Re: wasze ulubione ciasta - szukam 'nowych smaków'
mama b ja robię rafaello w formie ciasta, oba są przepyszne:)
Rafaello bez pieczenia:
-herbatniki Petit buere
-0,5l smietany 30%
-0,5 l smietany 36%
-2 białe...
rozwiń
mama b ja robię rafaello w formie ciasta, oba są przepyszne:)
Rafaello bez pieczenia:
-herbatniki Petit buere
-0,5l smietany 30%
-0,5 l smietany 36%
-2 białe czekolady
-1 op. biszkoptów 120gr
-1 op. wiórek kokosowych
-1 cuk.waniliowy,śmietan-fix, płatki migdałowe uprazone
Blaszkę wyłożyć folią alumniową, na to poukładać herbatniki,
Śmietanę 30% wlać do garnka,wkruszyć czekolady, podgrzać wszystko, na koniec dodać pokruszone biszkopty i wiórki kokosowe, wymieszać polać ciepłe na herbatniki, poukładać drugą warstwę herbatników i schłodzić w lodówce.Można dodać namoczone wcześniej rodzynki 1opakowanie.
Śmietanę 36% ubić z cukrem waniliowym i śmietan fixem, polać na herbatniki, posypać płatkami migdałowymi wcześniej uprażonymi, chłodzić w lodówce:)
zobacz wątek