Widok

weekendowy kurs przedmałżeński

Wesele Temat dostępny też na forum:
wiecie może gdzie w trójmieście mozna odbyć weekendowy kurs przedmałżeńki?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co mi wiadomo w Matemblewie
Oprócz Matemblewa to takie kursy organizują - parafia Ojca Pio w Gdańsku Ujeścisku i parafia Jezuitów w Gdyni i jeszcze słyszałałam coś że w parafii Św. Mikołaja w Gdyni ale tam nie wiem czy to są tylko dwa dni całe czy po kilka godzin, musisz się dowiedzieć. Pozdrawiam :)
http://forum.trojmiasto.pl/nauki-przedmalzenskie-t196429,1,11.html
dziękuję za informacje.
W parafii Św. Mikołaja w Gdyni to wiem że jest w ten weekend (przeniesiony z pażdziernika, a potem listopada:/), a teraz wypadł mi zjazd na uczelni i już się troche zirytowałam tym przesuwaniem terminów:/.
no nic spróbuję gdzie indziej:)
image
Hmm, a ja jakoś odbyłam kurs weekendowy w październiku zeszłego roku i to własnie w Sw Mikołaju w Gdyni:)
Na Ujeścisku. Koszt 160 od pary. 5-6 luty.
mail: zapisy@poczta.wiara.pl
Będziemy tam
a czy ktoś wie, żeby 10-12 lutego w naszym województwie był kurs weekendowy? pozdrawiam :)
Info ze str jezuitów, z Tatrzańskiej w Gdyni

Zajęcia odbywają się w każdą sobotę w sali parafialnej od godz. 17.00 do 21.00. Obecność obojga narzeczonych jest obowiązkowa. Koszt kursu wynosi 80 zł. Opłatę należy uiścić w kancelarii parafialnej przed rozpoczęciem kursu.

Myśl przewodnia kursu: Duchowość małżeństwa według Jana Pawła II.

Zapraszamy

Terminy kursów w 2012 r.
07.01 – 28.01
04.o2 – 25.02
03.03 – 24.03

Informacje szczegółowe o kursie można uzyskać dzwoniąc pod nr (58) 680 43 73
A to jest kwota 80 zł za parę czy za osobę ??
80 zł za parę
Dzwoniłam dziś do Kościoła Najświetszego Serca Pana Jezusa na Armii Krajowej i jest kurs od 07.02 są 4 spotkania ale we wtorki na 18 KURS NIC NIE KOSZTUJE!! ;-)
jest różnica, bo tu chodzisz raz w tygoniu po 1 godzinie przez 4 tygodnie? a te weekendowe- jak sama nazwa wskazuje trwają cały weekend- piątek po południu, cała sobota i pół niedzieli(z noclegiem, albo bez).
Ja chyba skorzystam z nauk w Matemblewie, tam mają weekendowe, bez noclegu 75 zł za osobę( pewnie kawa herbata, lunch, obiad itd)
domi - kursy są najczęściej bezpłatne
weekendowe jednak często wiążą sie z posiłkiem, czasem noclegiem i właśnie za to wtedy "biorą" opłatę...

jednak przygotuj się na opłatę za poradnię rodzinną - tutaj, w naszej diecezji, jest ustalona na 100zł i bez ważnego powodu (typu trudna sytuacja, którą potwierdzi np. twój proboszcz) nie przeskoczysz
są parafie (podobno), gdzie proboszcz "sponsoruje" poradnię swoimi parafianom
image
My robiliśmy rok temu kurs u Kapucynów w Gdańsku na ul. Wałowej.
Odbywał się on w sobotę i niedziele w godzinach od 9 do 19, w tym dwugodzinna przerwa na obiad na mieście (każdy tam gdzie chciał), nie było zorganizowanych posiłków. My na przykład jechaliśmy do domu ;)
Nie było również zorganizowanego noclegu, każdy kto był spoza miasta lub województwa, a było kilka takich par, to sobie załatwiał go indywidualnie.
Kurs nie miał z góry określonej opłaty, ale gdzieś tam usłyszeliśmy, żeby dać 50zł ofiary i tyleż zapłaciliśmy :)
image
image
Witajcie, w Matemblewie kurs weekendowy odbędzie się 20-22.04.2012 i 25-27.05.2012, koszt to 75 zł (m.in posiłki) od osoby, prowadzony jest przez małżeństwa i księdza. Weekendowy kurs pozwala zatrzymać się na chwilę i pomyśleć o duchowym aspekcie przygotowania do małżeństwa. Zapisy:e-mail: matemblewo@op.pl , info także na http://www.wczs.gda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry