Widok

weekendowy kurs przedmałżeński

Wesele Temat dostępny też na forum:
wiecie może gdzie w trójmieście mozna odbyć weekendowy kurs przedmałżeńki?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co mi wiadomo w Matemblewie
Oprócz Matemblewa to takie kursy organizują - parafia Ojca Pio w Gdańsku Ujeścisku i parafia Jezuitów w Gdyni i jeszcze słyszałałam coś że w parafii Św. Mikołaja w Gdyni ale tam nie wiem czy to są tylko dwa dni całe czy po kilka godzin, musisz się dowiedzieć. Pozdrawiam :)
http://forum.trojmiasto.pl/nauki-przedmalzenskie-t196429,1,11.html
dziękuję za informacje.
W parafii Św. Mikołaja w Gdyni to wiem że jest w ten weekend (przeniesiony z pażdziernika, a potem listopada:/), a teraz wypadł mi zjazd na uczelni i już się troche zirytowałam tym przesuwaniem terminów:/.
no nic spróbuję gdzie indziej:)
image
Hmm, a ja jakoś odbyłam kurs weekendowy w październiku zeszłego roku i to własnie w Sw Mikołaju w Gdyni:)
Na Ujeścisku. Koszt 160 od pary. 5-6 luty.
mail: zapisy@poczta.wiara.pl
Będziemy tam
a czy ktoś wie, żeby 10-12 lutego w naszym województwie był kurs weekendowy? pozdrawiam :)
Info ze str jezuitów, z Tatrzańskiej w Gdyni

Zajęcia odbywają się w każdą sobotę w sali parafialnej od godz. 17.00 do 21.00. Obecność obojga narzeczonych jest obowiązkowa. Koszt kursu wynosi 80 zł. Opłatę należy uiścić w kancelarii parafialnej przed rozpoczęciem kursu.

Myśl przewodnia kursu: Duchowość małżeństwa według Jana Pawła II.

Zapraszamy

Terminy kursów w 2012 r.
07.01 – 28.01
04.o2 – 25.02
03.03 – 24.03

Informacje szczegółowe o kursie można uzyskać dzwoniąc pod nr (58) 680 43 73
A to jest kwota 80 zł za parę czy za osobę ??
80 zł za parę
Dzwoniłam dziś do Kościoła Najświetszego Serca Pana Jezusa na Armii Krajowej i jest kurs od 07.02 są 4 spotkania ale we wtorki na 18 KURS NIC NIE KOSZTUJE!! ;-)
jest różnica, bo tu chodzisz raz w tygoniu po 1 godzinie przez 4 tygodnie? a te weekendowe- jak sama nazwa wskazuje trwają cały weekend- piątek po południu, cała sobota i pół niedzieli(z noclegiem, albo bez).
Ja chyba skorzystam z nauk w Matemblewie, tam mają weekendowe, bez noclegu 75 zł za osobę( pewnie kawa herbata, lunch, obiad itd)
domi - kursy są najczęściej bezpłatne
weekendowe jednak często wiążą sie z posiłkiem, czasem noclegiem i właśnie za to wtedy "biorą" opłatę...

jednak przygotuj się na opłatę za poradnię rodzinną - tutaj, w naszej diecezji, jest ustalona na 100zł i bez ważnego powodu (typu trudna sytuacja, którą potwierdzi np. twój proboszcz) nie przeskoczysz
są parafie (podobno), gdzie proboszcz "sponsoruje" poradnię swoimi parafianom
image
My robiliśmy rok temu kurs u Kapucynów w Gdańsku na ul. Wałowej.
Odbywał się on w sobotę i niedziele w godzinach od 9 do 19, w tym dwugodzinna przerwa na obiad na mieście (każdy tam gdzie chciał), nie było zorganizowanych posiłków. My na przykład jechaliśmy do domu ;)
Nie było również zorganizowanego noclegu, każdy kto był spoza miasta lub województwa, a było kilka takich par, to sobie załatwiał go indywidualnie.
Kurs nie miał z góry określonej opłaty, ale gdzieś tam usłyszeliśmy, żeby dać 50zł ofiary i tyleż zapłaciliśmy :)
image
image
Witajcie, w Matemblewie kurs weekendowy odbędzie się 20-22.04.2012 i 25-27.05.2012, koszt to 75 zł (m.in posiłki) od osoby, prowadzony jest przez małżeństwa i księdza. Weekendowy kurs pozwala zatrzymać się na chwilę i pomyśleć o duchowym aspekcie przygotowania do małżeństwa. Zapisy:e-mail: matemblewo@op.pl , info także na http://www.wczs.gda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry