia,ale to tez zalezy od pogody:)

Daj @ to Ci puszczę gg,nie chcę tu podawać,zeby mnie jakcys napalency nie molestowali,a Ciebie jakos zniosę,hehe
a jezdzić umiesz Rocks ???
z sezonu na sezon coraz lepiej :)

rockersss@tlen.pl
Walka z cellulitem jest walką nierówną. Prawie zawsze wróci w momencie gdy damy sobie spokój.
Mamy tak zbudowaną skórę że pomiędzy włóknami elastycznymi, które są ułożone w kratkę, pojawienie sie komórek tłuszczowych objawia się cellulitem. Słabe krążenie limfatyczne także wpływa niekorzystnie.
Najlepszy jest tak naprawdę ruch (NIESTETY!). Poprawiasz wtedy krążenie, tkanka jest lepiej dotleniona, a poza tym limfa krąży lepiej więc nie odkładają się zbędne produkty przemiany materii.
Sprawdzają się także REGULARNE masaże, fajnie jest coś wsmarować.
Dobrym rozwiązaniem jest też wizyta na zabiegach w gabinecie kosmetycznym.
Niestety pozostawienie cellulitu samego sobie spowoduje coraz gorszy stan.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aha...
A co do gabinetów kosmetycznych. Jest bardzo dużo zabiegów na cellulit.
Większość z nich to tzw. naciąganie i ściemy.
Jeśli będziesz chciała więcej informacji to daj znać.
właśnie zaczełam chodzic na masaże, raz w tyg
a o poradę poproszę, na maila
dlandowska@vp.pl
dzięki
A ja polecam dużą piłke do skakania , szczotke do cellulitu , krem i picie dużej ilości wody . Zamiast siedzieć na kanapie przed tv to skacze na piłce ,a masaż robie codziennie po kąpieli . Sama byłam w szoku jak mi to pomogło . Słyszałam też dużo dobrego o bańkch chińskich .Powodzenia

Ja Polecam

się ogarnąć i wziąć za siebie, bo jak widzę te grube tyłki na codzień to zbiera na wymioty! Co się stało z pięknymi, zgrabnymi damskimi pupami?! Lenistwo to jeden z 7 grzechów głównych, przypominać trzeba?
Moja rada : NIE ŻREĆ TYLE I BIEGAĆ!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie! Cellulit to już nie defekt skóry, to raczej stan umysłu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadzam się z Magdą
Choć powinno się rozgraniczyć cellulit na ten twardy i płynny
z oba walczy się w inny sposób
cellulit twardy jest po prostu zbitą tkanką tłuszczową którą dobrze jest rozbić przed treningiem po oklepywać sobie pięściami uda w celu poprawienia krążenia
można też kupić sobie bańki chińskie wcześniej można skorzystać z takiego zabiegu u specjalisty i podpatrzeć podpytać jak i co robi.

a cellulit płynny najlepiej zwalczyć poprzez drenaże i preparaty oczyszczające z toksyn.
Trzeba zrobić detoks organizmu np. pić miąższ aloesowy, który oczyszcza organizm z toksyn, odpowiednia dieta i można wspomóc się owijaniami antycelulitowymi z aloesu i cynamonu.
kontakt
iwona435@wp.pl
basen - pływanie styl klasyczny i nogi mam gładsze i szczupłe polecam :-)
Tylko bańka chińska pomoże, ja byłam na bańce, rewelacja, troche boli ale idzie wytrzymać. Robiła mi p.Gosia w Gdańsku w salonie kosmetyki i masażu na ul.Korzennej, jak chcecie dam tel. 58/301-88-99 polecam. Nogi są jedrniejsze, cellulit mniejszy,powiem szczerze że działa. Pod koniec kwietnia ide powtórzyc serie,bo tak trzeba. I do tego tanio- trwa to 50-60 min. ale mówie wam że p.Gosia zawsze przedłuża troche czas :-). POLECAM
Spinning :) powiem wow. Nie chodziła na niego po to żeby schudnąć ani pozbyć się C... Po jakichś 2 miesiącach jak zaczęłam chodzić( na początku 1 w tyg, później 5, taka zajawka), obejrzałam się dokładnie w lustrze i byłam w szoku :)to paskudctwo zniknęło prawie całkiem.
No ale jak się nie dba to powraca. u mnie wróciło i znów muszę się zmotywować do spina :)

Inne tematy z forum Kobieta

Zmarszczki na czole (130 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

depilacja laserowa- opinie (265 odpowiedzi)

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Męczy mnie depilacja za pomocą...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (100 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

do góry